Haberler

Başbakan Davutoğlu, İzmir'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konak Tünelleri'nin açılışını yaptı, makam otomobilini kullanarak tünelde incelemelerde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konak Tünelleri'nin açılışını yaptı, makam otomobilini kullanarak tünelde incelemelerde bulundu.

Davutoğlu, AK Parti'nin Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinginin ardından parti otobüsüyle Konak'a gitti.

Yol boyunca kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara otobüsten karşılık veren Başbakan Davutoğlu, gösterilen ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Daha sonra beraberindekilerle Konak Tünelleri'nin açılış töreninin yapıldığı alana gelen Davutoğlu, buradaki konuşmasında İzmir'de tarihi bir günün yaşandığını belirtti.

Sabah törenle Başbakanlık İzmir Ofisi'ni açtıklarını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Yani bu şu demek, Türkiye'nin bütünüyle ilgili kararları almak üzere sık sık İzmir'e geleceğiz, bakanlarımız burada çalışacak, bizler burada yabancı misafirler ağırlayacağız ve İzmir'in bütün Türkiye'nin temsilinde merkezi bir rolü olacak" dedi.

Partisinin İzmir mitingini "tarihi" olarak nitelendiren ve meydanı tıklım tıklım dolduranlara teşekkür eden Davutoğlu, Konak Tünelleri'ni açarak bir başka tarihi adımı daha attıklarını söyledi.

Konak Tünelleri'nin açılmasını hem kent hem de ülke için önemli bir adım olarak nitelendiren Davutoğlu, bin 674 metrelik tünelin trafiği rahatlatacağını, kentte hayatı kolaylaştıracağını belirtti.

310 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilen tünelden günde 40 bin aracın geçeceğini ifade eden Davutoğlu, tünel sayesinde seyahat sürelerinin de kısalacağını aktardı.

Tüneller ile Konak'ın çok daha kolay ulaşılabilir hale geleceğini bildiren Davutoğlu, Konak meydan düzenlemesini de yapacaklarını söyledi.

"Gerekli adımları atıyoruz"

İzmir'de vatandaşlara en iyi imkanların sunulması için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Davutoğlu, "Değerli önceki Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, İzmir'e 35 müjde vermişti, 35 proje. Bunlar birer birer gerçekleşiyor. Bu da yerel yönetimlerde aslında bizim farkımızı ortaya koyuyor. Yerel yönetimleri kazansak da kazanmasak da verdiğimiz sözde duruyor, gerekli adımları atıyoruz. Bu 35 müjdeden birisi Konak Tünelleri'ydi ve bugün bu adımı attık" diye konuştu.

Davutoğlu, İzmir'i Türkiye'nin de Akdeniz'in de yükselen bir şehri olarak gelecek nesillere en güzel şekilde miras olarak bırakacaklarını ifade ederek, tünellerin açılmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Direksiyon başına geçti

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından vatandaşların sevgi gösterileri arasında makam otomobilinin direksiyonuna geçti. Davutoğlu, yanında eşi Sare Davutoğlu ve araçtaki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile tünele doğru hareket etti.

Tünelin çevresinde kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara otomobilin kornasını çalarak karşılık veren Başbakan Davutoğlu, tünelin girişindeki kurdeleden geçerek Konak Tünelleri'nin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title