Haberler

Başbakan Davutoğlu Konya'da

Davutoğlu: (1) "Bize tevdi edilen emaneti gelecek nesillere, kuşaklara hakkıyla teslim edene kadar uyku bilmeyeceğiz, yorulma bilmeyeceğiz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bize tevdi edilen emaneti gelecek nesillere, kuşaklara hakkıyla teslim edene kadar uyku bilmeyeceğiz, yorulma bilmeyeceğiz. Tehdit edenin tehdidinden korkmayacağız. Karşımıza dikilenlerin, oynadıkları oyunlardan yılmayacağız ve yürüyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Konya Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yine Konya'nın huzurunda bulunduğunu kaydederek "Hiçbir makamın ve mevkinin Hazreti Mevlana'nın hemşehrisi olmaktan daha yüce olmadığının bilinciyle huzurundayım" ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, "Hiçbir mevkinin Konya'ya hizmetten ali olmadığının şuuruyla huzurundayım. Sana geldim. Teşekkür etmeye geldim. Selam vermeye geldim. Ama en önemlisi aziz Konya, sana sığınmaya geldim, seni şahit kılmaya geldim" diye konuştu.

"Konya'nın her bir ferdine selam olsun" diyen Davutoğlu, başta Hazreti Mevlana olmak üzere Konya'nın bağrında yatan Allah dostlarına selam vermeye geldiğini söyledi.

Davutoğlu, "Konya'nın toprağı üzerinde yürüyen her bir aziz kardeşime, gönül dostlarına, Allah dostlarının mirasçılarına selam vermeye geldim. Selam olsun aziz Konya. Teşekkür etmeye geldim" dedi.

"Konya seninle gurur duyuyor" sloganlarına "Sizler bizim gururumuzsunuz" diye yanıt veren Davutoğlu, "Teşekkür etmeye geldim. Bütün zerrelerimle bütün bilincimle teşekkür etmeye geldim. Çünkü Konya bu sene hep bizi bağrına bastı. Her zaman olduğu gibi bağrına bastı" diye seslendi.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu meydan Sultan Alaattin Keykubat, Hazreti Mevlana şahittir ki Konya bizi hep bağrına bastı. 28 Mart'ta bu meydandaydık. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman sesi kısıldığı için gelememişti. Sizlere hitap etme şerefine nail olmuştum. Bu meydan, bütün toprağıyla taşıyla yine şahit olmuştu. Daha sonra 26 Nisan'da, 30 Mart zaferini kutlamak için Sayın Cumhurbaşkanımızla geldik. Bu meydan yine doluydu. Bu meydan Konyalıların aşkıyla, sevdasıyla doluydu. Sonra 9 Ağustos'ta, Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce bu meydandaydık. Konyalılar ahdetmişti. Bu milletin ilk defa doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanına en büyük desteği vermeye söz vermişti. Aziz Konyalılar size selam olsun. Benden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan selam olsun ki her bir 4 Konyalı'dan 3'ü Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verdi. Destek verenden de Allah razı olsun, inşallah ileride destek verecek olanlardan da. Her birinize tek tek teşekkür ediyor ve selam ediyorum. Konya'nın taşına toprağına, dağına ovasına, gölüne ırmağına selam ediyoruz, teşekkür ediyoruz."

Konya'nın ilçelerine de selam gönderen Başbakan Davutoğlu, her bir köye ve mahalleye teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Davutoğlu, "Allah sizden razı olsun. Allah bu gayreti gösteren bütün Konyalılardan razı olsun. Aziz Konyalılar, bizi tanırsınız. Biz hiçbir güç karşısında eğilmeyiz Allah'ın izniyle. Aziz Konyalılar ve nihayet selam ve teşekkür ile birlikte esas itibarıyla Konya'ya sığınmaya geldik" dedi.

