Haberler

Başbakan Davutoğlu Canlı Yayında

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'den beklentim istikrarın devamı, güçlü bir şekilde devamı için emanetin tekrar bize tevdi edilmesi. İnşallah bunun da tevdi edileceğini düşünüyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Türkiye'den beklentim istikrarın devamı, güçlü bir şekilde devamı için emanetin tekrar bize tevdi edilmesi. İnşallah bunun da tevdi edileceğini düşünüyorum" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Kontv'de Gündem Özel Programı'nda gazeteci Nurettin Bay ile Mustafa Tatlısu'nun sorularını cevapladı.

Davutoğlu, Konya'nın Başbakan'ın memleketi olması avantajlarını yaşadığı yönündeki soruya, Türkiye'nin bütün su ve tarım haritasını çıkardıklarını söyledi.

Konya Ovası'nın çok geniş bir ova olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bu kentin aynı zamanda "tahıl ambarı" diye anıldığını dile getirdi.

Davutoğlu, Konya'nın, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasında Türkiye nüfusuna yetecek kadar geniş bir ovaya sahip olduğunu bildirerek, "Konyalılar olarak ne kadar gurur duysak azdır. Bu büyük aziz şehrin mensubu olma şerefi bizim için şereflerin en büyüğüdür. Ekolojik dengeyi bozmadan diğer havzalardaki su ihtiyacıyla ilgili sıkıntı doğurmadan, Konya'ya ve ovaya ne kadar su getirilecekse, bunu getirmeye kararlıyız" diye konuştu.

Göksu Havzası'ndan gelen suyun Mavi Tünel'le aktarıldığını, yine Toroslardan gelebilecek diğer su imkanları üzerinde de durduklarını ifade eden Davutoğlu, damlama sulama sistemlerine verdikleri teşvikle, suyun israf edilmemesi yönünde önemli adımlar attıklarını, Konya'yı suyla bereketlendirmeye kararlı olduklarını anlattı.

-" Konya'nın bereketi daha da artacak"-

AK Parti'nin seçim kampanyalarındaki "İkinci yarı başlıyor" sloganının sorulması üzerine Davutoğlu, Konya'da ikinci yarıya metroyla başlangıç yaptıklarını kaydetti.

Davutoğlu, Konya'ya saatte 320 kilometre hızla giden treni getirdiklerini anımsatarak, ulaşım başta olmak üzere Konya'ya yönelik birçok projenin yer aldığını aktardı.

Gaziantep'teki konuşmasında bütün şehirlere hızlı trenin geleceğini söylediğini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Konya-Karaman hızlı treni yapılıyor. Oradan Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa, Habur'a kadar... Bu, Konya'nın coğrafi konumu itibarıyla da merkezi önemini artıracak. Yine bu sefer çaprazdan diyelim Antalya'dan gelecek hat Konya'dan Nevşehir ve Kayseri'ye gidecek. Bu Antalya'nın turistini Konya'da manevi turizme ve Kapadokya'ya, yine buradaki turisti ise Konya'nın manevi turizmi üzerinde Antalya'ya aktaracak. Konya'yı çok önemli bir lojistik merkez haline getiriyoruz. Enerji bağlamında Karapınar enerji havzası, Türkiye için mega proje havzalardan biri. Yine Tuz Gölü'nün altında doğalgaz depolaması da dahil olmak üzere büyük bir imkan olacak Konya için. Tarım ve hayvancılıkta zaten organize hayvancılık bölgesini belli bir noktaya getirdik. Ama Mavi Tünel ve diğer havzalardaki sulamaların potansiyelinin artmasıyla Konya'nın bereketi daha da artacak. Bu anlamda sağlıkla ilgili başta şehir hastanesi dahil birçok projemizin önündeki tüm engelleri kaldırdık. Eğitimde Türkiye'de en fazla üniversite olan şehirlerimizden biri, daha da geliştireceğiz. Konya için ikinci yarı çok daha bereketli ve hayırlı olacak."

-Konya mitingi "hatim duası" olacak-

Davutoğlu, partisinin son mitingini Konya'da tamamlayacak olmasının ne anlam ifade ettiğinin sorulması üzerine, Hz. Mevlana'nın yolunun ışığı olduğunu söyledi.

