Haberler

Davutoğlu, AK Parti'nin Seçim Beyannamesi'ni Açıkladı

Güncelleme:

7 Haziran'daki genel seçimler için geri sayım sürerken, gözler bugün Ankara Arena Spor Salonu'ndaydı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da büyük katılımla gerçekleştirilen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda içinde başkanlık sistemine geçiş planı da olan "Yeni Türkiye Sözleşmesi"ni okudu.

BAŞKANLIK SİSTEMİYLE İLGİLİ MADDELER

Başbakan Davutoğlu, 100 maddelik Yeni Türkiye Sözleşmesi'nde Başkanlık Sistemi ile ilgili okuduğu maddeler şunlar;

- Yürütme erkinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Başkanlık sistemi bir zarurettir.

- İdari yapının başkanlık sistemi çerçevesinde yeniden düzenlenmesini gerekli görüyoruz.

- Başkanlık sistemi, yetki karmaşasını giderecek, millet kendi yöneticilerini kendisi seçecek.

BESMELE ÇEKEREK BAŞLADI

Başbakan Davutoğlu, seçim beyannamesini okumaya başlamadan önce "Vatandaşlara, rakibimiz olan siyasi partilere, STK'lara, Türkiye'nin entelektüel camiasına aydınlara yönelik olarak 2023'e giderken 'Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni onlara takdim ediyorum. İşte AK Parti vizyonunun 2023 Yeni Türkiye sözleşmesi. Bu sözleşmeyi buradan bu kürsüden okuyacağım. Çağrıda bulunacağım, ya bu sözleşmeyle ilgili kanaatlerinizi bildirin, yada kendi sözleşmenizi çıkarın. Ta ki 77 milyona hitap eden ortak bir metinde anlaşalım. 100 maddeden oluşan sözleşmeyi okuyacağım." dedi.

Davutoğlu 100 maddelik "Yeni Türkiye Sözleşmesi"ni okumaya Besmele çekerek başladı.

100 MADDELİK SÖZLEŞME

* Etnik, dini bölgesel zenginliğimiz kadim ortak geçmişimizin yansımasıdır.

* Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel ilkesi insan onurunun korunmasıdır. Devletin asli sorumluluğu, vatandaşlarının onurlu hayat sürmesine zemin oluşturacak şartları sağlamaktır.

* İnsan onuru, siyasi, ekonomik, kültürel düzenimizin de dış politikamızın da temelini oluşturmaktadır.

* Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan kimse hiçbir makam sahibi tarafından tahkir edilemez.

* Özgürlük, eşitlik ve adalet üzerine inşa edilecek yeni anayasanın en temel ilkesi insan onuru olacaktır.

* Özgürlük ve güvenlik kavramlarını birbirlerinin karşıtı değil tamamlayıcı unsurları olarak kabul ediyoruz.

* Siyasal meşruiyet vatandaşlarla düzenin görünen yüzü arasında kurulan rıza ilişkisinin ürünüdür. denetleyici sadece eşit vatandaşlardan oluşan millettir.

* Amir olan millettir, memur olar devlettir. Bürokratik seçkinciliğin vesayeti kabul edilemez. Meşruiyetini milletten almayan hiçbir gücün egemenliği kabul edilemez. 28 Şubat ve paralel yapı oluşumları gibi girişimlerı kınıyor, ileride olabilecek benzer girişimlere karşı ortak tavır alcağımızı bildiriyoruz.

* Denetlenmeyen hiçbir güç kalmayacaktır. TBMM'nin 7 Haziran sonrası ilk amacı sivil anayasayı yazmak olacaktır. Tüm siyasi partileri bu oluşuma katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

* Yargı bağımsızlığı esastır. Bu bağımsızlık kendi içinde oluşabilicek örgütlenmelere karşı da korunacaktır.

* Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesiyle birlikte idari sistemin başkanlık sistemi olarak yapılandırılmasını yetki karmaşasının giderilmesi için gerekli görmekteyiz. Yasama yürütmenin etkin olduğu demokratik kontrol mekanizmalarının ön görüldüğü bir yönetim mekanizması olarak tasavvur ediyoruz.

