Haberler

Başbakan Davutoğlu: ( 3)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Her ne suretle olursa olsun, özgürlüklerin korunması ve Türkiye'de güvenlik şartlarının sağlanması amacıyla bu kanun Meclis'ten çıkacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Her ne suretle olursa olsun, özgürlüklerin korunması ve Türkiye'de güvenlik şartlarının sağlanması amacıyla bu kanun Meclis'ten çıkacaktır" dedi.

Partisinin genel merkezinde düzenlenen "AK Parti İl, İl Teşkilat, İl Seçim İşleri ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanları Eğitim Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin her türlü maddeyi tekrar görüşmeye hazır oldukları çağrısı yaptıklarını hatırlatarak, "Ama şunu diyorsanız, 'Bu kanunu geri çekin ve tam seçime giderken 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi bir takım vandallar, teröristler ve şiddet yanlıları sokaklara egemen olsun, onlara bu hakkı verelim' diyorsanız, işte biz bunu yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Her ne surette olursa olsun, özgürlüklerin korunması ve Türkiye'de güvenlik şartlarının sağlanması amacıyla bu kanun Meclis'ten çıkacaktır. Ama bir teklifiniz varsa görüşmeye hazırız. Yani diyorsanız ki açık bir şekilde ortaya koyalım, 'molotofu serbest bırakalım', bunu görüşmek herhalde hiç kimsenin, hiçbir akıllı insanın harcı değildir" diye konuştu.

Molotof kokteylinin dünyanın her yerinde bir suç unsuru, yakıcı ve patlayıcı madde niteliğinde olduğuna işaret eden Davutoğlu, birkaç sene önce İngiltere'de molotof kokteyli kullanan 3 PKK'lı kadının, 14 yıla kadar hapis cezalarına çarptırıldığını söyledi.

ABD'de ve Almanya'da da molotof kokteylinin kanunlarla suç sayıldığını anlatan Davutoğlu, bunun ABD'de Michigan'da 2 milyon dolar para cezası ve 4 yıla kadar varan ağır hapis cezasıyla cezalandırılması gereken bir suç olarak görüldüğünü aktardı. Davutoğlu, bu husustan hareket ederek, molotof kokteyline serbestlik getirecek hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini vurguladı.

"En asgari düzenlemeyi esas alarak teklife koyduk"

Pakette öngörülen gözaltı sürelerine de değinen Davutoğlu, Avrupa Birliği ülkelerinde bu konunun nasıl düzenlendiğine ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye'de, mevcut durumda, polisin tek başına gözaltı yapma hakkının bulunmadığını, gözaltıların savcı izniyle 24 saat süreyle yapılabildiğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Getirdiğimiz düzenlemeyle özellikle kitle gösterilerinin yoğun olduğu durumlarda polise 24 saat, savcılık izniyle 48 saate çıkan izin veriyoruz. Peki Avrupa'da bu nasıl? İngiltere'de polisin tek başına 36 saat gözaltı yetkisi var, Almanya'da 24 saat, 48 saate kadar uzatılan polisin gözaltı yetkisi var, Avusturya'da polisin gözaltı yetkisi 48 saat, İtalya'da polisin gözaltı yetkisi 24 saat, savcının gözaltı yetkisi 96 saat, İspanya'da polisin gözaltı yetkisi 72 saat, 3 gün. En minumum, en asgari olan Fransa'dır, polis 24 saat, savcı 48 saat. Biz, en asgari düzenlemeyi esas alarak bu teklife koyduk."

- "Bu kanunu beğenmiyorlarsa işte 7 Haziran'da seçim var"

Başbakan Davutoğlu, uyuşturucu ile bonzai kullanımının okul ve mescit gibi gençlerin yoğun olduğu ve halk için önem taşıyan merkezlere yakın yerlerde yapılması halinde, cezaların arttırılmasına karşı çıkmanın veya buralarda özel tedbirler alınmasını istememenin, kimsenin tasvip edeceği bir husus olmadığını vurguladı.