"Allah, Mevlana'nın ilkeleri etrafında yaşamayı nasip etsin" diyen Davutoğlu, miting yaptığı 80 ilden Konya'ya selam getireceğini aktardı. Gittiği illerde Mevlana'nın selamını götürdüğüne dikkati çeken Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Tokat'ta da Hazreti Mevlana'dan bahsettim. 80 vilayetin selamını, enerjisini, ruhunu arzını Konya'ya getirmiş olacağız. O açıdan sona özellikle bıraktık. Hatta yayın yasağı geldiği için arkadaşlar, 'Acaba bir gün öne mi alsak, yayında yer alsın' dedi. Tabi Konya muhteşem destek ve görüntü veriyor. Yarın yayınlanacak problem yok ama ertesi güne gazetelerde yer almaması bakımından... Onu da arzu etmedim. Bir iyi hatime ve duaların da bereketiyle tabiri caizse bütün gayretin hatim duası olacak. Partiler üstü bir çabayla herkesin ortak bir hedef etrafında buluşmuş olması tam Konya'ya yakışan bir tablo. Konya'da bir otelde bize destek amacıyla yapılan toplantıda ortaya çıkan, 'Geçmişte farklı bir partiyi desteklemiş olabiliriz ama şu anda ortak bir hedefe doğru yürüyoruz tablosu' çok güzel bir tabloydu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim, çok duygulandım. Benim ismim etrafında konuşulmuş olması daha da beni mutlu etti, duygulandırdı. İnşallah onların o güzel niyetlerinin hakkını verebilecek gücü Allah bize nasip eder. Her biriyle de ayrıca görüşüp bir araya gelmeyi düşünüyorum. Her birine teşekkür ediyorum."

-"Beklentim emanetin tekrar bize tevdi edilmesi"-

Davutoğlu, Kahramanmaraş'taki mitinginde katılımcıların "Konya'yı geçeceğiz" pankartını astıklarını belirterek, "Seçimlerde kim Konya'yı geçerse 2019'da oraya gideceğim. Maraş'ta, 'Konya'yı geçeceğiz, 2019'da sizi bekliyoruz' diye pankart asmışlar. Ama bu benim Konya'ya olan güvenimi gösteriyor. Konya'yı ben hep nasıl olsa birinci olacak, onun dışında ihtimal görmediğim için bunu söyledim. İnşallah Konyalılar beni yanıltmaz diye düşünüyorum. Yanıltmayacaklarından da eminim. Bütün bu çabalar benim için büyük bir onur" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 7 Haziran akşamı Konya'dan ve Türkiye'den beklentisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Konya'dan birincilik beklediğini bildirdi.

Kendisinin 3 seçim geçirdiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"2011 seçiminde elhamdülillah çok iyi bir netice aldık, mahalli seçim, sonra cumhurbaşkanlığı seçimi... Ama şimdi Başbakan olarak giriyorum. O nedenle bütün bunların üstüne çıkması lazım oyların, hem de Türkiye birinciliğini alması lazım. Ben hemşehrilerimden bunu talep etme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Yarın da bu talebi mitingde söyleyeceğim. Nihayet hepimiz millete hizmet etmek için gayret sarf ediyoruz. Türkiye'den beklentim, istikrarın devamı, güçlü bir şekilde devamı için emanetin tekrar bize tevdi edilmesi. İnşallah bunun da tevdi edileceğini düşünüyorum."

-"Sadece mitinglerde 61 saat konuşmuşum"-

Niçin AK Parti'ye oy verilmesi gerekliğiyle ilgili soru üzerine, AK Parti'nin milletin kendisi olduğunu anlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben niye 81 vilayete gittim? 81 vilayet, 110 miting oldu. Dolayısıyla 61 saat konuşmuşum sadece mitinglerde. Yani 2,5-3 gün. Yarınki konuşmalar yok bunun içinde, 70 saati bulur o. 2,5-3 güne yakın sürekli mitinglerde konuşmuşuz. Bunu şunun için söylüyorum. Milleti bir tek bütünüyle AK Parti temsil ediyor. CHP Genel Başkanının Konya'da veya birçok ilde bu tarz bir miting yapması mümkün değil, 33 ilde milletvekilleri yok. Birçok yerde yüzde 1, yüzde 3 bandında dolaşıyorlar. MHP'nin yok, HDP'nin yok. 45 ilde milletvekili yok MHP'nin, HDP'nin 65 ilde... Bizim her yerde sesimiz var. Dolayısıyla AK Parti'ye oy vermek, milletin kendisine oy vermesidir. Bunun altını çiziyorum. Huzura oy vermesi, istikrara oy vermesi, devleti ve milleti izzetli kılacak, aziz kılacak bir çabaya oy vermesi demektir. Konyalılardan en yüksek katılım ve en yüksek oyu bekliyorum inşallah."

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title