Haberler

Başbakan Davutoğlu Canlı Yayında

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta bir zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen terörist fotoğrafıyla ilgili, "Ne olursa olsun öldürülen bir terörist de olsa cesedinin bu şekilde bir muameleye maruz bırakılmasını kesinlikle doğru bulmayız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta bir zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen terörist fotoğrafıyla ilgili, "Ne olursa olsun öldürülen bir terörist de olsa cesedinin bu şekilde bir muameleye maruz bırakılmasını kesinlikle doğru bulmayız" dedi.

Habertürk TV canlı yayınında soruları yanıtlayan Davutoğlu, öğretmen ataması ve mahkumlara afla ilgili soru üzerine, öğretmen atamalarının hep gündemde olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Ne kadar atarsanız atayın daha fazla talep geliyor. Çünkü eğitim fakültelerinin yapısı gereği eğitim fakültelerinden çıkan herkesin iş garantisi içinde öğretmen olacağı varsayılıyor. Onun için biz şimdi eğitim fakültelerini yeniden yapılandırma kararı aldık" diye konuştu.

Öğretmenlerin hem özlük hakları hem de kapasitelerinin artırılması için bazı tedbirler öngörüldüğünü belirten Davutoğlu, kendisinin öğretmen olduğunu, öğretmenlere özel bir önem verdiğini aktardı.

Öğretmenliğin en kutsi mesleklerden biri olduğunu, bu nedenle öğretmenlere her türlü ihtimamın gösterileceğini söyleyen Davutoğlu, " Türkiye'nin ihtiyaçları, eğitim sistemimizin ihtiyaçları, Türkiye'nin imkanlarıyla öğretmen arz ve talebi arasında bir uyum bulmak durumundayız. Bunun için bir taraftan var olan öğretmenlerimizin mesleki kapasitelerinin artırılması, diğer taraftan da öğretmenlik mesleğine girecek olan yeni mezunların en doğru kanalları seçerek girmesi önemli" ifadesini kullandı.

Öğretmenlerin kapasitelerinin geliştirilmesi için Öğretmen Akademisi kuracaklarını aktaran Davutoğlu, şunları söyledi:

"Nasıl Adalet Akademisi, Harp Akademisi, Polis Akademisi var, Dışişlerinde biz Diplomasi Akademisi kurduk, bir Öğretmen Akademisi kuracağız. Öğretmenlik bir an başlayan ve hayatın sonuna kadar değişmeyecek bir meslek değil. Kıymeti, değeri değişmez ama tekniği değişir. İşte nihayet şimdi etkileşimli tahtalar var, biz tebeşirle kara tahta üzerine yazmaya çalışırdık. Yöntemi, muhtevası değişir. Öğretmenlerimizin bir kurmay eğitiminden, Türkiye'nin kurmaylarını yetiştireceklerin kurmay eğitiminden geçmesi gerekiyor. Eğitim kurmayı anlamında söylüyorum. Onun için bu Öğretmen Akademisini yerleştirmeye kararlıyız ve ben şahsen de bunun takipçisi olacağım."

"Yük gibi görmeyin"

Öğretmen ataması yapacaklarını, ihtiyaç olursa şubatta da atama yapılacağını belirten Davutoğlu, "Bu dönemde de yaptık. Her sene ciddi rakamlar... Bizim döneme göre öğretmen sayısı 2 buçuk misli arttı neredeyse. Bu atamalar yapılır ama önemli olan Doğu'ya, Güneydoğu'ya öğretmen gönderdikten bir müddet sonra öğretmenlerimiz oradan Batı'ya nakil yapmaya başladıklarında ülke içindeki denge sarsılıyor" dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Öğretmenlerimizin zor şartlarda aşkla nasıl görev yaptıklarını biliriz. Doğu'da, Güneydoğu'daki köylerimizde, ilçelerimizde öğretmen şefkatini hisseden, o şefkati gördüğünde terör örgütünün tuzaklarına düşmeyecek olan pırıl pırıl bir nesil var. Bütün öğretmenlerimizden ricam, oralara tayin edildiklerinde bunu bir yük gibi değil, tam da tarihin bu aşamasında üstlendikleri ulvi bir misyon olarak değerlendirmeleri. İhtiyaç o zaman bitmiyor. Bir ilde öğretmen fazlası oluyor, hatta bir ilin bir okulunda, öbür tarafta başka bazı mekanlarda öğretmen eksikliği oluyor. Her mesleğe girenin o mesleğin sonuçlarına katlanması lazım. Bir anda mesleğe girdikten sonra en iyi şartlarda o mesleği icra etmek, çileli yollardan da geçerek o mesleğin hakkını vermek önem taşır."

