Haberler

Başbakan Davutoğlu: Cumhurbaşkanımıza Kimse Dil Uzatamaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Kütahya mitinginde, "Şimdi CHP Genel Başkanı utanmadan, arlanmadan sayın Cumhurbaşkanımızla Evren'in adını yan yana zikretmeye kalkıyor. Hiçbir şekilde darbecilerden medet ummayan Cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'dan uçakla Kütahya'nın Altıntaş İlçesindeki Zafer Havaalanı'na geldi. Buradan helikopterle Kütahya Dumlupınar Stadyumu'na inen Davutoğlu, Zafer Meydanı'ndaki mitinge katıldı. İlk olarak eşi Sare Davutoğlu ile birlikte kalabalığı selamlayan Davutoğlu daha sonra tek başına platforma çıkarak alanda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

KÜTAHYA'DA 4'DE 4 YAPACAK MIYIZ?

Türkiye'de adım atmadık, toprağına basmadık tek bir santimetre bırakmayacaklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Ama diğerlerine bakın ya batıda, ya İç Anadolu ya da sadece doğuda dolaşıyorlar sadece. Şimdi Kütahyalılar, gerçekten bu millete sadakat, al bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalandırmaktır. Dalgalandıran parti kim? Milletle yürüyen parti kim? İşte 7 Haziran seçimleri bunun için önemli. Birileri 7 Haziran öncesinde şu veya bu oyunlar içine girebilirler. Ama 7 Haziran'da inşallah demokrasinin kalesi olan Kütahya'dan gür bir ses verecek miyiz? 7 Haziran'da milli birlik diyecek miyiz? 7 Haziran'da güven ve istikrarın devamı için sandıklara gidip inşallah yeniden Ak Parti diyecek miyiz? Kütahya'dan 4'te 4 yapacak mıyız?" dedi.

TÜRKİYE'NİN KADERİNİ KİM DEĞİŞTİRDİ?

7 Haziran'da tüm ihanet şebekelerine rağmen yeni Türkiye'nin kuruluşunun öncüsü olacaklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Buraya gelen Kayı boyu, cihan devletinin tohumlarını attı. Bu cihan devletinden Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Şimdi Hayme ana baksaydı, o günlerden bugünlere Türkiye'ye 2002 Türkiye'sinden memnun olur muydu? Süleyman Şah, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, 2002 Türkiye'sine baktığında ne görecekti? IMF kapısında bekleyen bir Türkiye, ne görecekti? En ufak bir silah dahi kendi üretemeyen bir Türkiye, ne görecekti hastane koridorlarında bekleyen ilaç ilaç diye inleyen vatandaşlar. Şimdi o Türkiye bu cihan devletine yakışır mıydı? Kim değiştirdi Türkiye'nin kaderini? Türkiye Cumhuriyeti devletine itibarı kim kazandırdı? Bugün kendi silahımızı, kendi tankımızı yapabiliyoruz. Kendi savaş uçağımızı yapabiliyoruz. Bakın Bitlis'ten Muş'a geçerken uçakla, Atak helikopterleri korudu. Yüzde yüz Türkiye Cumhuriyeti damgalı Türk yapımı Atak helikopterleri uçtu. Bir milletin onurunu izzetini korumak, o milletin dünyadaki itibarını korumaktır. İşte biz Türkiye'yi IMF kapılarına borç bekleyen ülke olmaktan çıkartıp IMF'ye borç veren ülke haline getirdik. Devleti gerçek anlamda itibarına kavuşturduk" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZLA EVREN'İN ADINI YAN YANA ZİKRETMEYE KALKIYOR

Adnan Menderes'in 1946 yılında Kütahya'dan milletvekili olduğunu söyleyen Davutoğlu, CHP'yi darbecilere destek vermekle suçlayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"27 Mayıs ihtilali öncesi Türkiye'de demokrasinin sembol ismi şehit başbakanımız Adnan Menderes ihtilal sonrasında burada Kütahya'da tutuklandı. ve idam sehpasına onurla yürüdü. Yarın inşallah Yassıada onun yargılandığı o adada, onun şahadete yürüdüğü o adada Adnan Menderes'in ve aziz şehitlerimizin hatırasına orada yeni bir törenle orayı kongre merkezi yapıyoruz. Ta ki darbelerini izi silinsin diye. Darbelerden hiçbir iz bırakmayacağız.

HDP 12 EYLÜL ÜRÜNÜ

Ggelin CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye arkasındaki paralel çeteye tek tek soralım. Şimdiye kadar 27 Mayıs darbesi dolayısıyla CHP'nin bir kınama yaptığını duydunuz mu? 27 Mayıs darbesini kanadılar mı? Ben Mecliste dönerek 'Siz Mısır'da da darbecileri desteklediniz, Türkiye'de de darbecileri desteklediniz dediğimde Kılıçdaroğlu alınmıştı. Ama hiçbir zaman darbeye gerçek anlamda karşı çıkmadılar, çıkamadılar. Şimdi 12 Eylül vesilesiyle, 12 Eylül'ün generalinin vefatı vesilesiyle herkes darbe karşıtı kesiliyor. Peki 27 Mayıs'ta nerdeydiniz? Adnan Menderes asılırken CHP nerdeydi?, MHP nerdeydi? 12 Mart muhtırası verildi, 12 Eylül oldu. Şimdi herkes 12 Eylül dolayısıyla darbelerle vesayetle hesaplaşmaktan bahsediyor. Peki nerdeydiniz? 28 Şubat'ta nerdeydiniz? 28 Şubat'ta bu milletin evlatları ızdırap çekerken CHP, MHP bütün o zihniyet 28 Şubat'ın yanında saf tuttu. HDP ise zaten 12 Eylül'ün ürünü. O baskıların, o zulümlerin ürünü. Şimdi CHP Genel Başkanı utanmadan, arlanmadan sayın Cumhurbaşkanımızla Evren'in adını yan yana zikretmeye kalkıyor. Biz her zaman sayın Cumhurbaşkanımız da, bütün Ak Parti kadroları da, her zaman darbecilerin vesayetin karşısında durduk, durmaya devam edeceğiz. 28 Şubat'tan sonra Pınarhisar Cezaevine onurla yürüyen ve hiçbir şekilde darbecilerden medet ummayan Cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz."