* Bürokraside hiçbir gerekçeyle yatay ya da paralel örgütlenmelere izin verilmez.

* Demokratikleşme süreçleriyle ekonomik kalkınma arasında bağlanan güçlü bağ korunacaktır. Temel hedefimiz insan odaklı kalkınmadır.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"MİLLETİN SESİ OLMAYA VAR MISINIZ?"

"AK Parti kadroları milletin sesi olmaya var mısın? Bugün sizlerin huzurunuzda sadece bir genel başkan olarak değil, aynen sıradan bir nefer gibi beyaz kefenini giymiş Alparslan gibi çıkıyorum ve sizlere diyorum ki bundan sonra bu davanın… Başbakan, ama daha önemlisi AK Parti davasının bir neferi olarak huzurunuzdayım. 7 Haziran'a kadar hiçbir unvan farklı gözetmeden sizlerle birlikte omuz omuza yürümenin şerefini onurunu hayatımın en büyük şerefi ve onuru olarak görüyorum. Biz son 13 yıl içinde bir çok kez milletimizin huzurunda divana durduk, kıyama kalktık. Ama hiçbir baskıya boyun eğmeden, kararlı şekilde yolumuza devam ettik. Bakınız bu 13 yılın tarihi eşiklerini bir kez daha zihnimizden geçirelim. Bütün bu seçimlerden zaferle çıkmış AK Parti kadrolarını selamlıyorum. Seçim meydanlarında bu kadroda liderlik yapmış, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum.

"DÜN GECE TELEFONDA KONUŞTUK, SİZLERE ONUN DA SELAMINI İLETİYORUM"

Dün gece kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptık. Sizlere onun da selamını iletiyorum. Şimdi bu miras üzerinde, bu şanlı başarıların arkasında yeni bir meydana, seçim meydanına sandığa ve yeni bir zafere yürüyoruz. Yeni zaferimiz şimdiden hayırlı ve mübarek olsun. Bu salonda söyledim, bizim davamız bir vefa davasıdır, bir ahlak davasıdır. Siyasi rant veya ekonomik rant davası değildir. Bu emaneti omuzlarımızın gücü yettiğince geleceğe taşıyacağız.

"BURADA BÜTÜN ECDADA HİTAP EDİYORUM"

Seçim beyannamemizden önce sizlerle bir kez daha AK Parti hareketinin anlamı üzerinde istişarelerde bulunmak istiyorum. AK Parti sıradan tarihi konjonktürde çıkmış sıradan bir parti değildir. Onun için ben burada sizlere hitap ederken, milletime hitap ederken, sadece 21'nci yüzyılın ilk çeyreğinde yaşayan bir milleti değil, bütün ecdada hitap ederek konuşuyorum. Karşımda, Medine'ye doğru yürüyen insanlık öncülerini görüyorum. Karşımda zihnimde, sizleri değil, Horosan'dan Anadolu'ya vatan kurmak idealiyle yürüyenlerini görüyorum. Anadolu'yu yurt edinmek için gönlünü bu toprağa vakfeden ahi gençleri, bacıları görüyorum. Rumeli'ye geçen ama Viyana'ya kadar kubbeler serpen gönül erenlerini, alperenleri görüyorum ve burada İstanbul surlarına doğru yürürken bir suru değil, geri kalmış köhne zihniyeti yıkmak için yürüyen Fatih'in askerlerini görüyorum. Yine burada vatan tehlikede, dendiğinde Çanakkale'ye doğru şehitlik mertebesine yürümek için yola koyulan 15'lileri görüyorum. Demokrasi öncülerini görüyorum. Ve nihayet sizlerin aranızda her birinizin yüzüne bakarken 14 Ağustos 2001'den bu yana, bu partinin başarısı için ter dökmüş, emek vermiş ve Allah'ın rahmetine kavuşmuş dava arkadaşlarımızı görüyorum.

