Haberler

Başbakan Davutoğlu Batman'da

Bir grup aydın ve sanatçının HDP'ye yönelik saldırılarla ilgili yayınladığı bildiriye tepki gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'ye de saldırılar yapıldığını, ancak aynı aydınların bunu kınamadığını belirtti. Bunların meselesinin demokrasi ve özgürlük olmadığını ifade eden Davutoğlu, amaçlarının Türkiye'yi zayıflatmak olduğunu kaydetti. Davutoğlu, Kürt meselesinin istismarcılarının MHP, CHP ve HDP olduğunu da vurgulayarak, birinin şehit annelerini gözyaşlarını diğerlerinin ise dağa çıkan gençleri istismar ettiğini dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim çalışmaları çerçevesinde, Batman'da düzenlediği mitinge katıldı. Valilik Kavşağı'nda vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, yolda gelirken Batmanlı çocukları ve gençleri gördüğünü belirterek, hepsinin nur parçası olduğunu ifade etti. "Bu çocuklar büyürken neden anneler, babalar kaygılı olsunlar? Neden gözyaşı döksünler?" diye soran Davutoğlu, halkın 12 Eylül'de Diyarbakır'da, Mamak'ta ve Metris'te işkencelere muhatap kılındığını, 28 Şubat'ta gencecik kızların hayallerini üniversite kapılarında bıraktığını kaydetti. Kendileri iktidara gelmeden önce, dilleri ve kültürleri yasaklayan bir Türkiye'nin olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Darbeciler, cuntacılar 12 Eylül'de bu milletin evlatlarına dışkı yedirmeye kadar varan işkence yaptılar. Daha sonra gladyo ve kontragerilla dahil bütün uluslararası çevreler bu milletin çocuklarını birbirine düşman etmek için uğraştı. Türkiye ekonomik krize girmişken, birçok temel hak ortadan kaldırılmışken AK Parti kadroları iktidara geldi. Sizler şahitsiniz. Görmek istemeyenler var" dedi.

"BİRİLERİ SÜRECE SON VERMEK İSTİYOR"

AK Parti iktidara geldiğinde, Hakkari'de Şırnak'ta, Cudi'de, Gabar'da, Diyarbakır'da ve Batman'da olağanüstü halin olduğunu anımsatan Davutoğlu, "Bunu, devlet güvenlik mahkemelerini kim kaldırdı? Her türlü işkence değişik şekillerde sürüyordu. Buna kim son verdi? Hapishaneye giden anneler, çocukları ile Kürtçe konuşmuyordu. Bütün bu yasaklara kim son verdi. TRT Şeş ile TRT Kürdi ile bu topraklardaki güzel Türkçemiz de, Kürtçemiz de bizimdir diye kim haykırdı. Siyasi propaganda yasaklarını kim kaldırdı. Kürtçe ile Türkçe ile her türlü müziğe yayına kim serbestlik getirdi. Çözüm süreci ile bu milletin doğusunu ve batısını, bütün gençlerini kardeş kıldık. Birileri bütün bu sürece son vermek istiyor" diye konuştu.

"78 MİLYONU BAĞRIMIZA BASAR ÖYLE 'BİZ' DERİZ"

Dün Şırnak'ta "Mele Ahmet" diye karşılandığını ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bundan rahatsız olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz her bir vatandaşımızla biriz, aynıyız, hep beraber Türkiye'yiz. Diğer partilere bakın onlar bütün Türkiye'ye hitap etmiyorlar. Biz dediklerinde birisi sadece Türkleri, birisi Kürtleri, birisi Sünnileri, Alevileri kast ediyor. Onlar biz dediklerinde sadece Kürtleri, Türkleri, Sünnileri, Alevileri kast ederler. Ama biz, biz dediğimizde 78 milyon bağrımıza basar öyle biz deriz. 78 milyonun kardeşliğine var mıyız? Bizi bölmek parçalamak isteyenlere karşı biz Selahattin Eyyubi'nin, Alparslan'ın ordusunda nasıl berabersek, şimdi de AK Parti'de öyle beraberiz demeye var mısınız?"

"HDP İSRAİL'E YARANMAYA ÇALIŞIYOR"

Bütün darbelere karşı olduğunu söyleyen HDP'nin şu anda İsrail'e yaranmak için Kudüs'ün Yahudilerin mekanı olduğunu söylediğini vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"İsrail yanlısı medyaya bakın HDP barajı geçsin de AK Parti'nin önü kesilsin diye yayın yapıyor. Şu anda uluslararası emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor. Biz bunlara bir ders verir miyiz? Kürtler emperyalizme, sömürgeciliğe karşı, haçlı seferlerine karşı ayağa kalkmış. Bizim Diyanet İşleri Başkanımız onurla Mescid-i Aksa'da hutbe okuyor. HDP eş başkanı burada ona saldırıyor. Bu milletin diyanetinden ne istersin bunu sormak gerekmez mi? Fransa Komünist Partisi de HDP'ye destek ilan etti. Onlara ancak batıdaki marjinal partiler destek verir. Birçok kesimde artık öyle bir koalisyon oluşturmaya çalışıyorlar ki tek gayretleri AK Parti'yi durdurmak."

