Haberler

Başbakan Davutoğlu Açıklaması

"Kaos peşindeki yarasalar, tabiri caizse, hayatın normalleşmesinden hoşlanmazlar, ekonomik aktiviteden memnun olmazlar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kaos peşindeki yarasalar, tabiri caizse, hayatın normalleşmesinden hoşlanmazlar, ekonomik aktiviteden memnun olmazlar. Meseleleri oraya hizmet gitmesi değil. Meseleleri, dışarıdaki patronlarının emrinde Türkiye'de kaos çıkarıp, Türkiye'yi de ateş çemberinin içine çekmek. Bizler, Türkiye'nin ateş çemberinin içine çekilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Kayseri'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği yemekteki konuşmasında, AK Parti il başkanları toplantılarının artık sadece Ankara'da değil, Güneydoğu Anadolu'dan başlayarak tüm bölgelerde yapılacağını anımsatarak, her siyasi parti bunu yaptığında, yapabilme cesareti gösterdiğinde ülkenin siyasetinin normalleşeceğini vurguladı.

Davutoğlu, "A partisi doğuda, B partisi batıda, kırsalda, C partisi belli yerlerde sadece siyaset yapmaya başlarsa bizim siyasetimizin toplumsal dokusu zayıflar. Niye biz bugün 'yeni Türkiye' iddiasında bulunabiliyoruz, çünkü ülkemizin her yerinde bu siyaseti en iddialı şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu.

Gelecekte "vizyonu olup ülkelerini yönetebilenler"in yükselebileceğini, "vizyonu olmayıp ülkesini öyle veya böyle idareten yönetenler"in yerinde sayacağını, "vizyonu olmayıp ülkenin yönetim kabiliyetini kaybedenler"in ise düşüşe geçeceklerini kaydeden Davutoğlu, Suriye'de vizyon ve yönetim kabiliyeti olmadığı için ülkenin parçalandığını, bazı ülkelerin de durumlarını idare etmeye çalıştığını, Türkiye'nin farkının ise vizyonu ve ülkeyi idare etme kabiliyeti olduğunu, bunun kaybettirilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

"Son çıkardığımız özgürlüklerin korunması ve iç güvenlik reformunda verdiğimiz mesaj şudur, 'Biz bu ülkede kaosa izin vermeyeceğiz, bedeli ne olursa olsun kamu düzeninin sarsılmasına izin vermeyeceğiz'. Çünkü kamu düzeni sarsıldığında özgürlüklerin kullanılma imkanı da kalmaz. Kamu düzeni sarsıldığında iktisadi faaliyet de yapılamaz hale gelir" değerlendirmesini yapan Davutoğlu, her türlü özgürlüğün temelinde hukuk düzeni olduğunu anlattı.

Çözüm süreciyle Güneydoğu Anadolu için yeni bir umut ışığı doğduğu görüldüğü için Kobani olaylarında özellikle iş yerlerine saldırıldığını dile getiren Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kaos peşindeki yarasalar, tabiri caizse, hayatın normalleşmesinden hoşlanmazlar, ekonomik aktiviteden memnun olmazlar. Barajlara saldırır, yolları keserler, iş makinalarını yok ederler. Meseleleri oraya hizmet gitmesi değil meseleleri dışarıdaki patronlarının emrinde Türkiye'de kaos çıkarıp, Türkiye'yi de ateş çemberinin içine çekmek. Bizler, Türkiye'nin ateş çemberinin içine çekilmesine izin vermeyeceğiz. Basiretle, dirayetle, kararlılıkla ama hiçbir maceracılığa da izin vermeden, hesabımızı yaparak kamu düzenini tesis edeceğiz. Çözüm sürecini sürdürürken bu sürecin istismar edilmesine izin vermeyeceğiz."

-"Millet ile devlet ilişkisi güçlü ülkeleri durdurmak mümkün değil"

Türkiye'nin insan gücünün ve coğrafyasının önemine dikkati çeken Davutoğlu, insan kaynağının katma değerini artıracak yeni bir reform dönemi başlatacaklarını, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile görüşüldüğünü belirtti. Davutoğlu, "Bu coğrafya elimizdeki en büyük hazinedir, bu hazinenin içinde de en büyük hazine İstanbul'a sahip olmaktır" dedi.