"ONLAR SADECE KISA BİR ARA VERDİLER"

Yine aranızda bütün bu yola gönlünü vermiş, emek vermiş mahalle teşkilatından genel başkanlığa kadar bütün kademedeki kardeşlerime selam ediyorum. AK Parti bir gönül ve tarih hareketi olduğu kadar aynbı zamanda bir erdemliler hareketidir. AK Parti kurulmadan önce, yola çıkarken, kurucu genel başkanımız ve kadrolarımız, bu hareketin adına 'erdemliler hareketi' demişti. Ve 14 yıl içinde AK Parti kadroları her aşamada erdemliler hareketi olduğunu ortaya koydu. Bu kadroların içinden küskünler bekleyenler oldu, yol değiştirecek diye bekleyenler oldu. ama görüldü kü AK Parti kadroları her şeyden önce bir erdemliler hareketinin neferleri olduklarını her yerde gösterdi. Şimdi sizden bir ricam var, bu erdemliler hareketinin son erdem abidesi olan, üç dönemi bitmiş olmakla birlikte, bu salonda bulunan ağabeylerinizi, dava öncülerinizi alkışlamanızı ve selamlamanızı istiyorum. Ayağa kalkın ve dava neferlerini selamlayın. Benden çok onları selamlayın. İşte ön sırada oturan erdemliler hareketinin öncüleri var ya size güzel bir örnek oldular. Şunu da söylüyorum. Onlar sadece kısa bir ara verdiler. Partimizin her kademesinde çalışmaya devam edecekler.

"6223 ADAY ADAYIMIZI BURADAN TEBRİK EDİYORUM"

Yoğun bir tempoyla son iki üç hafta içinde, gece gündüz 6223 aday arasından onlar kadar kıymetli 550 adayımızı seçmeye çalıştık. Bu aday adaylarının her biri kıymetliydi. Ben 6223 aday adayımızı da buradan tebrik ediyorum. AK Parti hareketinin ferdi olmak milletvekili olmak kadar önemlidir. Bizler için artık onlar AK Parti kadrolarının neferleridir. Bundan sonra da her biri gönlümüze yazılmıştır. 24'ncü dönemde milletvekilliği yapıp, milli iradeyi ayakta tutan kardeşlerime sesleniyorum. Mesele 'liste dışı kalmak' diye bir tabir var. Allah şahittir ki hiçbir kardeşimiz liste dışı değildir. Çünkü onlar gönlümüzün ta derinindedir. Onlar bu davayı omuzlayarak en zor şartlarda, kumpasların, sabotajların olduğu dönemde bu bayrağın davasını yücelttiler.

O provokasyonları yapanlar beddua odalarında baş başalar, ama AK Parti kadroları burada, bu vatanda olacaklar. Genel başkanımızı 2002'de yasaklayanlar, şu anda yargının önünde duramıyorlar. Ama AK Parti kadroları burada. Eğer biz bu topraklar için döktüğümüz terin emeğin karşılığında bu topraklarda bu dava için canımızı feda etmek gerekirse, bu topraklarda feda edeceğiz. Bu topraklar bizim ebedi diyarımızdır. İşte AK Parti kadroları ayaktayken, hiç kimse bir daha milli iradeye kumpas kurmaya cesaret edemeyecek.

"AĞRI DAĞI GİBİ DURMAYA VAR MISINIZ?"

Şimdi güzel seçim şarkımızı biraz önce dinlediğiniz şarkıya hitaben söylüyorum. Milli iradeyi korumaya var mısın? Kumpas kuranların karşısında Ağrı dağı gibi durmaya var mısın? Reklamcısını Amerika'dan getiren, talimatını yurt dışından alanlara karşı biz bu ülkenin çocuğuyuz demeye var mısın?

"BEYANNAMEMİZDE ÖNÜMÜZDEKİ 9 YILLIK HEDEFLERİMİZ VAR"

Beyannamemizde önümüzdeki 9 yıllık hedeflerimiz var. Bütün kamuoyumuzu, kalkınma hamlesi bağlamında, 350 sayfayı aşkın beyannamemizi okumaya davet ediyorum. Orada her şey var. Orada, 12 yıl içerisinde nereden nereye geldiğimiz de var, inşallah önümüzdeki 9 yıl içerisinde nereye doğru yürüdüğümüzün ana dokusu, ana unsurları, ana hedefleri de var. Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır.