"MİLLETLE SAVAŞANLAR HDP'YE OY İSTİYOR"

"2011 seçimlerinde AK Parti kazandı diye oy verenlere bidon kafalılar diyen bir cahil, bir edepsiz var ya. Bir edepsiz var ya. Göbeğini kaşıyan adamlar diye millete hakaret eden biri var ya. Şimdi demiş ki hepimizin oyları HDP'ye" diyen Davutoğlu, şu ifadelerde bulundu:

Milletle savaşan herkes şimdi HDP'ye oy istiyor. Kahrolsun ırkçılık, kahrolsun ırkçılık. İster Türk, ister Kürt, ister Arap ırkçılığı olsun. Her türlü ırkçılık ayaklarımızın altındadır. Ne Arap'ın Acem'e ne Acem'in Arap'a üstünlüğü vardır. Biz bu ilke ile ayağa kalkmaya var mıyız? Baskıya zulme karşı adalet demeye var mıyız? Sandıklara milli iradeye baskı yapmaya çalışıyorlar. Batmanlılar siz yiğit Batmanlılar bu baskılara boyun eğer misiniz? Eğmezsiniz biliriz siz yiğitsiniz. Kimler HDP'yi destekliyor? Fransa Komünist Partisi, eski ulusalcılar, darbeciler, paralelciler ve dikkatinizi çekerim Ermeni diasporası da HDP'ye destek çağrısı yaptı. Şimdi güzel bir söz var ya 'Bana arkadaşını söyle sana kim olduğun söyleyeyim.' Arkadaşı Ermeni diasporası olandan Kürde, Türk'e, Arap'a fayda gelir mi? Arkadaşı millete göbeğini kaşıyanlar diyenden fayda gelir mi? Daha düne karşı oldukları paralel çetesinin desteklediğinden fayda gelir mi?"

"KARDEŞLİĞİ BOZMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER"

CHP, MHP, Kandil, HHP, paralel, Ermeni lobisi ve uluslararası güçlerin AK Parti'ye darbe vurmaya çalıştığını belirten Davutoğlu, "İzin verir misiniz? Çünkü AK Parti bu ülkeye barış getirdi, özgürlük getirdi. Kürtçeyi, Kürtlerin bütün güzel dilini, lehçelerini serbest bıraktı. Ama dışarıdakiler bu kardeşliği bozmak istiyorlar. Üniversite sınavında 4 yanlış bir doğruyu götürür ya, düşünceleri bu. 6-7 yanlış bir araya gelecek AK Parti'yi götürecek. Elif gibi dik AK Parti'yi götürecek. Bakın ne diyor HDP Eş Başkanı, 'Kürtler, Türkler hep birlikte Ermenilere soykırım etti.' Bizim atalarımıza hakaret ediyor. Suriye ve Irak'ta yaptıkları gibi bazıları Doğu ve Güneydoğu'da operasyon yapmaya, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor. Siz kardeşi kardeşe kırdırmalarına izin verir misiniz? Seçim sonuçları ne olursa olsun inşallah 8 Haziran'da da millet bize bu emaneti verdiğinde gündemimizin ilk meselesi çözüm süreci olacak. Hiçbir şekilde süreçten taviz vermeyeceğiz. Ama muhatabımız millettir. 'Biz 7 Haziran'da barajı geçemezsek ortalığı kan revan alır, ortalıktan anarşi çıkar' diyenleri, 6-7 Ekim'den örnekler gösterenleri şimdiden uyarıyorum. Özellikle Demirtaş'ı Şişli'de, Kadıköy'de kullandığın dili burada kullanmaya çağırıyorum. Orada barış çağrısı yapıp, doğuda şiddet çağrısı yapmak ikiyüzlülüktür" dedi.

"ONLARIN TEK MESELESİ AK PARTİ'Yİ ZAYIFLATMAK"

Bir grup aydın ve sanatçının bildiri yayınladığına ve bildiri de HDP'ye yapılan saldırıların kaygı verici olduğunun belirtildiğine dikkat çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama aydın olmak, aynı metinde AK Parti'ye yapılan saldırıları da kınaması gerekmez mi? Niye bu aydınlar sadece HDP'ye yapılan saldırıları kınar? Neden AK Parti'ye dönük saldırıları kınamaz. Şimdi buradan o aydınlara sesleniyorum; neden çıkıp da 'demokrasinin olduğu yerde terör olmaz, silahlı gruplar olmaz' diye bildiri vermiyorlar. Onların meselesi özgürlük ve demokrasi meselesi değil. Onların tek meselesi var. AK Parti'yi zayıflatmak. OHAL'i kaldıran, DGM'yi kaldıran, işkencelere son veren, Kürtçe ve diğer dillerde yayın hakkı getiren, siyasi propagandayı serbest bırakan, bütün darbe ve vesayeti ortadan kaldıran AK Parti'ye niçin düşmanlar. Neden önünü kesmeye çalışıyorlar. Bütün hedeflerdi eski Türkiye'yi geri getirmek. Kürt meselesinin en istismarcıları MHP, CHP ve HDP'dir. Biri şehit annelerinin gözyaşını, diğeri dağa çıkan gençleri ya da oraya kaçırılan çocukları istismar ediyor. Biz bütün bu istismarlara son vermeye geliyoruz." - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title