"Beyanname, hükümet programımız"

Davutoğlu, seçim beyannamelerinin 2 Kasım'da hükümet kurma görevi aldıklarında hükümet programı haline dönüşeceğini belirterek, "Bizim diğerlerinden farkımız bu. Onlarınki sadece beyanname, bildirge, ne tabiri kullanırlarsa. Biz ise bunu yazarken beyannamenin aynı zamanda hükümet programı olacağını düşünerek yazıyoruz. Bunlar hayata geçirilecek taahhütler olduğu için hükümet programı haline getireceğiz" diye konuştu.

Beyannamede söz verdikleri hususları yerine getiremezlerse halkın haklı olarak 2019'da kendilerinden hesap soracağını ifade eden Davutoğlu, beyannamenin bir siyasi pozisyon belgesi değil, bir hükümet programı olduğunu belirtti.

Şırnak'ta bir zırhlı aracın arkasında sürüklenen terörist fotoğrafı

Başbakan Davutoğlu, Şırnak'ta bir teröristin cesedinin zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesiyle ilgili soru üzerine, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, terörle mücadele ederken de bütün memurların, başta kendisi olmak üzere, bakanların, valilerin uyması gereken temel hukuk kuralları bulunduğunu söyledi. Bunlara kesinlikle riayet edilmesini istediklerini kaydeden Davutoğlu, "Mücadele ederken kararlı ve teröristi cezalandırırken bu anlamda kararlılığı gösterecek şekilde etkin ama bu mücadeleyi yürütürken aynı zamanda hukuk kuralları içinde kalmak şart" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili birimlerden dün akşam bilgi aldığını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu bahsi geçen terörist, polise roketatarla saldıran bir terörist, herhangi bir vatandaş değil. Ancak birtakım tuzaklar da cenazeler üzerinden yapılıyormuş, bu izahatları verdiler. Ancak ne olursa olsun öldürülen bir terörist de olsa cesedinin bu şekilde bir muameleye maruz bırakılmasını kesinlikle doğru bulmayız. Hukuki işlemi yapılır, cezası verilir, burada ölmüş ama yakalanmış olsa da hukuka teslim edilir, ceza o şekilde verilir ama bu hukuk kuralları dışına çıkılmaz. Resmin çekiliş biçimi, daha sonra yayınlanan videonun yayınlanış biçimi ortada başka bazı etkilerin de olduğu şüphesini uyandıracak izler taşıyor. Onun için İçişleri Bakanlığımız kapsamlı bir soruşturma, olayın oluş seyri anlamında demiyorum, olayın bir provokatif anlamda böyle bir şekilde dışarıya yansıtılması anlamında. Olayın kendisi yanlıştır, doğru değildir ve bu anlamda da gerekli hukuki soruşturma yapılır, şimdi de yapılıyor."

"Polis teşkilatımıza gölge düşürülmesine izin vermeyiz"

Başbakan Davutoğlu, haftalardır, aylardır terörle mücadeleyi büyük fedakarlıkla yürüten, şehit veren polis teşkilatına, emniyet birimlerine herhangi bir şekilde gölge düşürülmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Davutoğlu, "Yapılan bir yanlış varsa fevri, ferdi bir yanlıştır. Bu araştırılacak ve kim yanlış yapmışsa gerekli hukuki işlem yapılacak ama bu ne bütün güvenlik birimlerimize mal edilebilir ne de Türkiye'nin terörle verdiği mücadeleye gölge düşürecek şekilde yorumlanabilir" dedi.

"Şimdi birileri teröristleri masum göstermeye çalışamaz"

Güvenlik güçlerinin mücadele ettiği terör örgütünün yaşlı, çocuk demeden sivilleri katlettiğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi birileri, herhangi bir yanlıştan hareketle bu terör örgütünü, teröristleri masum göstermeye çalışamaz, roketatarlarla polislere saldıranları masum göstermeye çalışamaz ama biz devlet, hükümet, mücadeleyi yürüten güvenlik birimlerimiz olarak, demokratik hukuk devletinin kurallarıyla sınırlıyız. Herkesin de bu hukuk kurallarına uymasını isteriz, uymayanlara da gerekli işlemi yaparız. Bu konuda tutumumuz açık ve nettir. Bölgedeki vatandaşlarımıza şunu ifade etmek isterim, kesinlikle Türkiye'de daha önceki dönemlerde olduğu gibi hukuk dışı bir uygulama olacağı kanaatini yaymaya çalışanlara itibar etmeyin. Hukuk dışına çıkan olursa gerekli soruşturmayı, hukuki işlemi yaparız ama hukuk içinde de teröristlere karşı mücadeleyi sonuna kadar götürmeye kararlıyız."

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Habertürk Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
title