Haberler

Başbakan Davutoğlu Antalya'da

Başbakan Davutoğlu, Antalya mitingindeki konuşmasında, en son geldiğinde bir söz verdiğini ifade ederek, "Alanya Keykubat Üniversitesi Antalya'ya armağan olsun" dedi. Konuşmasında birtakım vaatlerde bulunanların iktidarı göremeyecekleri için konuştuklarını belirterek, "Ama biz söz verdik mi yaparız. Milli iradeye her zaman sahip çıktık mı, söz verdiklerimizi yaptık mı, şimdi Antalya üzerinden Türkiye'nin büyük hamlelerini anlatalım. Artık kara tren bitti, yüksek hızlı trenlerle Türkiye'yi donatacağız. Eskiden havayoluyla turizme açılan Antalya yeni bir perspektifle buluşuyor. Yeni bir hattı bizzat takip edeceği, Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri hatlıı trenini yapacağız. Toroslar'ı aşıp Konya'yı hızlı trenle buluşturacağız. Yine batı hattından Afyon üzerinden Bursa-Eskişehir'e gidecek bir hat. Böylece Antalya her yere ulaşıp her yerden ulaşılabilecek. Eskiden Türkiye'de birkaç havalimanı bilinirdi, şimdi 55 havalimanına ulaştık. 26'dan 55'e çıktı. Ama Antalya'nın sınırları içinde 3 havalimanı olan tek şehir İstanbul'dan sonra Antalya olacak. Antalya havalimanı 23 milyon yolcu, Gazipaşa 700 bine çıktı, şimdi batı Antalya'da da ayrı bir havalimanı kuracağız. Biz Antalya'yı adım adım biliriz. Finike'ye giden yolun virajlarını biliriz. Mersin'e giderken ne kadar zorluklarla gidildiğini biliriz. Buraya gelirken bir karar daha aldık geldik. İnşallah Antalya-Mersin bölünmüş yolu Antalya-Alanya otoyolu yapılacak. Nasıl Karadeniz otoyolu yaptıysak, doğusundan batısına kadar Antalya'yı da bölünmüş yollarla birbirine bağlayacağız. Biz vizyonu böyle üretiriz bu trenler, havalimanı, otoyollarla Akdeniz ayağa kalkacak. Antalya-Manavgat-Akseki-Konya bölünmüş yolu diyor, böylece Konya'dan Manavgat Antalya'ya inmek daha kolay olacak. Biz o Yörük Türkmen obalarının develerle sonra motorlarla Kuşyuvası'ndan geçtlerini biliriz. Bütün o yollar şimdi Antalya ile Konya'yı birbirine bağlayan konforlu yollar olacak. Bazıları sadece laf yapar, biz hizmet yaparız" dedi.

"TÜRKİYE İKİNCİ YARIYA BAŞLIYOR"

Antalya'nın tarımda, turizmde, ulaşımda, ticarette zirvede olduğunu ifade eden Davutoğlu şunları kaydetti:

"Bu sene Rusya ve İran'da ekonomik kriz sebebiyle Antalya'nın etkilenmemesi için her türlü tedbiri aldık. Turizm sezonunun 12 aya çıkması için her türlü tedbiri alacağız. Antalya'nın bu güzelliklerini herkesin görmesini istiyoruz. Türkiye bunlarla ikinci yarıya başlıyor. Milli iradenin hakim olduğu ekonominin ayağa kalktığı, büyüyen pastadan pay aldığı yeni Türkiye'ye doğru yürüyoruz. Küresel güç olacak Türkiye'ye var mısınız? Biz bunun için gece gündüz çalışıruz. Akdeniz Üniversitesi özellikle şifa dağıtan bir yer oldu. Organ nakli konusunda çok başarılılar. Antalya'nın üniversitesini de herkes biliyor ve saygı duruyor. 100 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bütün bu imkanlarıyla Türkiye'nin yükselen şehri olacak. Türk ekonomisi büyürken, savunma sanayi hamlesi yaşanırken, Akdeniz'i ayağa kaldıracağız ve en önemli şehirlerden biri olacak. Bütün Akdeniz'i sadece Türkiye değil."

