Haberler

Başbakan Davutoğlu: (2)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin iddiaları konusunda "Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin iddiaları konusunda "Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir" dedi.

Davutoğlu, Meridyen Derneği Kutlu Doğum Haftası Programı-Mevlidi Şerif Programı ile 6. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, Selahattin Demirtaş'ın "Dün Ağrı'da bir çatışma değil, önceden planlanmış, provası yapılmış, önceden hazırlanmış sahte bir kurgu operasyon vardı" sözlerini değerlendiren Davutoğlu, "Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 4 Nisan'da Doğubeyazıt'ın Güngören Köyü mezrasında benzer bir çalışma yapıldığını kaydederek, "O bölgede yaşayan vatandaşlarımız, bölücü terör örgünün silahlı unsurları tarafından seçimlerde bir partiye destek vermek için propagandaya maruz bırakmanın ötesinde baskı altına alınmıştır. Benzer bir faaliyet, geçtiğimiz gün tekrar yapılmak istenince bu kez Diyadin'de Yukarı Tüfek Köyü yakınlarında, bu sefer Türkiye'de kamu düzenini koruma görevini üstlenen valiliğimiz ve ilgili güvenlik birimlerimiz, böylesi bir baskı, seçimlerde şu veya bu yönde oy kullanma yönündeki baskı ortamının oluşmaması için gerekli tedbirleri almak üzere bölgede faaliyete geçmişlerdir" diye konuştu.

"Baskıyı örtbas etmeye çalışıyor"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye'nin her yerinde kamu düzenini tesis etmek için gereken her türlü çalışmayı yaptığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu konuda da hiç kimseye hesap verecek değildir. Bu bölücü terör örgütü unsurları, Yukarı Tüfek Köyü civarında ağaç dikme törenini bahane ederek, gerçekten ağaç dikilse, gerçekten barışçıl bir ortamda şenlik yapılsa silahlı kuvvetlerimiz de oraya onlarla birlikte o şenliğe katılmak için gider. Bizler de gideriz. Burada HDP'yi kastediyorum, siyasal bir parti propaganda yapsa, onun propaganda yapması için bütün güvenlik şartları oluşur. Ama eğer bölücü terör örgütü, dağdaki unsurlarıyla köylere inerek, baskı yapmaya kalkarsa işte orada demokrasinin ve seçim şartlarının bittiği, kamu düzeni probleminin ortaya çıktığı bir süreç başlar. Demirtaş, olayları karartmak suretiyle bölgede uygulamakta oldukları baskıyı örtbas etmeye çalışıyor. Silahlı Kuvvetlerimiz, orada gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımız üzerinde ortaya çıkabilecek baskıları engellemeye dönük bir çalışma yürütmüştür. Bu, onların görevidir. Her yerde de bu görevi yapacaklar."

Davutoğlu, seçim güvenliğini sağlamak üzere her türlü tedbiri alacaklarını dile getirerek, "Sayın Demirtaş karar versin. İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda barışçıl bir söylem güya tutturup ve legal bir siyasi partinin eş başkanı olarak konuşup, Doğubeyazıt'ta olan olaylar söz konusu olduğunda bölücü terör örgütünün sözcülüğünü yapmak ona yakışmaz. Bir tercih yapmak zorunda. Meşru bir siyasi partinin genel başkanı mı yoksa bölücü terör örgütünün silahlı unsurlarının baskı yaparak halkı yönlendirmek için yaptığı bu tür terör faaliyetlerini savunan, meşru kılmaya çalışan bir terör savunucusu mu? Gün, herkesin tavrını açık bir şekilde ortaya koyma günüdür" dedi.

Hükümet olarak Türkiye'de seçim güvenliğini tehdit eden her çalışmaya karşı silahlı herhangi bir unsurun halkı baskı altına almasına karşı gerekli tedbirleri alacaklarını ifade eden Davutoğlu, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'a yöneltilen saldırıyla Doğubeyazıt'ta halka yönelik baskıyı uygulamak üzereyken, gelen askerlere yönelik saldırı arasında fark olmadığını, ikisinin de Türkiye'de kaos çıkarmak isteyen ve seçim güvenliğini tehdit etmek isteyen dış bağlantıları da bulunan terör unsurlarının faaliyetleri olduğunu söyledi.

"Kimse barış güvercini rolü oynamasın"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İlk silah, kesinlikle Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından atılmamıştır. Ağaç dikme töreni yapılması düşünülen yere terör unsurlarının sızmasını engellemek için tertibat alan askerimize karşı terör unsurları ateş açmışlardır, uzun namlulu silahlarla ve askerimiz de görevlerinin de bir gereği olarak mukabelede bulunmuştur. Kimse barış güvercini rolü oynamasın. Kimse bir taraftan seçime giren bir siyasi parti lideri görüntüsü ve barışçıl bir dil, diğer taraftan terör sözcülüğüne de soyunmasın. Sayın Demirtaş tam bir bukalemun mantığı içinde doğuda başka, batıda başka. Doğubeyazıt'ta onun sözcüleri başka ki terörle işbirliği yapmıştır Doğubeyazıt'taki bazı HDP unsurları, İstanbul'da Kadıköy'de başka bir dil kullanarak, Türkiye'de demokratik hayat içinde yer alınmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Çatışmalar esnasında yaralanan askerleri ziyaret ettiğine değinen Davutoğlu, "Bu olayı yaşayan canlı şahitler var. Demirtaş'ın yalan şahitliğine ihtiyaç yok. O canlı şahitlerin anlattıkları var" dedi.

Askerlerin Mersinli, Diyarbakırlı, Yozgatlı, Antalyalı olduğunu ve hepsinin vatan aidiyetiyle hareket ettiğini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da Sayın Demirtaş'ın ve HDP'nin artık bir tercih yapmak zorunda olduklarını ifade ediyorum. Daha 2-3 hafta önce silah bırakma çağrısı ile yeni bir dönemin açıldığını ümit ederken, tekrar silahların gölgesi altında vatandaşların üzerinde baskı uygulamaya çalışmak büyük bir çelişkidir, ikiyüzlülüktür. Hele Demirtaş'ın bugün Kadıköy Meydanı'nda söyledikleri tümüyle yalandır ve tümüyle aldatmacadan ibarettir. Elimizde bütün vesikalar vardır ve bu konularda da Demirtaş'ı dürüst, samimi olmaya ve barışçıl siyaset yapmaya, barışçıl siyaseti engelleyen silahlı unsurlar kim olursa olsun, onlara karşı da tavır almaya davet ediyorum."

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Ahmet Davutoğlu Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title