"TBMM'yi şiddet ortamına sürüklemektense muhalefet liderlerinin yapması gereken bize somut tekliflerle gelmektir. Neyse teklifiniz getirin, neye karşı çıkıyorsanız söyleyin" talebini yineleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"TBMM'de muhalefet yapmak hakkınızdır, şiddet kullanmadan, hakaret etmeden çıkın ve görüşlerinizi söyleyin. Bu görüşler çerçevesinde biz de makul gördüğümüz düzenlemeleri yaparız. Ama 'Bu kanun çıkmayacak' deyip halkı direnişe çağırıyorsanız, hatta bazı muhalefet CHP milletvekilleri Meclis'te kavga çıkmamasını neredeyse eksiklik olarak görüyorlarsa, işte o zaman size durun deriz. Durun kalabalıklar, durun deriz ve TBMM'nin vakarını çiğnetecek hiçbir tavra izin vermeyiz.

Aynı şekilde, bizim özellikle CHP Genel Başkanı'nın halkı direnişe çağırma ve sokağa dökme çabaları karşısında da tutumumuz açık ve net olacaktır. Herkes toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Bunu kanunların belirttiği yerlerde ve kanunların belirttiği ölçülerde sağlamak, bu güvenliği temin etmek de bizim görevimizdir. Bize muhalif olanların dahi gösteri hakkını kullanmalarını teminat altına almaya hazırız. Zaten bu bizim hükümet olarak görevimizdir, asli görevimizdir. Yeter ki bu özgürlükler kullanılırken etraf yakılıp yıkılmasın, insanlar tahrik edilmesin, gencecik canlar 4'üncü, 5'inci kattan atılıp katledilmesinler.

Muhalefet partileri de şu ana kadar herhangi bir makul teklif getiremediler. Bugün tekrar Meclisimiz açılacak, çalışmalar başlayacak, arkadaşlarımıza söyledim, herhangi bir makul teklifle gelinirse, görüşürüz ama kesinlikle bu engellemelere boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Eğer muhalefet partileri, bu kanunu beğenmiyorlarsa işte 7 Haziran'da seçim var, seçimde halka anlatırlar, sokaklarda anlatırlar, mitinglerde anlatırlar, halktan oy isterler ve seçimlerde iktidara gelerek kendi istedikleri türden bir kanun çıkarabilirler. Türkiye demokratik hukuk devletidir. Herkes demokratik hukuk devleti kuralları içinde davranmak durumundadır. Bu açıdan muhalefet partilerinin aklıselime gelmelerini, aklıselim içinde ve TBMM'nin kuralları içinde davranmalarını beklemek hepimizin hakkı. Her ne surette olursa olsun özgürlük-güvenlik dengesinden de vatandaşlarımızın hukukunu korumaktan da feragat etmeyeceğiz."

"Anadolu sathında bu soruları sormaya şimdiden başlayınız"