ANTALYA'DA İKİ BÜYÜK FAALİYET

İki büyük faaliyetin Antalya'ya geldiğini belirten Davutoğlu, "Bir Expo 2016'ya ev sahipliği yapacak ilk defa. Dünyanın huzuruna çıkmaya hazır mısınız? Expo'ya gidecek olan tramvay hattıyla ilgili çalışmaları da tamamladık. Kasım ayında G 20 zirvesi yapılacak. Antalya dünya liderlerini ağırlamaya hazırmısın? Dünya liderlerini Türkiye'ye getirecek şekilde, Türkiye'nin gücünü yükselten kim? G 20 dönem başkanlığıyla dünya ekonomisine yön veren Türkiye'yi kuran kim? 2023'e giderken, ihracatımız 500 milyar gayrı safi milli hasıla 2 trilyona yürüyecek. Bunun için istikrar lazım. Sandığa yeni bir mühür vurmak lazım. Bunları yaparken birileri tuzak kuruyor. Diyarbakır'daki olay gibi ayrıca MHP, CHP, HDP işbirliği halinde, Pensilvanya, Kandil DHKPC desteğiyle Türkiye'yi sendeletmek istiyor. Türkiye'nin yükselişini durdurmak isteyenlere izin verir misiniz? Toroslar'ın, Akdeniz'in çocukları milli iradeyi egemen kılmaya var mısınız? Kendi uçağını, gemisini yapan yeni Türkiye'yi kurmaya var mısınız? Demokrsayi savunmaya, her türlü darbeye, vesayete karşı, 12 Eylül'ün askeri anayasasını değiştirmeye var mısınız? Demokrasiyi yeniden kurmaya, ekonomiyi yeniden ayağa kaldırmaya, Türkiye'yi dev haline getirmeye var mısınız? Bu devi diz çöktürmek isteyenlere karşı, yurt dışındaki ağababalara karşı biz uyandık demeye var mısınız?" diye konuştu.

"AHMET HOCA'YA OY VERMEYE VAR MISINIZ?"

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün geçmiş seçimlerden farklı olarak, bir Antalyalı başbakan olan, burayı evi hisseden Ahmet Hoca'ya oy vermeye var mısınız? Başınızı dik tutup Akdeniz'e doğru biz geliyoruz demeye var mısınız? Bize güç verdiniz. Allah sizden razı olsun, sizi aziz eylesin, milletimizin birliğini daim eylesin. Konya'da bekliyorlar. Bugün seçim yasağı var biliyorsunuz. Tekrar tekrar gelip sizlerle kucaklaşacağım. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz Akdeniz geliştirme projesiyle 37 milyarlık yeni bir proje başlatıyoruz. Antalya sadece deniziyle değil dağlarıyla da ayağa kalkacak. Antalya her haliyle ayağa kalkacak inşallah. Yarın secime giderken bizim Türkmen obalarının töresiyle Hacı Bektaş Veli'nin sözleriyle, ahitleşelim mi? Hep beraber bir olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her haneye bereket getirmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya, Allah, tarih, ve millet önünde söz veririz. Söz mü Antalya?. Kervan yola çıktı, zirveye doğru yürüyor muyuz? Söz mü? Bunun için Antalya'da destan yazmak lazım. Gönül ister 14 milletvekilini de hep beraber gönderirsiniz. Beni Kahraman Maraş'ta, 'Türkiye birincisi olacağız' diye karşıladılar. Antalya Türkiye birincisi olmaya var mısın? Milliyetçilik iddiasıyla gelip Türkiye'yi dışa muhtaç edenlere, milliyetçilik dersi vermeye var mısın? Yörükler Türkmenler baş verir, baş eğmezler demeye var mısın? 2001'de bizi iİMF'ye muhtaç edenlere ders vermeye var mısınız? Cumhuriyetçilik iddiasıyla gelen CHP, MHP'ye Cumhuriyet demek onurlu bir devlet kurmak demektir demeye var mısınız? Özgürlük iddiasıyla gelenlere gerçek özgürlük AK Parti'de tattık demeye var mısınız? Tuzaklar kuruluyor. Tuzakları bozmaya varmısınız Antalya? Yarın gün bugündür, fetih günüdür diyecek miyiz? Antalya söz verdi mi Toros sözüdür, biz noter falan sormayız. Antalya söz verdi mi yapar. Bu muhteşem kalabalığı hiçbir zaman unutmayacağız. Tuzak kuranların tuzaklarını boşa çıkarsın Allah inşallah."

"SAĞIMDA VE SOLUMDA İKİ YÖRÜK VAR"

Konuşmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ı sahneye davet etti. Bakan Çavuşoğlu için, "Üç dönemi tamamladı ama hizmete devam edecek" diyen Davutoğlu, "Sağımda ve solumda iki Yörük var. yürümeye hazır mıyız? Biz hep tek bir yüreğiz" dedi.

Milletvekilleri tek tek anons edilerek sahneye çağrıldı ve halkı selamladılar. Miting sonunda ise Başbakan Davutoğlu'na 07 numaralı üzerinde Şampiyon Davutoğlu yazılı Antalyaspor forması hediye edildi. Alandan seçim otobüsüyle ayrılan Davutaoğlu, güzergah boyunca vatandaşları selamlayarak havalimanına geldi. Buradan özel uçakla saat 14.40'ta Antalya'dan Konya'ya hareket etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Türkiye Alanya Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title