Haberler

Başbakan Davutoğlu: Avrupa Birliği'ne Yalvarmayacağız

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yalvarmayacağını, dilenmeyeceğini belirterek, "Eğer Avrupalıların işe ihtiyacı varsa, şimdi onlara da iş kapısı olabilecek yükselen Türkiye var" dedi.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'ndaki temaslarının ardından Zürih kentine gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'İsviçre Buluşması' isimli etkinlikte Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Burada Türk vatandaşlarına hitap eden Başbakan Davutoğlu, "İslam Avrupa'nın asli dinidir ve asli dini olarak devam edecektir. Endülüs'ten Osmanlı'ya ve yarım asır önce Anadolu'nun her bir köşesinden çıkıp o kutsal yürüyüşle buraya gelen o yiğit insanların getirdiği ve Avrupa'ya ezanla birlikte Avrupa'ya çil çil kubbe gibi serpiştirdiği o mescitler o camiler mutlaka korunacaktır. Onlara uzanan ellere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

"AVRUPA BİRLİĞİNE YALVARMAYACAĞIZ"

Geçen hafta Belçika'ya düzenlediği ziyarette Avrupa Birliği'nin yeni liderleriyle görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, " Türkiye'nin Avrupa Birliği yolunda stratejik kararlılığını bir kez daha vurguladık. Önümüze getirilen engellere rağmen, önyargılara rağmen, her türlü provokasyona rağmen Türkiye, Avrupa Birliği yolunda yürümeye kararlıdır. Neden biliyor musunuz? Hem Türkiyesiz Avrupa büyük bir eksiklik olacaktır. Ama en önemlisi de sizler için Avrupa yolunda yürümeye devam edeceğiz. Madem ki bizim kültürümüzü, örfümüzü, dilimizi, dinimizi temsil eden kardeşlerimiz var, madem ki Avrupa'da 45 milyon Müslüman var, işte Türkiye Avrupa Birliği'nin parçası mutlaka olacaktır. Mutlaka bir gün Avrupa Birliği'ne gireceğiz. Yalvarmayacağız, dilenmeyeceğiz, hiçbir özel ayrıcalık beklemeyeceğiz, başımız dik bir şekilde gireceğiz, onurla gireceğiz. Dinimizle, dilimizle, örfümüzle Avrupa Birliği'ne gireceğiz" diye konuştu.

"AVRUPALILARIN İŞE İHTİYACI VARSA, TÜRKİYE VAR"

Davutoğlu ayrıca, "Avrupa Birliği küresel bir güç olacaksa Türkiye'nin üyeliğiyle olacak. Avrupa ekonomisi bu krizden çıkacaksa Türkiye'nin dinamik nüfusuyla, girişimci kudretiyle çıkacak. Avrupa için biz bir yük değiliz. Avrupa için Türkiye bir şifadır. Hem ırkçılık hastalığına karşı bir şifadır, hem ekonomik durgunluğa karşı bir şifadır hem de Avrupa'nın düşen gücüne karşı Avrupa'yı kaldıracak bir şifadır. Eğer Avrupalıların işe ihtiyacı varsa, şimdi onlara da iş kapısı olabilecek yükselen Türkiye var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Avrupa Birliği İsviçre Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (229)

KURDO 47:

YAV HE HE AUDİ BMW PORSCHE KUNLANAN ALMANYA OLUM GİDİN KENDİNİZİ UYUTUN BE DEVAM DEVAM DURMAK YOK YOLA DEVAM AVRUPA PKK YE DESTEK VERDİ SIRF T. C DAİMA ASKERİ GÜCÜ VE MİLLET FAKİR KALSIN EVEK KÜRDÜM HEMDE SONUNA KADAR KÜRDÜZ DEDİK PKK LİSİNİZ DEDİNİZ VARSIN OLALIM. . .

108
7
yanıtYanıtla
Gurbetteki vatanseverMobil-IOS:

Bizde yedik belki Avrupa da yer salla bakalım maksat muhabbet olsun.

26
28
yanıtYanıtla
ebubekir:

kardeşim ben 13 yıldır atama bekliyorum (inanmayanlar oluyor istatistikler internette var) sen avrupalıya iş vereceğiz diyorsun gülmezlermi adama

44
9
yanıtYanıtla
adanalimobilWeb@haberler.com:

bunu klm basbakan yapmis su nutuklardan da vazzgecsen artik tadi kacti coktan sen kim avrupaya ders vermek kimi uyutuyorsunuz muhtesem yüzyil seyretmeye devam edin üstadinla türkiye 20. yüzyilda devam edecek istesenizde istemesenizde yalani kimse sevmez karaktersiz insanida yolsuzlugunda hesabi var elbet

19
25
yanıtYanıtla
GurbetcimobilWeb@haberler.com:

Bu dediklerine avrupada Desen sana yumurta domates Sallarlar bi güzel menemen yaparlar konustukca batiyorsun Bakanlar ne oldu Ondan Konus

21
21
yanıtYanıtla
AKİF KALLECİ:

HAHAHA TUTMAYIN KÜÇÜK ENİŞTEYİ ÜLKEMİN İŞSİZ GENÇLERİNİ NE YAPACAKSINIZ

34
5
yanıtYanıtla
VatandasmobilWeb@haberler.com:

Piyon yine atıp tuttuyor Maksat medyada haber olsun Avrupa kim sen kim 145 boyunla

27
11
yanıtYanıtla
YaniMobil-IOS:

Siz yorumcularin kapasitesi yetmez sayin Davudoglunu anlamaya

9
27
yanıtYanıtla
2023 AŞIĞI:

Vezir Tonyukuk, Bilge Kağan için neyse;Nizamülmülk, Melikşah için neyse;Karatay, Alaeddin Keykubat için neyse;Sokullu Mehmet Paşa, Kanuni için neyse;Ahmet Davutoğlu''da bu millet için odur. Çapsız çapsız kimse konuşmasın. Yazdığı makaleler, kitaplar üst üste konulduğunda değil sizin sülalenizin boyunu aşar. Okar dedimmm. . . .

17
18
yanıtYanıtla
Yasin:

Cumhurbaşkanı''da Sisi''ye rest çekmişti. . . Yarınki tavırları ne olur acaba. Günübirlik iş yaptıkları malum.

16
18
yanıtYanıtla
Tüm 229 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title