Haberler

Başbakan Davutoğlu Bursa'da (3)

Davutoğlu: HERKES UNUTSA KUDÜS BİZİM DAVAMIZDIR

Bursa gezisini sürdüren Başbakan Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Bahçesi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Yeni belirlenen Bursa'nın logosu ve sloganı olan Ulu Şehir ile konuşmasına başlayan Davutoğlu, "Geçen yıl mart ayında geldiğimde Bursa'ya 'Ulu Şehir' demiştim. Bu isim tutmuş. Buna çok memnun oldum" dedi.

'FİLİSTİNLİLERİN SELAMI ULU ŞEHİR ÜSTÜNE OLSUN'

'Ulu Şehir Bursa'dan Kudüs'e bin selam' yazılı pankartı okuyan Davutoğlu, "Onların Kudüs'e selamını iletmek bizim boynumuzun borcudur. Madem ki Kudüs'le başlamamızı istediniz, biraz önce Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile ve Hamas lideri Halit Meşal ile görüştüm. Sizlere selamları var. Onlara dedim ki 'Biraz sonra Bursalılarla görüşeceğiz. Orada Filistin bayrakları ay yıldızla birlikte dalgalanacak' Telefonda bile seslerinin titreyişinden duygulandıklarını hissetim. Kardeşlerimize selam ilettiler. Onların selamını kabul edin. Filistinlilerin selamı Ulu Şehrin üzerine olsun" dedi.

"MESCİDİ AKSA DA BİR GÜN HÜRRİYETİNE KAVUŞACAKTIR"

Davutoğlu, Bursa'nın bir kurtuluş şehri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İşgalci komutan gelip de Osman Gazi'nin türbesine hakaret ederek tekmelediğinde, o müstehzi burada hep kalacağını zannetmişti. Bursalıların ve aziz milletimizin istiklal idealinden habersizdi. Temmuz 1920'de geldi 1922'de gitti. Bu topraklar hiçbir zaman işgalcileri barındırmadı. Bursalılar ve bu millet hiçbir zaman işgalcilere izin vermedi.

Şimdi bir başka barbar, bir başka zalim, bir başka işgalci aynı onlar gibi Osman Gazi'nin türbesi gibi hakaret etmesi, botla girmesi gibi Mescidi Aksa'ya girmeye kalktı. O işgalcilere Bursa'dan sesleniyoruz. Nasıl ki Bursa'nın işgali daim olmamışsa, nasıl izzetli ve onurlu Bursalılar, buna izin vermediyse, İzzetli ve onurlu Filistinliler, İzzetli ve onurlu Müslümanlar insanlık bu işgalcilere fırsat vermeyecektir. Nasıl Osman Gazi'nin türbesi kurtulmuşsa inşallah Mescidi Aksa da bir gün hürriyetine kavuşacaktır. Buna kimse engel olamaz, işgalciler ne yaparlarsa yapsınlar. Dünya ne kadar sessiz kalırsa kalsın, bilsinler ki her bir Müslümanın kalbinde, her Müslümanın zihninde Mescidi Aksa yaşar, hiç unutulmaz. Kudüs, hem ilk kıblemizdir. Hem de tarihimizin bize emanetidir. (Tekbir getirilmesi üzerine) Allah bu tekbirleri topraklardan hiçbir zaman eksik etmesin."

"KİMSE ORTA DOĞU'YA BATAKLIK DİYEMEZ"

Dün Cumhurbaşkanının Filistinli liderlerle görüştüğünü hatırlatan Davutoğlu, "Bugün de ben kendileriyle görüştüm. Onlar tam bir koordinasyon içinde Kudüs için Mescidi Aksa için ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Gerekli talimatları verdik. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünyanın her yerinde Kudüs'e sahip çıkmak için girişimlerde bulunacağız. Bütün dünya unutsa Kudüs'ü biz unutmayacağız, unutturmayacağız. Hala hatırladığımda yüreğimi titreten bir olayı anlatayım. Bundan birkaç sene önceydi. Yüce Meclisimizde bizim politikalarımız dolayısıyla bir gensoru verilmişti. Ana muhalefet partisi milletvekillerinden ismini zikretmeyeyim kalktı, benim Kudüs ile ilgili bir ifadem üzerine, 'Niçin Kudüs'le bu kadar ilgileniyoruz. Neden Araplarla İsraillilerin arasına giriyoruz. Neden Kudüs'ü bu kadar öne çıkarıyorsunuz. Risk alıyorsunuz' dedi.