Her bir kardeşimizin insan onuruna yakışır hayat sürmesi için gereken hamleleri yapmaya hazırız. 2002'de birkaç yüz milyon dolara muhtaç bırakılan, 70 centlere muhtaç bırakılan onurlu bir milletin bir daha IMF kapısına gitmemek için, tanklarını toplarını başkalarından hibe alan onurlu bir milletin bir daha kimseden hibe dilenmemesi için güçlü bir Türkiye inşa ediyoruz. Bu bir inşa beyannamesidir. Açıkladığımız 25 sektörel öncelikli dönüşüm programıyla, üretim stratejileriyle biz büyük Türkiye'ye doğru yürüyoruz.

"KILIÇDAROĞLU'NA SESLENİYORUM: ALKIŞLARLA, KEDİLERLE BU İŞİ ÇÖZEMEZSİN"

Biz bunları yaparken, CHP, HDP, MHP neler yapıyor. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bizim seçim beyannamemiz, yeni toplumsal sözleşmemiz karşısında sözünüz nedir? ABD'den ithal alkış propagandalarıyla, kedilerle bu işi çözemezsin. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor, senin alkışına ihtiyaç yok.

"ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR"

Bizim sözümüz söz onlar konuşurlar, derler ki şunu yapacağız bunu yapacağız. Ama onlar konuşur AK Parti yapar. Kılıçdaroğlu, bizim ABD'den gelecek akıllara ihtiyacımız yok, ecnebi propaganda tekniklerine ihtiyacımız yok. Biz milletle konuşuruz.

"BEN BURADAN KILIÇDAROĞLU'NU TEBRİK ETMEK İSTİYORUM"

Ama hakkını yemeyelim, ben buradan Kılıçdaroğlu'nu tebrik etmek istiyorum. İlk defa seçim başarısına imza attı. CHP içindeki ön seçimi kazandı ve çok mutlu oldu. Seçim CHP içinde olsa Kılıçdaroğlu hep kazanacak. Ama ne yazık ki 7 Haziran milletin seçimi milletin. Onun babayiğitliği nereye kadar biliyor musunuz, yüzde 35'e kadar. En büyük hedefi yüzde 35. Ben ise sizin bir neferiniz olarak, yüzde 35'i burada telaffuz etmektense bu görevi bırakırdım.

"BİZİM HEDEFİMİZ 77 MİLYON"

Televizyon programında sordular, hedefiniz nedir diye. Yüzde 55 desem, yüzde 45'in gönlüne giremem anlamına gelir. Bizim hedefimiz açıktır, 77 milyonun gönlüne girmek. Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, var yüzde 35 hayalleriyle uğraş, bizim hayallerimize yetişemezsin. Kılıçdaroğlu gönlün küçük gönlün. Almıyor milleti. Onun için onlarca vilayette CHP milletvekili çıkaramıyor.

"DEMİRTAŞ'A SESLENİYORUM: NEYSENİZ MERTÇE SÖYLEYİN"

Şimdi gelelim HDP'ye. Hani istanbul'da konuştuğunda barış güvercini, ama ağrı'da terörün sözcüsü HDP ve Demirtaş'a sesleniyorum. Neyseniz mertçe söyleyin. Ama iki yüzlü, üç yüzlü, beş yüzlü siyaseti bırakın. Silahlı baskıyla eğer doğuda kardeşlerimizin oylarını çalarız diye düşünüyorsanız bilin ki o kardeşlerimiz son 13 yıl içinde Türkiye'nin nereden geldiğini biliyor. Şimdi ağrı'da terör grupları silahlı şekilde alana iniyorlar, vatandaşlarımıza baskı yapıyorlar. Demirtaş bu silahlı teröristlere hiçbir şey söylemiyor, dönüyor bizi bir komplo yapmakla suçluyor.

Eğer HDP demokratik bir siyasi partiyse, Demirtaş'ta eş başkanıysa, çıksın ve desin ki seçim kampanyaları süresince hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz desin. Köylere mezralara dönük olarak teröristlerin yaptığı baskı çalışmalarına karşıyız desin. O zaman demokraside anlaşırız. Ama kadıköy'de barış güvercini olmak, ağrı'da diyarbakır'da eğer burada yüzde 100 şu partiye oy çıkmazsa hesap sorarız diyenlerin yanında olmak iki yüzlülüktür.

