Haberler

Başbakan Davutoğlu'dan Islahevine Ziyaret

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Ankara Çocuk Eğitim Evi'ni ziyaret ederek, çocukları yalnız bırakmadı. Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Ankara Çocuk Eğitim Evi'ni ziyaret ederek, çocukları yalnız bırakmadı. Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Çocuklar tarafından alkışlarla karşılanan Davutoğlu, çocuklarla teker teker tokalaştı. Çocuklara isimlerini ve nereli olduklarını soran Davutoğlu, çocuklarla bir süre sohbet etti. Bir çocuğa hayatta neler yapacağını sorarak, "İnşallah sizi en kısa zamanda evlerinize göndeririz ama bakın bugün 23 Nisan. Sabah çocukları kabul ettim ama içime sinmedi gidelim dedim, onlar da ailelerinden uzaktadırlar. Kandiliniz sizin de mübarek olsun. Onların aileleri uzaktadırlar" dedi.

"Bizim için sabah gördüğümüz çocuklarla sizin aranızda bir fark yok" diyen Davutoğlu, "Kendi çocuklarım arasında fark yok. Benim de oğlum var, 18 yaşında, onunla sizin bir farkınız yok. O bakımdan sizleri görmeden eve gidip uyumak istemedim. Ayrıca, bu gece Regaip Kandili, Sare teyzeniz sizin anneniz, ben de sizin babanız. Daha kendi çocuklarımızı görmedik, onların daha Regaip Kandili'ni kutlamadık. İstanbul'dan doğrudan önce Meclis'e, sonra buraya geldik. Bundan sonra sık sık gelip derslerinizi soracağım" ifadelerini kulandı.

"Kaç kişi okula gidiyor buradan?" diye soran Davutoğlu, sayının az olduğunu görünce "Bu kadar az mı" diyerek sitem etti. Çocukların açıköğretim üzerinden okuduklarını belirtmesi üzerine Davutoğlu, "Açıköğretim de okul, onlar da kaldırsın. Valla moralimi bozdunuz. Çıraklık da var" dedi.

Çocuklarla sohbeti esnasında Davutoğlu'nun hangisinin en iyi yemeği yaptığını sorması üzerine İzmirli olduğu öğrenilen Hakan isimli çocuk pilav ve menemeni iyi yaptığını söyledi. Bunun üzerine Davutoğlu, Hakan'a "Şimdi yapar mısın?" diye sordu. Arkadaşlarına Hakan'ın menemenini yiyip yemediklerini soran Davutoğlu'na çocuklar 'Hayır' cevabını verdi. Davutoğlu'nun "Hakan'ın menemenini yiyip de sağ salim çıkan oldu mu" sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da, "Nasıl yiyeceksiniz Ahmet Bey iki kere akşam yemeği yediniz, rica ederim" dedi. Davutoğlu, "Olsun" cevabını verdi.

Davutoğlu, Hakan'ın ailesiyle de telefonda konuştu. Hakan'ın babası Ahmet telefonda, "Sizin sesinizi duymamız bizim de çocuk bayramımız gibi oldu Başkanım" dedi. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, "Ahmet Bey, bakın adaşmışız, Hakan'ın da bütün arkadaşları sizi alkışladı, bütün arkadaşlarının da selamı var" şeklinde konuştu.

Hakan'ın babası ile telefonda bir süre konuşan Başbakan Davutoğlu, "Hiç merak etmeyin onları" dedi. Bunun üzerine Ahmet, "Urla'ya gelince size bir kahve yapalım, falınıza bakalım sizi kim çekemiyorsa. Yolunuz açık ola. İnşallah alırsınız inşallah. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Davutoğlu'nun ziyaretinde bir çocuk şiir okudu. Başka bir çocuk da Kur'an'ı Kerim tilaveti okudu. Davutoğlu, Kur'an tilavetinin okunmasının ardından çocuklara dönerek, "Ne güzel bir topluluksunuz siz yahu" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de telefonda görüştü. Görmez, "Onlar peygamberimizin arkadaşları. Keşke beni de götürseydiniz arkadaşlarımızın yanına" diye konuştu. Bunun üzerine çocuklardan "Her zaman bekleriz" cevabı geldi.

Çocuklara baklava ikram edildi. Davutoğlu'nun tatlıları yiyip yemediklerini sorması üzerine çocuklardan "Yedik" cevabı geldi. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, "Bize veren olmadı" dedi. Bunun üzerine bir çocuk da, "Eğer bir gün Gaziantep'e gelirseniz, Gaziantep'in meşhur baklavasından ben size yedirmek istiyorum" diyerek Davutoğlu'na baklava sözü verdi.

DAVUTOĞLU'NDAN ÇOCUKLARA EŞOFMAN SÖZÜ

Bir çocuğun, "Başbakanım yurt dışında cezaevleri var, biz böyle giyinebiliyoruz ama onlar bizim gibi giyinemiyor" demesi üzerine Davutoğlu, "Sana bir sözüm daha var Hakan. Yarın sabah size sıfır eşofmanlar geliyor hepinize. Bugün ani geldim, yoksa yanımda getirecektim" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, çocuklara Lig TV sözü de verdi. Hangi takımı tuttuğunun sorulması üzerine Davutoğlu "Milli Takım" cevabını verdi.

Son olarak İzmirli Hakan şarkı söyledi. Davutoğlu, Hakan'ın şarkı söylemesinin ardından geçen hafta Romanlar'la yaptığı toplantıya Kibariye'nin de katıldığını hatırlattı. Davutoğlu, çocuklar tarafından alkışlarla uğurlandı.

Çocukları ziyaret eden isimler arasında Adalet Bakanı Kenan İpek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Adalet Bakanlığı Ahmet Davutoğlu 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title