Haberler

Başbakan Davutoğlu, Esenler'de Herkesin Merakla Beklediği Dev Projeyi Açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenler'de herkesin merakla beklediği dev projeyi açıkladı. İlçeye 2,5 milyon metrekarelik bir şehir parkı inşa edileceğini müjdeleyen Davutoğlu, proje üzerinden Gezi Parkı eylemcilerine de gönderme yaptı. Davutoğlu, "Şu Gezi vandallarına da bir cevap verelim mi? Hani Taksim'de 10-12 ağaç yer değiştirdi diye yeri göğü inletip, sonra Yalova'da asırlık çınarlar kesilip buradan Esenler Meydanından bir ses verecek misiniz? İşte çevrecilik ise çevrecilik burada, 2,5 milyon yeşil alan, şehir parkı" dedi.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile Esenler'de oturan vatandaşlar katıldı.

Burada kurulan platformda yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, sır gibi saklanan dev projeyi açıkladı. Davutoğlu, "Bugün tarihi bir gündür. Şehircilik anlamında insanlık için tarihi bir gün. Şimdi yeni bir İstanbul inşa ederken Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlayan 1994'de onun büyükşehir belediye başkanı olmasıyla yeniden İstanbul'u inşa etme kararı aldık. İşte bu inşa faaliyetinin en önemli göstergelerinden biri bugünkü projedir" dedi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ ŞEHİR PARKINA ESENLER SAHİP OLACAK"

Projeyi açıklamadan önce detaylı bilgiler veren Başbakan Davutoğlu, "Bu projede İstanbul'a bakışımızın dört esası var. Bir, İstanbul'un tarihi mekanları mutlaka korunacaktır. Bu tarihi mekanlarda özellikle suriçinde yanlış yapılaşmaya tarihi mekanlara zarar veren hiçbir şeye izin verilmeyecektir. Onun için 90 bin yeni konut inşa edilecek. Şimdi ikinci özellik olarak bu yanlış kentleşme karşısında gerçek bir kentsel dönüşüm faaliyeti yapacağız. Esenler'i yepyeni bir kent haline dönüştüreceğiz. Üçüncü prensip, bu yeni kentleşmede insan doğasına aykırı şekilde yapılaşma yerine eski İstanbul mimarisini de barındıran yatay yapılaşma sağlayacağız. Yani topraktan uzaklaşmayan yeni bir şehirleşme anlayışını insanımıza sunacağız. Bu da mimari bakımdan bir devrim mahiyetinde olacak inşallah. Projeleri gördük. En iyi şartlarda yepyeni bir Esenler'i inşa edeceğiz. ve bununla birlikte dördüncü bir özelik yeni bir çevre ve yeşil anlayışı içerisinde dünyanın en büyük üçüncü şehir parkına Esenler ve İstanbul sahip olacak" diye konuştu.

"2,5 MİLYON METREKARELİK BİR ŞEHİR PARKI İNŞA EDECEĞİZ"

Davutoğlu, "Bakınız 7 milyon metrekarede 500 bin kişi yaşıyordu. Bize bu proje getirildikten sonra süratle tekmil edilmesi talimatı verdik. 7 milyon 800 bin metrekarelik üzerine 8 milyon 700 bin metrekare daha Esenler'e katıyoruz. Askeriyemizin ihtiyaçlarını başka bir alanda karşılamak üzere askeri alanın da katılımıyla burada boşaltılacak olan konutların da içinde olacağı yeni bir Esenler doğacak. Böylece şehircilik ve çevrecilik alanında da yeni bir anlayış inşa ediyoruz. 2,5 milyon metrekarelik bir şehir parkı inşa edeceğiz, Esenler'e hayırlı olsun" dedi.

"ÇEVRECİ GEÇİNENLERE DE BİR MESAJ OLSUN"

Gezi Parkı eylemcilerine atıfta bulunan Başbakan Davutoğlu, "Ve çevreci geçinenlere de bir mesaj olsun. İşte gelin bu tarihi projenin detaylarını İstanbul'un, Esenler'in tarihini yeniden yazacak olan bu projenin detaylarını ekranlarda görelim sonra hasbıhale devam edeceğiz inşallah" diyerek hazırlanan tanıtım videosunu izledi.

Tanıtım videosunun ardından konuşmasını sürdüren Davutoğlu, "Şu Gezi vandallarına da bir cevap verelim mi? Hani Taksim'de 10-12 ağaç yer değiştirdi diye yeri göğü inletip, sonra Yalova'da asırlık çınarlar kesilip, buradan Esenler Meydanı'ndan bir ses verecek misiniz? İşte çevrecilik ise çevrecilik burada, 2,5 milyon yeşil alan, şehir parkı. Onlar vandalizm yapar, onlar konuşur AK Parti yapar, onlar yeşili istismar eder, AK Parti yeşili korur, onlar konuşur, onlar şehir tarihini tahrip eder. Onlar gösteri yapıyoruz diyerek etrafı yakar yıkar. Gösteri hakkı çerçevesinde hak kullanıyoruz deyip binaları yakarlar, yakıp yağmalarlar. Onlar yıkar, AK Parti inşa eder" şeklinde konuştu

Projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Davutoğlu, "Aziz Esenlerliler bu büyük proje size de, İstanbul'a da, ülkemize de hayırlı olsun. İnşallah daha nice projelerle aranızda olacağız. Bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti İstanbul Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title