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Omuzlarımıza Rabbimizin, milletimizin ve tarihimizin ağır sorumluluğu yüklendiğinde Rabbimize Hacı Bayram'da sabah namazında secdeye varıp O'na sığındık. Rabbimize sığındık, bizi mahcup etmemesi için, ahirette Hazreti Mevlana'nın huzurunda, Sultan Alaattin Keykubat'ın huzurunda mahcup olmamamız için O'na sığındık. Sığınacak merci odur. İkinci sığınacak merci halkımızdır, milletimizdir, Konyalı'dır. Biz Konya'ya sığınmaya geldik. Sizin dualarınıza sığınmaya geldik. Sizin o şefkatli yüreğinize sığınmaya geldik. O ışıl ışıl parlayan gözlerinize, gözlerinizin arkasındaki gönlünüze sığınmaya geldik. Allah Konya'yı sığınacak bir makam olarak bizim gönlümüzden hiç eksik etmediği gibi sizlerin gönlünden de bizi eksik etmesin. Nihayet sizi şahit kılmaya geldik. Şahit ol ey Konya. Şahit ol. Şahit ol ki bu beden, bu dünyada yürüdükçe sadece ve sadece milletimizin hizmetinde olacak. Bu ağır emaneti omuzlarımızda taşırken, milletimizin iradesi dışında hiçbir iradeyi geçerli ve makbul görmeyeceğiz."

Davutoğlu, "Biz, düşününüz ki öyle bir kadroyuz ve öyle bir ekip ruhuyla çalışıyoruz ki son bir ay içinde kriz bekleyenleri, son bir ay içinde 'Acaba AK Parti içinde, AK Parti kadroları arasında bir tür, herhangi bir farklılık, fitne doğar mı' diye neredeyse büyük beklentiler içinde, ümit içinde olanların hepsini hayal kırıklığına uğrattık" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Ey Konya, niyetimize şahit ol, amelimize şahit ol, hedefimize şahit ol. Biz bu emaneti menzile ulaştırana kadar, tarihin içindeki yürüyüşümüzü istikbale kadar, hedefine ulaştıracak kadar çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 9 Ağustos'taki Konya mitingini anımsatan Davutoğlu, "O Cumhurbaşkanlığı seçimi ki tarihte ilk defa bu aziz millet kendi kaderine hükmetme kararı almıştı" diye konuştu.

Davutoğlu, babaannesinin, "Oğlunla ordu, kızınla oba olasın. Koç koç oğlanların ardına düşe. Dünyalar ayaklarına gele. Herkes sana akıl danışa" şeklindeki duasının yazılı olduğu pankartın açılması üzerine, "O duayı hiçbir zaman unutmadım, hiçbir zaman unutmayacağım. Babaannemi hatırlayan Konyalılara, gençlere de selam olsun. Ona bir Fatiha bağışlayın ki onun irfanını her yerde egemen kılabilelim" diye konuştu.

Davutoğlu, şunları söyledi:

"10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduktan sonra geçen seneki bütün oyunlara, bütün komplolara rağmen, 30 Mart ve 10 Ağustos zaferlerinden sonra 1 ay içinde neleri başardık. Birçok beklentileri tamamıyla karşılıksız bırakarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önce yoğun bir istişare sürecinden geçtik. Bu ara bir kere daha bütün Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Bu istişareler esnasında bendenizin bu omuzlarına bu büyük, ağır tarihi sorumluluğu yüklemek için desteğini ifade eden bütün Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerine, Merkez Yürütme Kurulu üyelerine, il başkanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, teşkilatımızın her bir mensubuna ve bu istişare sürecini yürüten Sayın Cumhurbaşkanımıza bütün Konyalılar adına bir kez daha teşekkür ediyorum. O istişare süreci sonunda adaylığımız açıklandığında Konya'dan ne kadar büyük bir heyecan uyandığını biliyorum. Her bir Konyalı'nın gönlünde nasıl bir düğün sevdası, nasıl bir bayram havası oluştuğunu biliyorum. Her bir Konyalı'nın evinde, yuvasında nasıl şükür secdelerine kapandığını biliyorum. Allah onlardan razı olsun."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Hiç unutmayacağım manzara şu aziz Konya'lılar:  10 Ağustos sabahı oyumuzu kullanmak için sandık başına gittiğimizde, emin olun bir amca, yaşlı bir amca, sonradan 90 yaşında olduğunu öğrendiğim bir amca, iki bastonuna tutunmuş bir şekilde merdivenleri çıkmaya çalışıyordu. O amcaya buradan bir kez daha selam gönderiyorum. Şahit olsun ki o yaşta iki bastonla yürüdüğü sandığın onurunu, o sandığın temsil ettiği milli iradenin onurunu ne pahasına olursa olsun sonuna kadar koruyacağız. Bize tevdi edilen emaneti gelecek nesillere, kuşaklara hakkıyla teslim edene kadar uyku bilmeyeceğiz, yorulma bilmeyeceğiz. Tehdit edenin tehdidinden korkmayacağız. Karşımıza dikilenlerin, oynadıkları oyunlardan yılmayacağız ve yürüyeceğiz."

- Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title