"DEMİRTAŞ AYNI HAİNLİĞİ YAPTI"

Ama bilsinler. Biz 6-7 Ekim olaylarında dersimizi aldık. Demirtaş aynı hainliği yapmıştı ve insanları isyana teşvik etmişti. Bilsinler ki seçim sandığının güvenliğini sağlayacağız.

"BAHÇELİ'NİN HESABI ŞEHİT HABERLERİ"

Her seçim öncesinde Bahçeli'nin hesabı şu oldu. Bir çatışma olur da, şehit haberleri gelir de tepki oylarını toplayabilir miyim. Bahçeli vizyonla yola çıkın. Anadolu insanı kimin milliyetçi kimin olmadığını biliyor. Bizim bu milletin değerlerine sahip çıkmamızı orhun anıtlarına gidip sorsunlar. Orta Asya Kafkasya'ya sorsunlar. Tek bir dille konuştum, iki dil kullanmadım, iki yüz kullanmadım. Türke de kürde de Aleviye de Suniye de tek dille hitap ettim. Bu dil aşk dilidir, sevda dilidir.

"ŞİMDİ BU TUZAKLARA PAPA DA KATILDI"

Karşımızda şu anda bir şer cephesi oluşuyor. Onun için HDP bir proje olarak gündeme getiriliyor, biri ABD'den reklamcı getiriyor, biri oralara gidip geldikten sonra yeni bir anlayış getireceği düşüncesinde. Şimdi bunlara bu tuzaklara Papa da katıldı. Tam da seçim öncesinde Türkiye'de bir iç demokrasi şenliği yaşanırken, haksız suçlamalarla milletimizi mahkum etmeye kalktılar.

"PAPA'YA TEKRAR SESLENİYORUM"

Papa'ya tekrar sesleniyorum. Katolik dünyasının engizisyon mahkemesiyle ispanya'dan kaçanlar, istanbul'da izmir'de bizim adalet düzneimizde huzur buldular. Tarihi olayları konuşmaya hazırız. Ama tarih üzerinden milletimize hakaret ettirmeyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun bize her yer Türkiye."

KRİTİK TOPLANTIDAN NOTLAR:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı Ankara Arena'da başladı.

DAVUTOĞLU: KILIÇDAROĞLU'NUN ALKIŞI GİBİ DEĞİL

Arena'ya gelen Başbakan Davutoğlu, salona girmeden önce dışarıda bekleyen partililere seslendi. CHP'nin seçim filmini hedef alan Davutoğlu "7 Haziran'da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Bugün salonlardan taştığımız gibi, meydanlardan taşmaya hazır mısınız? 13 yıldır bizi alkışlayan dünyanın yanında, milli irade alkışlanacak. Ama Kılıçdaroğlu'nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak." dedi.

İlgili Haberler

ANAYASA SÖZÜ

Davutoğlu "İçeride programımız başlayacak, sizlere hitap edeceğiz. Ayrılmadan sizlerden söz istiyorum. 7 Haziran'da Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacak mıyız? Millete hesap veren kadroları iş başına getirecek miyiz? Yolumuz açık, alnımız ak, yüreğimiz paktır. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedikten sonra salona girdi.

SALONA YENİ SEÇİM ŞARKISIYLA GİRDİ

Davutoğlu, salona AK Parti'nin 'Bize Her Yer Türkiye' adlı seçim şarkısıyla giriş yaptı.

ERDOĞAN'IN POSTERLERİ DE ASILDI

Toplantı için hazırlanan salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleri ile Türk Bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun salondakileri selamlaması için platform hazırlandı. Partililerin etkinliği rahat izlemesi için de kürsünün bulunduğu alanın iki yanına büyük boyutlu ekran kuruldu.

"YENİ TÜRKİYE YOLUNDA DAİMA ADALET DAİMA KALKINMA"

Başbakan Davutoğlu'nun konuşma yapacağı kürsünün önüne, "Yeni Türkiye Yolunda Daima Adalet, Daima Kalkınma" yazılı pankart asıldı.

Toplantıya çok sayıda gazeteci akredite oldu, basın mensuplar için ayrı bir alan oluşturuldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
title