Haberler

Türkiye ve Filipinler Arasında Hava Ulaştırma Anlaşması İmzalandı

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Filipinler ziyareti sırasında iki ülke arasında Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Filipinler ziyareti sırasında iki ülke arasında Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Filipinler Ulaştırma ve İletişim Bakanı Joseph Emilio Abaya tarafından imzalanan anlaşma için düzenlenen törende konuşan Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, "Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretinin iki ülke arasındaki anlamlı diplomatik ilişkilerin 65. yıl dönümüne rastladığını" hatırlattı.

Aquino, "Davutoğlu'nun bugün burada bulunuşu, halklarımız arasındaki dostluk ilişkilerinin göstergesidir. Yaptığımız görüşmede de ilişkilerimizi güçlendirme ve aramızdaki işbirliğini geliştirme taahhütlerimizi bir kez daha yineledik. İkili ilişkilerimizin daha da güçlenmesi, halklarımızın gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmasına olanak tanıyacak" dedi.

Davutoğlu ile görüşmesinde ekonomik ilişkileri daha da ilerletmek için atılacak adımların gözden geçirildiğine işaret eden Aquino, imzalanan Hava Ulaştırma Anlaşması'nın her iki ülkede Türk ve Filipinli turist sayısını artırarak ikili ticaret ve turizm ilişkilerinin geliştirilmesini amaçladığını belirtti.

Anlaşmanın Filipinler'in hava hizmetlerini geliştirmesine de yardımcı olacağını vurgulayan Aquino, yatırımların artırılması, pazarlama ve kültürel değişim gibi önemli alanları kapsayan Turizm İşbirliği Mutabakat Zaptı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Türkiye'yi Filipinler'in önemli ortaklarından biri olarak niteleyen Aquino, iki ülke arasındaki ortak hedeflere ulaşılması için atılacak adımların gelecek yıl Ankara'da yapılacak Karma Ekonomik Komisyonu toplantısında değerlendirileceğini kaydetti.

Görüşmede istikrar ve güvenlikle ilgili konuların da gündeme geldiğini belirten Aquino, Başbakan Davutoğlu ile IŞİD tehdidinin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerindeki dini ve etnik azınlıkların benzeri gruplar nedeniyle karşı karşıya olduğu tehlikeyi de görüştüklerini vurguladı.

Hükümetlerin en temel görevinin halkının güvenliğini sağlamak olduğu konusunda fikir birliği içinde olduklarına işaret eden Aquino, bu amaca ulaşmak için ortakları, bölgedeki komşuları ve daha geniş anlamda da tüm dünya ülkeleriyle işbirliği içinde çalışmak istediklerini belirtti.

Kendi ülkelerindeki ve Güney Çin Denizi'ndeki anlaşmazlıkların da barışçıl bir biçimde ve uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmesini istediklerine dikkati çeken Aquino, Davutoğlu'nun, Filipinler'in sorunları hakem yoluyla çözme yaklaşımının sorunlara kalıcı ve barışçıl çözüm bulma konusunda yardımcı olacağına inandığını dile getirdiğini aktardı.

Aquino, Türkiye'ye Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) ile barış sürecindeki desteği ve kılavuzluğu için teşekkür etti. Bölgede adil ve kalıcı barışın sağlanması için harcadıkları çabada Türkiye'yi en önemli ortaklarından biri olarak niteleyen Aquino, Türkiye'nin Filipinler ile MİKC arasındaki barış sürecine uluslararası temas grubu üyesi olarak büyük katkı sağladığını vurguladı.

Aquino, ülkesinin Hristiyan, Müslüman ve diğer dinlerden tüm vatandaşları için istikrar, barış ve eşitlik sağlama konusundaki kararlığını da yineledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Mehmet Şimşek Filipinler Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title