Haberler

Başbakan Davutoğlu: Bahçeli'ye Şeref Dersi Vereceğiz (2)

'kılıçdaroğlu HEVESLİ MİRASYEDİ' Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Isparta'daki mitingin ardından geldiği Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.

'kılıçdaroğlu HEVESLİ MİRASYEDİ'

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Isparta'daki mitingin ardından geldiği Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Burdur'un yaşamında ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, askerliğini Burdur'da yaptığını, Burdur'un suyundan içtiğini, ekmeğini yediğini belirterek, "Hiçbir zaman Burdur'u unutmadım, unutmayacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini 'başarı hikayesi' olarak nitelendirdiğini aktaran Davutoğlu, "91-92'de SSK'yı devraldı, SSK kar yapıyordu. 7 sene sonra bıraktığında SSK 1 katrilyon borçla devredildi. Şimdi karnesi zayıf olan yeni bir sınava girebilir mi? O zaman ne diyeceğiz, 'Önce bütünlemeye gir sonra sınıfı geçmeye bak.' Milletin huzuruna çıktığında önce arkanda bir başarı hikayesi olacak" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bana 4 yıl verin, 4 yıl sonra bırakacağım' sözlerini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Niye biliyor musunuz? 4 yıl bile dayanamaz, 4 saat bile bu memleket ona bırakılır mı? Niye istiyor? Çünkü SSK'nın parasını nasıl tükettiyse bizim biriktirdiğimiz hazineyi de tüketmek istiyor, ondan. Mirasyedi. Biz bu mirası milletin alın teriyle buralara getirmişiz. 12 yıldır sayın cumhurbaşkanımız başbakanken uyku, dur, durak yok, o koştu biz koştuk. Şimdi yine koşuyoruz, milletimizle koşuyoruz. Hazinemiz bereketlenmiş, Kılıçdaroğlu da heveslenmiş. Yahu bu senin malın değil ki neye hevesleniyorsun? Hevesli mirasyedi. SSK'yı ne yaptığını biliyoruz. O zaman nasıl çıkıyorsun halkın önüne. Şehirlere geldiğinde demek lazım ki 'Önce oy vereceğin sandığı bul ondan sonra milletin huzuruna çık.' Kendi aday olduğu seçimde oy kullanamayan, oy pusulasına dahi sahip çıkamayana millet emanet edilir mi? Ona bu emanet verilir mi?"

'KILIÇDAROĞLU MATEMATİK BİLMİYOR'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun matematik, istatistik bilmediğini, insanların gözüne baka baka yalan söylediğini aktaran Davutoğlu, "Diyor ki 1000 liranın altında 8 milyon emekli var Türkiye'de. Senin zamanındaydı o fakirlik, şimdi ispat etsin. 1000 liranın altında Türkiye'de 8 milyon emekli olduğunu ispat etsin, ben bu koltuğu bırakırım, ama ispat edemezse ona derim ki sen yalancısın, milleti kandırma. Son yaptığımız, emeklilere yaptığımız 100 lira seyyanen zamdan sonra sadece bazı özel emekli kategorilerinde, yaklaşık 1 milyon 200, 300 bin kadar emeklimiz 1000 liranın altında, hepsi 1000 liranın üzerinde. Millete gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Diyor ki '200 liranın altında 17 milyon kişi yaşıyor.' Sen hangi devirde yaşıyorsun? Türkiye 2002'de değil" ifadelerini kullandı.

İktidara geldiklerinde çiftçilere verilen bütün desteklerin kesilmiş olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Desteği Kemal Derviş kesti. Kemal Dervişi tekrar göreve çağırıp akıl hocası ilan eden kim? Kemal Kılıçdaroğlu. Al bir Kemal'i vur öbür Kemal'e" diye konuştu.

PARTİLİLERİ TAŞIYAN MİDİBÜS DEVRİLDİ: 18 YARALI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Isparta'daki mitinginden dönen partililerin bulunduğu Hüseyin Yalçın yönetimindeki 32 YH 882 plakalı midibüs, yağıştan dolayı kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje devrildi. Saat 19.00 sıralarında Eğirdir çıkışında meydana gelen kazada 2'si ağır 18 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Isparta Burdur Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ahmetMobil-ANDROID:

en son lafı söyleyecek kişisin küçük futbolcu enişte

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title