Başbakan Davutoğlu, çevre bölgelerdeki ateş çemberinin ve ekonomik krizler Türkiye'yi bugün bir kaos ortamına sokmamışsa, bunun en önemli garantörünün AK Parti teşkilatları ve AK Parti iktidarları olduğunu belirterek, "Aslında muhalefet partileri tam da seçime giderken birbirleriyle son derece çelişik tutum içindeki MHP ile HDP, eğer aynı çizgide buluşuyorlarsa işte bunu sorgulamak lazım" diye konuştu. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sizler bütün Anadolu sathında bu soruları sormaya şimdiden başlayınız. 6-7 Ekim olaylarında 'Devlet nerede' diyen MHP'nin, bugün HDP ile birlikte omuz omuza kamu düzenini tahkim edecek bu kanuna niye karşı çıktığını sorgulayın. JİTEM'den şikayet eden ve geçmişte bazı faili meçhulleri buna bağlayan HDP'nin Doğu'da ve Güneydoğu'daki bu istismarına karşı jandarmamızın, şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensupları olarak demokratik bir disiplin içinde yeniden yapılandırılmasına niye karşı çıktıklarını, özellikle HDP'li seçmenlere dönük olarak sorunuz. Anamuhalefet Partisi olması hasabiyle Türkiye'nin kamu düzeninden birinci derecede sorumlu olan CHP'nin neden halkı tahrik ederek sokaklara dökmek istediğini de CHP'li seçmenlerimize, değerli vatandaşlarımıza sorunuz. Bunları seçimlerde birer birer her yerde anlatacağız. Kimin molotof kokteylini savunduğunu, kimin uyuşturucuya karşı mücadeleyi engellemeye çalıştığını, kimin kamu düzenini temin etmek isteyenlere karşı, kamu düzenini bırakın Meclis düzenini dahi tahrip etmeye çalıştığını hep soracağız, mitinglerde soracağız, halkımıza anlatacağız ve inşallah 7 Haziran seçimlerinde özgürlük-güvenlik dengesini koruyan Türkiye'yi ateş çemberi içinden çıkaran kadrosuyla yoluna kararlı bir şekilde devam edecek."

Davutoğlu, Türkiye'nin bu kararlı yürüyüşünde en büyük güç kaynağının AK Parti teşkilatları olduğunu vurguladı.

AK Parti dışında topumun bütününü kuşatan herhangi bir siyasi yapının bulunmadığını, Türkiye'de AK Parti ölçeğinde toplumun kılcal damarlarına kadar inmiş herhangi bir başka siyasi yapının da olmadığını kaydeden Davutoğlu, "9 milyon 550 bin 398 üyemizle biz her zaman demokrasinin, milli iradenin, özgürlüklerin ve kamu düzeninin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. 9 milyon 550 bin 398 AK Partili üye, önümüzdeki dönemde de Türkiye'nin geleceğinin en önemli teminatıdır. 4 milyon 39 bin 104 kadın üyemiz,  5 milyon 511 bin 294 erkek üyemiz ve 1 milyon 735 bin 433 genç üyemizle bugün AK Parti sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi örgütlenmiş siyasi yapılarından biridir. Bizi ve bu yapıyı sarsmaya kimsenin de gücü yetmez. Çünkü bu yapı, muhabbet üzerine, sevda üzerine, şevk, coşku ve milli irade üzerine oturmuştur. Bu özelliği itibarıyla da tarihin önünde yürüyen, tarihe şekil veren bir siyasi hareketin bugünkü tecessüm etmiş halidir. Selam olsun AK Parti kadrolarının bu şerefli neferlerine, her birine selam olsun" şeklinde konuştu.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlere doğru giderken, özellikle AK Parti teşkilatlarına çağrıda bulunmak istediğini belirterek, "Her biriniz bulunduğunuz şehirlerde siyasi mücadeleyi vakar içinde yapınız, hiçbir tahrike kapılmayınız. Tahrike kaptırmak için çağrıda bulunanlara karşı da halkımızı uyanık ve diri tutunuz. AK Parti teşkilatları çok sınavdan geçmişlerdir. Seçim güvenliği bağlamında da hükümetimiz gerekli tedbirleri alacak, fakat bu ortamda seçime giderken hiçbir şekilde şiddetin tekrar 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi sokaklara hakim olması yönündeki çabalara izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

" Türkiye'nin her yerinde aynı muhabbet dili kullanılmalı"

Gerçekleştirilen kongreler hakkında da bilgi veren Davutoğlu, buralarda karşılaştığı azim, kararlılık ve coşkudan onur duyduğunu söyledi.

Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP'nin toplumla içiçe geçmek yerine Meclis ve sokaklarda tahrik içine girdiğini, kendilerinin ise demokrasi şöleni ve düğün edasıyla 7 Haziran seçimlerine doğru büyük bir kan tazelemesi yaşadıklarını kaydetti.

