Haberler

Başbakan Davutoğlu İzmir'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bilin ki bu memleketin birliği beraberliği için, aziz Cumhuriyetimizin bekası için verdiğimiz mücadele, nihai hedefine ulaşana kadar devam edecektir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bilin ki bu memleketin birliği beraberliği için, aziz Cumhuriyetimizin bekası için verdiğimiz mücadele, nihai hedefine ulaşana kadar devam edecektir. Nihai hedef ne derseniz, Türkiye'de meşru güvenlik güçleri dışında, her yerde gayrimeşru silahlar, bombalar, mayınlar temizleninceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyareti esnasında, parti binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı.

Özellikle kadınlara, 1 Kasım'da AK Parti'nin zaferine vurdukları mühür dolayısıyla teşekkür etmek istediğini dile getiren Davutoğlu, "1 Kasım seçimlerinde yeni bir demokrasi destanı yazdık. Milletimiz yüzde 49,5 oyla 4 yıl için 'Emanet tekrar sizin' dedi. Hiç durmadık, 'Zaferin tadına varalım' demedik, yola revan olduk. Önce millete verdiğimiz sözleri yerine getirmek için 3 aylık programımızı ilan ettik ve şimdi gururla söylüyorum ki şu an itibarıyla 1 Kasım öncesinde verdiğimiz sözlerin yüzde 82'si gerçekleşmiş durumda. İnşallah mart sonuna kadar hepsi gerçekleşecek. Biz milletimize söz verirken ince düşünür ve bu sözü verirken mutlaka yerine getiririz" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, terörle mücadeleyi sürdüreceklerine dair de vaatlerinin bulunduğunu anımsatarak, "Terörle mücadeleyi büyük azim ve kararlıkla sürdüreceğiz dedik ve sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

"Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Vatandaşların, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan atması üzerine, Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte sizin söylediğiniz bu güzel slogan, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', geçtiğimiz hafta Silopililer de aynı sloganı söylüyorlardı. Ondan önce Mardin ve Bingöl'de... Bilin ki bu memleketin birliği, beraberliği için, aziz Cumhuriyetimizin bekası için verdiğimiz mücadele nihai hedefine ulaşana kadar devam edecektir. Nihai hedef ne derseniz, Türkiye'de meşru güvenlik güçleri dışında, her yerde gayrimeşru silahlar, bombalar, mayınlar temizleninceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bir taraftan ekonomiyi ayağa kaldırmaya çalışırken, reformlarımızı yaparken, diğer taraftan da terörle mücadeleyi de sürdürüyoruz."

"Türk'ü Kürt'e, Sünni'yi Alevi'ye, 78 milyonu birbirine kardeş kılacağız"

Mardin'de "Birlik, Huzur Demokrasi Eylem Planı"nı açıkladığında bütün millete bir söz verdiğini, her hafta doğuda batıda milletle beraber olacağını söylediğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz hafta Konya'daydım sonra Silopi'de. Ondan önce Bingöl'deydim şimdi bugün İzmir'deyim, hafta sonu da inşallah Pazar günü Van'da halkımızla buluşacağız ve İzmir'in selamını Van'a götüreceğiz. Birlik, huzur selamını, demokrasi selamını Van'a götüreceğiz. Seçim şarkımız vardı, 'Vatan bizim can bizim, İzmir bizim Van bizim'. İzmir de bizim Van da bizim. Bu yolculuğa devam edeceğiz. Memleketimizde basmadığımız, adım atmadığımız hiçbir yer kalmayacak. Türk'ü Kürt'e, Sünni'yi Alevi'ye, 78 milyonu birbirine kardeş kılacağız. AK Parti hareketinin tek sembolü varsa o sembol birlik sembolüdür, vahdet sembolüdür, 78 milyonu temsil etme sembolüdür."

"Yarım bıraktığımız iş olmamıştır"

"Kadınlarımızın onuru için, bütün milletimizin haklı davası için gece gündüz çalışacağız" diyen Davutoğlu, "Bakınız ekonomik mücadeleyi sürdürüyoruz. Terörle mücadeleyi sürdürüyoruz. Ama bir taraftan da dünyanın her yerinde sizleri temsil ediyoruz. Geçtiğimiz Cumartesi günü Tahranda'ydım oradan İstanbul'a geçtik. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte, Ulaştırma Bakanımızla birlikte, üçüncü köprünün son tabliyesini kurduk. Biz başlattığımız her işi hedefine ulaştırırız, yarım bıraktığımız iş olmamıştır" şeklinde konuştu.

Alandakilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için tezahüratta bulunması üzerine, Davutoğlu, "Maşallah, İzmir'den Cumhurbaşkanımıza, kadınlarımızdan selam iletiyoruz, kadınlar gününde" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, bir vatandaşın "İzmir'e de köprü istiyoruz" şeklinde talebini seslendirmesi üzerine, "İzmir bir şey isterse biz geri durur muyuz? Allah'ın izniyle İzmir'i de köprüyle buluştururuz" şeklinde karşılık verdi.

