Haberler

Başbakan Davutoğlu Hollanda'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere Hollanda’nın Rotterdam kentine geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere Hollanda'nın Rotterdam kentine geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hollanda Başbakanı Mart Rutte ile Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu vesilesi ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında yaptığı davete icabetle Hollanda'ya ziyarette bulundu. Özel uçakla Hollanda'ya gelen ve eşi Sare Davutoğlu'nun da kendisine eşlik ettiği Davutoğlu, Rotterdam The Hague Havalimanı'nda Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş ve Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Başbakan Davutoğlu'na Hollanda'daki temasları sırasında Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve İçişleri Bakanı Efkan Ala eşlik edecek.

Hollanda'ya başbakan sıfatıyla ilk kez ziyaret düzenleyen Davutoğlu, buradaki temasları kapsamında Yatırımcılar Forumu'na katılacak, ardından da Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşecek. Rutte tarafından onuruna verilecek çalışma yemeğine katılacak olan Davutoğlu, daha sonra Hollanda Başbakanı Rutte ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Merkezi'ni ziyaret etmesi ve Hollanda Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelmesi beklenen Başbakan Davutoğlu, Hollanda'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek. - ROTERDAM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Mark Rutte Hollanda Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title