Katılımcıların büyük bir aşkla ilk sınavını vermeye hazır olduklarını ifade eden Davutoğlu, 3 konuda teşkilatının dikkatini çekti. Bunlardan birincisinin partisinin özgüveni ve buna dayalı çalışma azmi olduğunu belirten Davutoğlu, AK Parti teşkilatlarının özgüven üzerine oturduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Milletimize özgüven kazandıran AK Parti'nin iktidar dönemi, teşkilatlarımıza özgüven kazandıran 3 genel seçim, 3 mahalli seçim, 2 referandum zaferi, 7 Haziran'a giderken bizim en önemli güç kaynağımızdır. Vakar içinde Türkiye'nin her yerinde Ankara'daki özgüveni, kudretli ve şevkatli bir devletin, onurlu bir milletin ferdi olma özgüvenini bütün ülke sathına yayınız" dedi.

Dikkat çekmek istediği ikinci konunun iletişim olduğunu vurgulayan Davutoğlu, katılımcılardan, bulundukları zeminlerde, toplumun her kesimiyle, en hayırlı dille, güzel iletişim halinde olmalarını istedi.

Parti teşkilatının seçimlere dönük toplantılarının gelecek günlerde yapılacağını anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu toplantılarda, her mahallede ve her sandıkta yaşayan bütün vatandaşlarımıza ulaşmayı prensip haline getiriniz. Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan tek parti olarak, Türkiye'nin her kesimiyle konuşabilen tek parti olarak sizlerden beklediğimiz, sandıklardan mahallelere, beldelere, ilçelere, ile ve genel merkeze kadar işleyen bir makine, bir mekanizma olarak, saat şeklinde çalışmanızdır. Güzel dille ve Türkiye'nin vizyonunu anlatarak, bize en muhalif olanlara dahi tatlı dille ve güzel dille yaklaşarak, AK Parti'nin felsefesini, aşkını, düşüncesini, sevdasını anlatınız. İletişim dili siyasette, en önemli, ayırt edici vasıflardan biridir. Bırakınız onlar şiddet dilini kullansınlar, biz muhabbet dilini kullanacağız, bırakınız onlar nefret dilini kullansınlar, biz kardeşlik dilini kullanacağız, bırakınız onlar ayrıştırıcı bölücü dil kullansınlar, biz birleştirici, bütünleştirici dil kullanacağız."

Türkiye'nin her yerinde "aynı muhabbet dilinin kullanılmasını" beklediğini dile getiren Davutoğlu, "Bu muhabbet dili şimdiye kadar bizi iktidar yapan dildir. Bu muhabbet dili bundan sonra da bizi geleceğe doğru yürürken halkımızla bütünleştiren dil olacak. Nihayet, özgüven, iyi iletişim yanında, hiçbir zaman fedakarlık etmeyeceğimiz üçüncü prensip ise disiplindir. AK Parti teşkilatlarının ayırt edici vasfı disiplinidir, birbirlerine kenetlenmesidir, en küçük birimden genel merkeze kadar bu disiplin içinde süreci yönetmesidir" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, teşkilatından, gittikleri yerlerde "Ankara'da, yeni Türkiye'nin büyük heyecanını gördük" mesajını iletmelerini de isteyerek, "Yeni Türkiye özgürlükler Türkiye'sidir. Yeni Türkiye, müşfik ve kudretli bir devletin yönettiği bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye hem Türkiye içinde hem çevre bölgelerde hem de gönül coğrafyamızda ve dünyada adaleti ikame etme, adaleti hakim kılmanın öncülüğünü yapan Türkiye'dir. Biz, bu yolda 7 Haziran seçimlerini kritik bir eşik, ama aynı zamanda büyük bir zaferin habercisi olarak görüyoruz. Bu zaferin öncüleri olarak hepinizi tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title