Haberler

Başbakan Davutoğlu, Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret etti -

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti.

İlk resmi ziyaretini KKTC'ye düzenleyen Başbakan Davutoğlu, önce Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini ziyaret etti. Davutoğlu, kabre çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunup Türkiye ve KKTC bayraklarının göndere çekilmesinden sonra Davutoğlu, anıt özel defterini imzaladı. Davutoğlu, deftere şunları yazdı:

"Aziz Lider Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk halkının haklı davası için özveriyle sürdürdüğü çetin mücadelesindeki dirayetli önderliğinizi bir kez daha minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümeti'nin Başbakanı olarak yurtdışına yaptığım bu ilk ziyaret vesilesiyle hükümetimizin Kıbrıs Türkünün barış, huzur ve refah içinde yaşaması için daima yanında olacağını bir defa daha teyit ediyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum."

Başbakan Davutoğlu, daha sonra KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabrini ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu, anıt mezara çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türkiye ve KKTC bayrakları göndere çekildi. Başbakan Davutoğlu, daha sonra anıt özel defterini imzaladı ve şunları yazdı:

"Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş, tüm hayatınızı varoluş mücadelesine adadığınız kahraman Kıbrıs Türk halkının şanlı mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, geleceğe güvenle bakmakta ve kararlı bir şekilde aydınlık yarınlara yürümektedir.

Başbakan olarak gerçekleştirmekte olduğum bu ilk yurt dışı ziyaretim vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümeti'nin de bu eşsiz mücadelesinde Kıbrıs Türk halkına karşı ahdi ve tarihi sorumluluklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirme kararlılığını sürdüreceğini teyit ederek, aziz hatıranızı minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

Başbakan Davutoğlu'na ziyaretleri sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ahmet Davutoğlu Rauf Denktaş Fazıl Küçük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title