Haberler

Kayıt Dışı ve İsrafa Karşı Denetim Geliyor

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, kayıt dışı ekonomi ile mücadele ve israfa dönük alanları denetime alacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşme sonrası kısa bir açıklama yaptı.

Davutoğlu, açıklamasında kayıtdışı ekonomi ile mücadele ve israfa dönük alanları denetime alacaklarına işaret etti.

"Kayıtdışı ekonomi ile ilgili ciddi bir çalışma yapacağız" diyen Davutoğlu, devletin elindeki tesis, lojman ve taşıtlarla ilgili kapsamlı bir envanter çalışması yapacaklarını da kaydetti.

"KAYIT DIŞI EKONOMİ KALMAYACAK"

İlgili bakanlıkların son dönemde zaruret ile yöneldikleri kiralama konusunda ve kiralamadan kaynaklanan ek maliyetlerin giderilmesi yönünde kapsamlı tedbir düşündüklerini açıklayan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar israfa dönük olabilecek her türlü faaliyeti bu anlamda denetim altına almayı ve mümkün olduğu kadar kamu taşıtlarındaki sayısal artışın, kamu binalarındaki kiralanma bedellerindeki artışların ciddi şekilde aşağı çekilmesi ve o alın teri ile gelen vergi gelirlerinin en doğru yerde en verimli şekilde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı projeyi hayata geçirmiş olacağız. Bir taraftan kayıt dışı ekonomi kalmayacak şekilde bir strateji diğer taraftan kamuda israfları minimize edecek ve kamunun elindeki atıl bütün kapasiteyi, atıl kapasiteden kasıt belki bir ay kullanılan sosyal tesisler, cumhurbaşkanımızın başbakan olarak verdiği ilk talimatlardan biri milletvekili lojmanlarıydı. Önümüzdeki dönemde kamunun elindeki bütün mal varlığının en şeffaf ve en eski tabirle idareli ekonomik şekilde kullanılması için elimizden geleni yapacağız"

"DEVLET ŞANS OYUNLARI ALANINDAN TÜMÜYLE ÇEKİLMELİDİR"

Devletin belli alanlardaki özelleştirme konusunu bugün yapılan toplantıda kapsamlı şekilde ele aldıklarını söyleyen Davutoğlu, devletin belli alanlardan çekilmesinin bir zaruret olduğunu ifade ederek "Devlet şans oyunları alanından tümüyle çekilmelidir. Bunlar özelleştirme çerçevesinde milli piyango çerçevesinde başlatılmış olan çalışmalar, ileri aşamalara götürülecek. Özelleştirme bizim son dönemdeki kalkınmamızda çok ciddi bir kaynak sağladı" diye konuştu.

"GELİR VERGİSİNİ BİLİNÇLİ DÜŞÜRDÜK"

Yeni gelir vergisi kanun tasarısının son aşamaya geldiğini belirten Davutoğlu, "Dolaylı ve dolaysız vergiler arasındaki orantısızlığı giderecek tedbirler alacağız. Vergiler herkese eşit ve herkesten en uygun şekilde, onların üretim kapasitesini olumsuz etkileyemeyecek oranda. Gelir vergisi bizim dönemimizde düştü. Düşürüldü. Bilinçli olarak yaptık bunu. Bizim en düşük düşük girişimcinin elindeki sermaye birikimini arttırma niyetimiz var. Ama bir taraftan da kamusal alanda yapılabilecek reformlar içerisinde belli bir vergi düzeyini tutturmamız ve bunu adil ve eşit bir şekilde uygulamamız lazım" ifadelerini kullandı.

"TASARRUFLA İLGİLİ NİHAİ ADIMLAR ATACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki aylarda Kayıt Ekonomi ile Mücadele Stratejisini açıklayacağını duyurarak "Ekim ayında en geç kasım ayında Kayıt Ekonomi ile Mücadele Stratejimizi açıklayacağız. Yıl sonuna doğru da bütün bu çalışmaları tamamlayıp kamuda yapılacak tasarrufla ilgili de nihai bazı adımlar atacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Mehmet Şimşek Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

Abdi:

Milyonlarca dolar ode ucak al, saray yaptir sonra tasarruftan bahset.

32
0
yanıtYanıtla
reyhanlı:

ayakkabı kutularını denetim altına alın yeter.

26
0
yanıtYanıtla
hs:

tebrik ediyorum seni bundan önceki hükümetler olsaydı bu şekil eleştire bilecekmiydin merak ediyorum seni dağa kaldırırlardı.

yanıt0
yanıt0
gariban işçi:

ula gelir vergisi mi düştü, ulan 12 ayın 8 sinde yüzde 27 den vergi ödüyoruz, nesi düşmüş, siz düşürseniz düşürseniz ançak zenginin ödediği vergiyi düşürürsünüz. . .

24
0
yanıtYanıtla
yorumcu:

Yaklaşan krizin ayak sesleri mi bunlar.

20
1
yanıtYanıtla
bilal:

YENİ TÜRKENIN başbakanın kimdır bilmiyoruz bir elerı yağda bir ellerı balda bunlar geldikler mevkıye layık olsalar gamyemeyiz vay güzel melmeketım kımlere kalmişiğ allah yardımcımız olsun

11
8
yanıtYanıtla
gerekyok:

eeeeeeeeee. . satacak ve özelleştirecek devlt mülkü, arazisi, büyük devlet kuruluşu, vb. . kalmadı. . artık yeni kaynaklar lazım. . . hazıra dağ dayanmadı bitti. . .

17
2
yanıtYanıtla
benim ben avni:

sayın başbakanım ben birkaç sene önce iflas ettim. benide denetlermisiniz. adres veriyorum samsun ruh ve akıl sağlığı hastahanesi

14
3
yanıtYanıtla
KAAN:

KENDİLERİ KAYIT DIŞINDAN BAHSEDERLER HERTURLU KAYIT DIŞI İSI YAPARLAR

10
6
yanıtYanıtla
erdemir:

evet boluk biti kemer sikma zamani geldi bol kesede verdein satilacak bir sehde kalmadi artik kiriz ayak sesleri aykabi kutularida bitti isida nasil yardim edilecek onuda dusunun yapliacak

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title