Büyük milletlerin haftalık, yıllık değil asırlık düşündüklerini dile getiren Davutoğlu, Anadolu'ya ilk gelenlerin yaptığı gibi yüzlerce yıl sonrasının tohumunu atacak bir perspektifle çalıştıklarını anlattı. "Eğer Arap Baharı üzerinden Esad'ın bu zulmü olmamış olsaydı 2011 yılında Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan dörtlü ortak pazar ilan edecektir. Buna daha sonra Irak da katılacaktı. O zaman görecektiniz Gaziantep'in, Diyarbakır'ın, Kayseri'nin, Malatya'nın, Mardin'in nasıl büyük bir yükselişe geçeceğini" diyen Davutoğlu, bu planlar yapılırken birilerinin de bunu bozmak için karşı hamleler yaptığını kaydetti. Türkiye'nin bu karşı hamlelere nasıl muamele edeceğini bildiğini, buna göre yeni vizyonlar geliştirilmeye çalışıldığını dile getiren Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dünyanın her yerinde demokrasiyi savunanların, Ortadoğu'da niçin demokrasiyi savunmadıklarını bir düşünün. Çünkü demokrasi milli egemenlik demek. Çünkü millet ile devlet arasındaki bağlar güçlendiğinde o ülkeleri durdurmak mümkün olmaz. Devletin milleti tehdit olarak gördüğü yerlerde, Suriye'de olduğu gibi, hiçbir enerji kalmaz."

- "Kayseri kesinlikle by-pass edilecek bir şehir değildir"

Dünyadaki gelişmelerin yakından takip edildiğini, tüm badirelere karşı alınacak tedbirler olduğunu kaydeden Davutoğlu, Türkiye'nin yükselişinin kimse tarafından durdurulamayacağını belirtti.

"Türkiye yükselirken Kayseri gibi zirveye koşan şehirler de hep yükselecek" ifadesini kullanan Davutoğlu, bugün bir kez daha Kayseri'deki hayırseverlik ruhuna hayran olduğunu söyledi. Davutoğlu, özellikle iç göçlerle boşalmış şehirlerden çıkan insanlara, "Dönün, borçlu olduğunuz, atalarınızın diyarı olan şehirlere tekrar yatırım yapın ve o şehirleri ihya edin" diye seslendi.

Gelmeden önce kentle ilgili projeleri incelediğini belirten Davutoğlu, "Kayseri kesinlikle by-pass edilecek bir şehir değildir. Bu düşünülse bile Kayserililer buna izin vermez. Kayseri, ulaşım hatlarının üzerinde olmaya devam edecek. Sadece Ankara-Yerköy-Kayseri bağlantısı değil, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni de proje aşaması en kısa zamanda tamamlanıp, bir yılı geçmeden orada da ilk kazmayı vuracağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin şehirlerini, ilçelerini tek tek hafızalarına ve yüreklerine kazıyarak çalıştıklarını anlatan Davutoğlu, sözlerini, Kayseri'deki birlik ve beraberliğin, tüm şehirlerde, tüm ülkede hakim olmasıyla "yeni Türkiye"nin inşasının kimse tarafından engellenemeyeceğini belirterek tamamladı.

Başbakan Davutoğlu, basına kapalı yemeğin ardından otelden ayrılırken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaptığı açıklamada kullandığı "Kamu düzeni olmadan hiçbir görüşme olmaz" ifadesi hatırlatılarak, "İmralı görüşmeleri de buna dahil mi ?" diye sorulması üzerine, "O da bizde kalsın" yanıtını verdi.

- Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Kayseri Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 8. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 19 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Meteoroloji 45 ili uyardı! Türkiye'de hangi illerde yağış var? İşte sarı kod verilen iller... Ülke puanına en çok hangi takım katkı yaptı? (2024) işte bu sene ülke puanına en çok katkı yapan takım! En iyi çay nasıl demlenir? Çayın güzel olması için ne yapmalı? HAFTA SONU İSTANBUL'DA HAVA DURUMU: 20 Nisan İstanbul'da hava nasıl olacak? 23 Nisan Tarihte Bugün ne odu? 23 Nisan'da ne oldu? 23 Nisan ne günü? 23 Nisan'da doğan ünlüler! 22 Nisan Tarihte Bugün ne odu? 22 Nisan'da ne oldu? 22 Nisan ne günü? 22 Nisan'da doğan ünlüler! 21 Nisan Tarihte Bugün ne odu? 21 Nisan'da ne oldu? 21 Nisan ne günü? 21 Nisan'da doğan ünlüler! 20 Nisan Tarihte Bugün ne odu? 20 Nisan'da ne oldu? 20 Nisan ne günü? 20 Nisan'da doğan ünlüler! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! METEOROLOJİ'DEN SARI KODLU UYARI! | Hangi illerde uyarı verildi? Sarı kodlu uyarı nedir? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title