AK PARTİ'NİN İÇİNDEN SAYIN GÜL'Ü SEÇTİK

AK Parti hareketinin zorlukların, çilelerin destanı üzerinde yürümüş bir hareket olduğunu söyleyen Davutoğlu, "2002'de kurucu genel başkanımıza siyasi yasak koydular, seçime giremedi. Zannettiler ki bizi durdurabilirler bu darbeciler, vesayetçiler. Durdurabildiler mi? Daha sonra 2004'te genç subaylar rahatsız diye haberler yapıldı, 2006'da cumhurla ilişkisi hiç olmayan cumhuriyet mitingleri yapmaya kalktılar. 2007'de işte hodri meydan, hangisi meydandaydı? 27 Nisan e muhtırası verildiğinde o muhtıranın karşısında dim dik duran sadece Ak Parti'ydi. O zaman CHP o muhtıraya nerdeyse destek verdi, neredeyse değil destek verdi. MHP destek verdi. Bugünkü HDP'nin öncüleri sessiz kaldı. 12 Eylül darbecileri yargılansın diye anayasa değişikliği getirdik. Hepsi karşı çıktılar, CHP hayır, MHP hayır oyu, BDP hayır oyu verdi. Şimdi uyanıyorlar, bütün darbecilerin yargılanmasının önünü kim açtı, kim taviz vermeden dimdik kim durdu? Bizi yeni darbelerle yıkmaya çalıştılar, Gezi provokasyonu yaptılar bizi sarsabildiler mi? 27 Nisan e muhtıradan sonra Cumhurbaşkanını Ak Parti'nin içinden sayın Abdullah Gül'ü seçtik mi? Engelleyebildiler mi? Gezi provokasyonu sonrasında cumhurbaşkanımızı hedef aldılar bizi sendeletebildiler mi? Gücünü milletten alanların sendelenmesi imkansızdır" dedi.

DARBECİ VE VESAYETÇİLERE TAVİZ YOK

Kütahyalıların Adnan Menderes'e sahip çıktığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Adnan Menderes'e sahip çıkmış Kütahyalılar sizin huzurunuzda Şehit başbakanımızın huzurunda diyorum ki Allah da şahit olsun, siz de şahit olun. Darbecilere ve vesayetçileri karşı bir an dahi taviz vermeden dim dik durmaya devam edeceğiz. Gezide bizi sarsamadılar, sendeletemediler. Bu sefer ihanet çetesini devreye soktular. 17-25 Aralık provokasyonu ile paralecilere ve şimdi dün Türkiye'de hukuk üzerinden, yargı üzerinden darbe yapmak isteyenlere HSYK gerekli kararı verip dur deyince tekrar seslerini yükseltmeye kalkıyorlar" diye konuştu.

HEP BERABER GELEN ŞEBEKEYE KARŞI MİLLETİN SESİ OLACAK MISINIZ?

Adnan Menderes'e yapılanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yapmak isteyenlerin olduğunu öne süren Davutoğlu şöyle dedi:

"Dönemin başbakanı diyorlardı sayın başbakanımıza o zaman. Aynen Adnan Menderes'e yapmak istediklerini yapmak istediler, yapabilirler mi, yapabilirler mi? Bir paralel var bir de üçgen var. Üçgende kimler var CHP, MHP, HDP var. Bakınız 30 Mart'ta geldiler ve dediler ki Ak Parti dışında kim güçlüyse ona destek verelim bu paralel çete. Yargı darbesini yapamayınca siyasi darbe yapmaya yeltendiler. Ama siz 30 Mart seçimlerinde de Kütahya'da destan yazdınız. Şimdi bir kez daha söylüyorum. 7 Haziran'da hepsi birden toplanıp geliyorlar. Paralelciler, işbirlikçiler, üçgenciler, MHP, CHP, HDP arkasındaki kartel medya. Kütahya ayağa kalkacak mısın? Bu hep beraber gelen şebekeye karşı milletin sesi olacak mısın? Milletin adamlarına güç vermeye devam edecek misin? İşte biz gücü Kütahya'dan alırız Domaniç yaylasından alırız. Dumlupınar'dan alırız biz gücümüzü milletten alırız. Yoksa Pensilvanya'dan ya da kapalı kapılar ardındaki lobilerden almayız. İşte 7 Haziran'a giderken kurulan tuzakların hepsini görün Kütahyalılar. Yeni bir yola gidiyoruz. Yeni bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktık. Bu yeni Türkiye'de özgürlükler esas olacak, milli beraberlik esas olacak. Bütün vatandaşlarımızı onur ve gururla yaşamlarını sürdürecektir. Dün Isparta'da söyledim. Kaset ya da benzeri çabalar üzerinden şantaj yapmaya kalkışanlar çıkarsa, erdem hareketi olan, ahlak hareketi olan Ak Parti hareketi bütün kasetlere, şantajlara karşı mağdurların yanında olacak, tuzak kuranların karşısında olacak, kim yaparsa yapsın."

Başbakan Davutoğlu mitingin ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti, ardından hava yoluyla Uşak'a gitti. - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Adnan Menderes Ak Parti Kütahya Politika Güncel Haberler

title