"Takvimi öne aldık, inşallah Haziran içinde vize kalkacak"

Brüksel temaslarını da anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hepinizin bildiği gibi dün gece saatlere kadar, 01.30-02.00'ye kadar süren müzakereler yürüttük. Güzel vatandaşlarımıza müjdeyi vermek istiyorum, ekim gibi planlanan takvimi öne aldık, inşallah haziran içinde Türkiye'ye uygulanan vize kalkacak, vatandaşlarımız Avrupa'ya vizesiz gidecek. Bir taraftan Suriyeli mültecilerin hakkını, hukukunu korurken diğer taraftan da vatandaşımızın hakkını hukukunu korumayı vazife bildik. Çetin müzakereler oldu, 7 saat aralıksız süren görüşmeler oldu. Cumartesiyi pazara bağlayan gece 7 saat Avrupalı liderlerle müzakere ettik. Dün bütün gün 17 saati aşkın müzakere sürdü ama durmadık haklı davamızı anlattık. Suriyeli kardeşlerimiz adına vicdanı, merhameti seslendirdik. Elhamdülillah hak etiğimiz neticeyi aldık."

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İnşallah, Türkiye'nin önümüzdeki dönemlerde bekleyen fasılları açılacak. İnşallah sizler, izzetli ve onurlu vatandaşlarımız bir daha konsolosluklar ve büyükelçilikler önünde sabahın köründe beklemeyecek, istediğiniz anda kudretli ve şefkatli Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu alıp istediğiniz yere vizesiz gideceksiniz. İşte aramızdaki fark bu. Biz söz verdik mi bu sözün gereğini yaparız. Bizim gücümüzün eriştiği yerlere onların hayalleri bile erişemez. Onlar üçüncü köprü gibi bir muazzam eseri tahayyül edemezler. Onlar AB'ye vizesiz gitmeyi rüyalarında bile göremezlerdi. Ama biz bunların hepsini yaptık" diye konuştu.

- "Türkiye'nin yükselişine set çekemeyecekler"

Meydandakilerin "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganlarına eşlik eden Davutoğlu, "AK Partili neferler konuşmaya başladı mı sesleri gür çıkacak. Dün bizim sesimiz Brüksel'de sesimiz gür çıktı. Bugün İzmir'de gür çıkıyor, hafta sonu Van'da gür çıkacak. Bizim sesimizi kısamayacaklar. Bizim yürüyüşümüzü durduramayacaklar. Türkiye'nin yükselişine set çekemeyecekler" ifadelerini kullandı.

İzmir'i, Başbakanlık Ofisinin olduğu üçüncü kent yaptıklarını dile getiren Davutoğlu, aynen Ankara'da olduğu gibi hükümet çalışmalarını İzmir'de de yürüteceğini söyledi.

Davutoğlu, bugün tarihinde ilk defa İzmir'i başka bir ülkenin, komşu Yunanistan'ın Başbakanı Çipras'i resmi ziyaretle ağırladığını hatırlatarak, bundan sonra kentin, birçok başbakan ve ülkenin temsilcilerini ağırlayacağını kaydetti.

İzmir'in adını Akdeniz'in, sonra Avrupa'nın sonra da tüm dünyanın bileceğini belirten Davutoğlu, İzmir'i yükselen bir kent haline getireceklerini ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Çipras ile bugün İzmir'de çok güzel görüşmeler yaptıklarını dile getiren Davutoğlu, "İnşallah denizin iki yakasını, Ege'nin iki yakasını, Türkiye ile Yunanistan'ı da barış ve huzur içerisinde buluşturacak, Ege'yi bir barış denizi haline getireceğiz" dedi.

Davutoğlu, ilk fırsatta ileriki haftalarda Bakanlar Kurulu'nu İzmir'de toplayacaklarını söyledi.

Notlar

Parti otobüsüyle AK Parti İl Başkanlığına gelen Başbakan Davutoğlu, yol boyunca vatandaşları selamladı. Parti binası önünde coşkulu vatandaşlar tarafından karşılanan Davutoğlu, parti binası önünde kurulan platformdan halka hitap etti.

Bu arada, binanın çevresinde "Ufuk şehri İzmir'e hoş geldiniz" pankartlarının yanı sıra, Başbakan Davutoğlu'nun resimlerinin olduğu gözlendi.

Davutoğlu'na, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş eşlik etti. Davutoğlu, konuşmasının sonunda 1 Kasım seçimlerinde destek verenlere teşekkür etti.

Öte yandan, meydanda bulunan bazı kadınların özçekim talebini kırmayan Davutoğlu, "Bugün Kadınlar Günü, kadınlar ne isterse onu yaparım" karşılığını verdi. Başbakan Davutoğlu daha sonra cep telefonuyla özçekim yaptı, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title