KUDÜS BİZE EMANETTİR

Ona verdiğim cevabı burada bir kez daha zikrediyorum. Kudüs'ün son özgürlük dönemi bizim dönemimizdir. Kudüs bize Hazreti Ömer'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanunu Sultan Süleyman'ın emanetidir. Kudüs bize son Osmanlı askerinin emanetidir. Herkes unutsa Kudüs bizim davamızdır. Bizim davamız olmaya ebediyen devam edecektir. Kimse bir Türk'e dönüp de, 'Kudüs senin davan değildir' diyemez. Kimse bize dönüp de, 'Orta Doğu bataklığına bulaşmayalım. Kudüs ile ilgilenmeyelim' diyemez. Kimse Kudüs'ün Mekke'nin Medine'nin Bağdat'ın Şam'ın Kahire'nin olduğu Orta Doğu'ya 'bataklık' diyemez. O Orta Doğuyu eğer bataklık haline getirenler varsa bu işgalci bu zalim yönetimlerdir. İsrail yönetimidir.

MAZLUM SURİYELİ VE FİLİSTİNLİLERİN SAHİBİ TÜRKİYE'DİR

Ve buradan İsrail'e dönük olarak da şu mesajı tekrar veriyorum. Sakın ola ki, nasıl olsa Müslümanlar Orta Doğu da zalim bazı yönetimler tarafından baskı altındalar. Suriye halkı Hama'yı Halep'i savunuyor. Bizlerle ilgilenemez diye düşünmesin. Bilsinler ki o mazlum Suriyelilerin de Filistinlilerin de sahibi var. O sahip Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Her yerde ve her zaman bütün varımızla gücümüzle mazlumların yanında olduk. Olmaya devam edeceğiz."

KILIÇDAROĞLU AYNA İLE KONUŞUYOR

Bursa'da restorasyon projeleri ve yapımı devam eden İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nu anlatan ve Osmanlı'nın ilk başkenti ile son başketini birleştiğini söyleyen Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Davutoğlu şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, geçen hafta 'Asya'da Avrupa'da kimlerle konuşsam herkes Türkiye'den tedirgin, Türkiye'nin geleceğinden kaygılı' diyor. Ben daha Kılıçdaroğlu'nun Avrupa'dan Asya'dan biriyle konuştuğunu son zamanlarda görmedim. Her halde ayna ile konuşuyor. Kendisiyle konuşuyor. Biz ona sormayalım Bursa'nın irfan sahibi ulu şehrin sakinlerine soralım, Emir Sultan'ın torunlarına soralım. Türkiye'nin geleceğinden ümitli misiniz?

Türkiye'nin yükselen bir güç olduğundan emin misiniz? Ak Parti iktidarları döneminde Türkiye'de gerçek bir demokrasi ekonomik kalkınma devriminin yapıldığına şahitlik eder misiniz? 2023'e doğru giderken bu kadrolar size bu hizmeti getiren Ak Parti kadrolarını ve yerel yönetim kadrolarına emaneti her seferinde tekrar tevdi edecek misiniz? (Evet yanıtı üzerine) İşte yanıt bu. Kılıçdaroğlu tedirgin olabilir. O tedirgin olacaksa önce partisinden tedirgin olsun. Kendi partisinin milletvekili istifa ederken, 'Artık umudum kalmadı' diyor. Ama umut Bursa meydanında. Umut 81 vilayetin meydanında."

ARINÇ KONUŞURKEN DUYGULANDI, DAVUTOĞLU AĞLADI

Başbakan Davutoğlu'ndan önce kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulu Cami çıkışında yaşadıkları bir olayı anlattı. Yanlarına gelen ve Arapça konuşan bir vatandaşın "Siz Müslümanların izzetisiniz" dediğini duygulanarak anlatan Arınç'ı dinleyen Başbakan Davutoğlu, gözyaşlarına hakim olamadı. Davutoğlu da konuşması sırasında, kendisine Emir Sultan'ın emaneti olarak verilen bayrakla tespihi verilmesini anlatırken de duygulandı.

Davutoğlu konuşmasının ardından Bursa Valiliği, Büyükşehir, Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri ile Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Bursa'da yaptırılan ve 720 milyon TL'ye mal olan 21 yatırımı hizmete açtı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen toplu açılış törenine 8 bine yakın vatandaş izledi. Davutoğlu konuşma yaparken, topluluk, 'Kahrolsun İsrail', 'Ak Gençlik seninle gurur duyuyor' sloganları attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Merinos Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title