Haberler

Başbakan Davutoğlu: Avukatlar Cihazdan Geçerek Adliye Binasına Girmeli

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, savcı Kiraz'ı şehit eden kişilerin, avukat cübbesiyle adliye binasına girdiğini belirterek avukatlarla ilgili "Kesinlikle cihazlardan geçmeleri gerektiğini bildirdim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsvcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaşamını yitirmesine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Silahın içeriye avukut giysisi içerisinde sokulması nedeniyle bundan sonra atılacak adımları birlikte ele almalıyız. Bugün olay olur olmaz yaptığımız toplantıda bakanlarımıza sorarak bundan sonraki atılması gereken adımlar konusunda gerekli talimatları verdim. Kesinlikle adliye binalarına girerken cihazlardan geçmeleri gerektiğini bildirdim. Avukatlarımızın girişleri sadece değil, özel güvenliklerle sağlanan güvenliğin emniyet birimlerimiz tarafından alınmasını sağlayacağız. Ne tedbir gerekiyorsa alınacaktır." dedi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz devlet olarak bu saldırıyı sadece değerli savcımıza Sayın Mehmet Selim Kiraz'a yönelik bir saldırı olarak değil, aynı zamanda Türk yargısına, Türk demokrasisine, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza dönük bir saldırı olarak görüyoruz. Seçim öncesinde bu tür provokatif terör eylemlerine yönelinebileceği her zaman varit olmuştur. Buna karşı da toplumumuzu, bütün toplum kesimlerimizi sükunete, teenniye ve bu tür alçakça saldırılar karşısında birlik ve beraberliğe davet ediyorum.

Farklı yaklaşımlar, siyasi görüşler içinde olunabilir. Değişik hukuk anlayışları içinde olaylara yaklaşabiliriz. Bunları medenice tartışırız ama şu an itibarıyla kahraman bir savcımızın şehit düşmesine yol açan bu terör eylemi karşısında, bütün bu farklılıkların unutulup omuz omuza verme vaktidir.

Teröristelirn kimliklerinin tespit edildiğine işaret eden Davutoğlu, "Teröristlerin kimlikleri tespit edildi. Şafak Yayla Zonguldak 1991 doğumlu, Bahtiyar Doğruyol, Ardahan 1987 doğumlu" dedi.

TEDBİRLER ALINACAK

Başbakan Davutoğlu, "Sadece avukatlarımızla ilgili hususlar değil, şu ana kadar adalet saraylarında özel güvenlikle sağlanmış güvenlik şartlarının bundan sonra emniyet birimlerimizce daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve belki de doğrudan emniyet birimlerimizce sağlanması konusunda da gerekli tedbirler alınacak. Teröre karşı mücadele hususunda mekan ve şahıslarla ilgili herhangi bir farklılık gözetmeksizin ne tedbir gerekiyorsa, bu tedbirler alınacaktır" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR ELEŞTİRİ

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, olayın ardından Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlara ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun olay olur olmaz attığı tweetler, gerçekten biraz önce zikrettiğim dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Daha olayın arka planı bilinmeden, olayın gerçek veçhesiyle ilgili herhangi bir işaret fark edilmemişken, Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler maalesef son derece provokatif bir ortamın doğmasına da sebebiyet vermiştir.

Bütün bu açıklamalara rağmen yine de Sayın Kılıçdaroğlu'na da sesleniyorum, bugün tweetlerle bu teröristleri neredeyse özgürlük kahramanı gibi gösteren bazı medya mensuplarına ve bazı kesimlere de sesleniyorum: Gün teröre karşı bir olma, teröre karşı omuz omza verme günüdür. Herkes sorumluluğunu bilmeli, herkes bu ülkenin istikrarının, güveninin, güvenlik ortamının hepimiz için gerekli olduğunu zihinden çıkarmamalıdır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Selim Kiraz İstanbul Adliyesi Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title