Haberler

Başbakan Davutoğlu Bucak'ta

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, millet ne derse onu yaptıklarını belirterek, "Biz milletle yürürüz. Biz paralel çetelerle, işbirlikçilerle, yalancı milliyetçilerle ya da sahtekar bazı yaklaşımlarla değil, milletle yürürüz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, millet ne derse onu yaptıklarını belirterek, "Biz milletle yürürüz. Biz paralel çetelerle, işbirlikçilerle, yalancı milliyetçilerle ya da sahtekar bazı yaklaşımlarla değil, milletle yürürüz" dedi.

Davutoğlu, Bucak ilçesine gelişinde yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.

İlçe meydanında kendisini bekleyen kalabalığa parti otobüsü üzerinden hitap eden Başbakan Davutoğlu, kalabalığı "Oğuz boylarının yiğit evlatları" diyerek selamladı.

İlçeyi Yörük, Türkmen ve Oğuz Han'ın diyarı olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, " Burdur'da mitinge gelmiştik daha Burdur'un kapısını çalmadan, Burdur'a yaklaşırken Bucaklı gençler çıktı meydana, bizi Bucak'a davet ettiler. Eğer Bucak çağırmışsa, Oğuz Han çağırmışsa başımız üzerine dedik" diye konuştu.

"Bucak seninle gurur duyuyor" sloganlarına "Biz Bucak'la gurur duyuyoruz" karşılığını veren Başbakan Davutoğlu, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Bu muhalefet liderleri şu manzarayı görsünler de milletle devletin, halkla bir siyasi hareketin liderinin nasıl buluştuğunu görsünler" ifadesini kullanan Davutoğlu, kendilerinde yapaylığın, suniliğin olmadığını vurguladı.

Davutoğlu, partisinin 30'uncu mitingini Burdur'da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ama bir ilçede ilk defa miting yapıyorum. Bucak, farkı fark edin, Bucak'ın farkını, kıymetini bilin" diye konuştu.

Bugünkü yoğun programına ilişkin alandakilere bilgi veren Davutoğlu, "Yorgunluk olur mu diye düşünen çıkar, Bucak çağırınca, Bucak bizi bağrına basınca yorgunluk olur mu" dedi.

Birkaç gün önce Suriye sınırını geçip Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret ettiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İşte biz Horasan erenlerinden, Horasan diyarlarından geldik bu Toroslar'a konduk. Buraya Hoca Ahmet Yesevi'nin imanını, irfanını, ahlakını getirdik. Büyük devletler kurduk, Selçuklu'yu biz kurduk, Osmanlı'yı biz kurduk, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti'ni bir cihan devleti yapmaya yürüyoruz. Bucaklılar, Yörük, Türkmen yiğitler, yanımızda mısınız, ayakta mısınız, 'yürü' dediğimizde yürüyecek misiniz, 'kalkın, zalime başkaldırın' dediğimizde ayağa kalkacak mısınız, kıyama duracak mısınız, beraber omuz omuza verip yeni Türkiye'yi inşa edecek miyiz?"

Alandakilerden "Evet" yanıtını alan Davutoğlu, Bucaklı'nın, Burdurlu'nun çalışkan olduğunu söyledi. Alandakilerden 7 Haziran'a kadar yoğun çalışmalarını ve AK Parti'ye destek vermelerini isteyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti hareketi sıradan, konjonktürel bir siyasi hareket değildir. AK Parti'nin özünde Malazgirt ruhu, İstanbul'un fetih ruhu vardır, Çanakkale vardır, İstiklal Harbi, İstiklal Marşı vardır. Mehmet Akif Ersoy'un milletvekili olarak bu mekanı seçmiş olmasının bir sebebi vardır. Siz Mehmet Akif Ersoy'u gönderdiniz Ankara'ya, İstiklal Marşı'nın yazarını gönderen Burdurlular, Bucaklılar aslında bir mesaj da veriyorlar ve diyorlar ki 'Biz bütün vatan işgal altında olsa dahi bir yiğit arandığında Bucaklı buradadır' deriz. İstiklalimizi, istikbalimizi tekrar yüceltmeye var mısınız? Artık güçlü bir Türkiye var. 2002'deki Türkiye yok."

Yoğun sevgi gösterilerine "Bizi böylesine bağrına basan bu aziz millete hizmet etmek için Allah şahit ki 24 saat uykusuz kalsak azdır" ifadeleriyle karşılık veren Başbakan Davutoğlu, alandakilerin tekbir getirmesi üzerine "Allah bu tekbirleri bu semalardan hiç eksik etmesin" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, birilerinin Diyanet'i kaldırmak birilerinin ise imam hatipleri kapatmak istediğini belirterek, alandakilere "Siz izin verir misiniz" diye sordu. Kalabalıktan "Hayır" yanıtını alan Davutoğlu, "İşte milletle buluşmak budur. Biz millet ne derse onu yaparız, biz milletle yürürüz. Biz paralel çetelerle, işbirlikçilerle, yalancı milliyetçilerle ya da sahtekar bazı yaklaşımlarla değil, milletle yürürüz" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Burdur Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (1)

sen ne yapiyon Mobil-ANDROID:

sen ne yapiyon

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title