Haberler

Başbakan Davutoğlu Açıklaması

"Bin 258 imzayla aday gösterilmiştim. Bugün bazıları gecikmiş olduğu için imzaların üzerinde, bin 382 oyla bana bu görev tevdi edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bin 258 imzayla aday gösterilmiştim. Bugün bazıları gecikmiş olduğu için imzaların üzerinde, bin 382 oyla bana bu görev tevdi edildi. Bu, güvenin ve kongremiz içinde delegelerimiz arasındaki ortak aklın nasıl işlediğini gösteren bir tablodur" dedi.

Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 62. Hükümetin güvenoyu almasının ardından, AK Parti grubuna verdiği teşekkür yemeğinde, "Görev bana burada, bu mekanda, ismim zikredilerek tevdi edildiğinde, ondan sonraki saat içinde Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığım görüşmede, bütün bu yeniden yapılanma sürecini partimiz içinde en kısa sürede, 15 günü geçmeyecek şekilde tamamlanması gerektiğini söyledim" ifadelerini kullandı.

Uzayan süreçlerin sadece sıkıntılara sebebiyet vereceğini belirten Davutoğlu, "Bugün sadece 62. Hükümetin güvenoyunu almış olmakla Meclis'teki görevimizi tamamlamış olmadık ama aynı zamanda hem Bakanlar Kurulu'nda hem Meclis grubunda hem MKYK ve MYK'daki yapılanmamızı da tamamlamış olduk" diye konuştu.

Davutoğlu, artık şu andan itibaren herhangi bir yeni seçim veya süreç gerektiren bir durum bulunmadığını söyledi.

Parti içinde, genel başkan yardımcılarının altındaki yapılarda, Meclis'te, doğal süreç içinde görevlendirmeler olacağını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hedefim benim şuydu, Bakanlar Kurulu'nu bir an önce, öncelikle teşekkül ettirmek. Olabilecek değişiklikler konusunda arkadaşlarımızın rızasını almak. Her bir arkadaşımla değişiklik öncesinde istişare ettim, rızalarını aldım, gönüllerini almaya çalıştım. Elhamdülillah, hiçbir gönül kırıklığı da olmadı, hepsine teşekkür ediyorum tekrar. Olur olmaz da aynı gün içinde hükümet programını yazmaya başladık. O hükümet programı birçok çevreden bir kitap olarak, bir kapsamlı çalışma olarak, hatta birçok arkadaş 'Kaç ay çalışıldı, kaç hafta üzerinde duruldu' diye... Hayır, bir hafta içinde, 4-5 gün içinde onu tamamladık. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gece boyu çalıştılar. Görsel olarak yenilenme, yeni bir çerçeve vermeye çalıştık. Birçok unsurlarıyla, neden bunu 4- 5 gün içinde gerçekleştirebildik biliyor musunuz? Çünkü elimizde bir müktesebat var. Aynı parti geleneğimiz gibi. Bir müktesebat üzerinde yeni programı yazdık. Yine bu müktesebat üzerinde yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. ve hemen aynı gün MKYK içindeki istişarelerimizde bazı değişiklikler oldu. Onu da tamamladık. İlk Bakanlar Kurulu, ilk grup toplantısını geçtiğimiz pazartesi günü yaptık. Hükümet programını sunduk. Yasal zorunluluklar olmasaydı, bütün bu süreç aslında o gün bitmiş olacaktı. Yani bekleme, müzakere için yasal olarak gerekli olan süreyi bekledik."

Başbakan Davutoğlu, kongreden 5 gün sonra aslında bütün yapılanmaları, bugün yasal olarak da hükümetin güvenoyu almasıyla bu süreci tamamladıklarını kaydetti. Davutoğlu, bunun Türk siyasi hayatına geçecek önemli bir başarı olduğuna işaret etti.

Bu sürece katkıda bulunan ve yeniden yapılanma sürecinin sıhhatli bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Davutoğlu, ayrıca kıdemli ve tecrübeli olanlar ile gençlere, kadın kollarına, gençlik kollarına da teşekkürlerini sundu.

Davutoğlu, bugünlerde CHP kurultayının da yapıldığını anımsatarak, CHP kurultayının da partililere ve Türk siyasi hayatına hayırlı olsun temennisinde bulundu. Davutoğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurultaylar arasında yapılacak kıyaslamalar, arada, siyasetin gelişmesi bağlamında yapılacak kıyaslamalarda farklı siyasi kültürlerin ulaştığı sonuçlar bağlamında bir takım ipuçları verecektir. Eminim ve ümit ediyorum ki herkes bunları değerlendirir. Ama en önemlisi de sayın vatandaşlarımız, seçmenlerimiz değerlendirir ve AK Parti kadrolarının bir emanete nasıl sahip çıktılarını parti içinde ve tarihten gelen bu emaneti üzerinde nasıl titizlikte durduklarını, imzalarının arkasında nasıl sağlam durduklarını ki biraz önce genel sekreterimiz söylüyordu, bin 258 imzayla aday gösterilmiştim. Bugün bazıları gecikmiş olduğu için imzaların üzerinde, bin 382 oyla bana bu görev tevdi edildi. Bu güvenin ve kongremiz içinde delegelerimiz arasındaki ortak aklın nasıl işlediğini gösteren bir tablodur. "

-"Meclis grubu, tatillerini büyük idealler uğruna terk etti"

Bu sürecin hem partilerin hem de Türk siyasetinin olgunlaşmasına katkıda bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, Meclis grubundakilere teşekkür etti.

Süreç dolayısıyla bu yaz neredeyse hiç tatil yapmadıklarını belirten Davutoğlu, büyük fedakarane tutumla, ailelerinden, eşlerinden hatta yeni evlenenlerin evlilik sonrası küçük tatillerinden bile fedakarlık ettiğini aktardı.

Bu fedakar tavrın aslında Meclis grubunun kendi şahsi tatillerini, rahatlarını büyük idealler uğruna nasıl terk edeceğini bir daha gösterdiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hiç birimiz tatil yapmadık. Hem grubumuz, AK Parti Genel Merkezde görevli arkadaşlarımız, Hükümet olarak bizler ama elhamdülillah öylesine bir bereketle bitti ki bugün artık geldiğimiz noktada bütün bu çileyi bizimle birlikte çeken ailelerimize, çocuklarımıza güzel bir hediye verdik. Başlarını öne eğdirmedik. Eve gittiğimizde hanımlarımız, eşlerimiz, beylerimiz, çocuklarımız, akrabalarımız 'Niçin daha önce beraber olduğumuz kardeşiniz ile ilgili şöyle bir ihtilaf yaşadınız?' demedi. Tüm İstanbul sokaklarını vatandaşlarımızla birlikte dolaşmaya çalıştım, hiç kimse dönüp de 'Size bu yakıştı mı? Niçin ihtilafa düştünüz? Neden bu kritik dönemde, bu emanete sahip çıkarken şahsi ya da nefsi bir hesap içine girdiniz?' diye gözümüzün içine bakmadılar. Aksine her kucaklayan vatandaşımız gözleriyle, emin olun sadece bana değil benim şahsımda, nezdimde, her birinize teşekkür etti. Bende şimdi bana iletilen bu teşekkürleri size arz ediyorum."

Yemeğe, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş ve diğer bakanlar kurulu üyelerinin yanı sıra AK Parti MKYK üyeleri ve bazı milletvekilleri katıldı.

Mercimek çorbası, Akdeniz salatası, Halep dolma, Beğendili bonfile ve Türk tatlılarının ikram edildi yemek, 1 saat 30 dakika sürdü.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title