Haberler

Başbakan Davutoğlu: (1)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İster DEAŞ şeklinde olsun, ister PKK şeklinde olsun, Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri adına tutsak etmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İster DEAŞ şeklinde olsun, ister PKK şeklinde olsun, Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri adına tutsak etmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek" dedi.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu yönetimini kabul etti.

Kabulde konuşan Davutoğlu, "Son 12 yılda bütün acıların bitmesi için her türlü tedbiri aldıklarını, olağanüstü hali kaldırdıklarını, bütün yanlış uygulamaları, bütün antidemokratik uygulamaları son erdirdiklerini" söyledi.

Şikayetlerin hepsinin tek tek ele alındığını, hepsine çözüm bulunmaya çalışıldığını, 1990'lı yıllarda hayal bile edilemeyecek adımları karalılıkla ve cesaretle attıklarını ifade eden Davutoğlu, temel hakların sağlanmasına yönelik adımları anlattı.

Gelen talepleri, çağdaş hukuk devleti bağlamında çözmek için yola koyulduklarını dile getiren Davutoğlu, 2013'te son bir hamleyle silahlı unsurların ülkeyi terk etmesini istediklerini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, 2103 yılı Mayıs ayında Türkiye'den geri çekilmesine karar verilen unsurların, aksine son 2 yılda saldırılarını artırmak için yığınak yapma teşebbüsünde bulunduklarını ve uluslararası çevrelerin desteğini arkasına alan terör örgütünün, Türkiye'yi de Suriye ve Irak'taki sahnelere benzetmek için harekete geçtiğini söyledi.

"Burada gri alan yoktur"

Birbirleriyle savaştığını söyleyen üç terör örgütünün, 20-23 Temmuz arasında aynı anda harekete geçtiğini ifade eden Davutoğlu,  şöyle devam etti:

"Orada artık bir devletin varlığını göstermesi, kamu düzenini teminat altına alınması ve milletin ortak bir ses ile bütün bu tuzaklara karşı sesini yükseltmesine ihtiyaç vardı. 23 Temmuz'da aldığımız kararlar çerçevesinde kim kamu düzenini bozuyorsa, kim vatandaşlarımızın yaşama hakkını tehdit ediyorsa, kim vatandaşlarımızdan haraç alıyorsa, kim gençlerimizi dağlara kaldırmak üzerinden gençlerimizin geleceğini karartıyorsa, bütün o odaklara karşı kesin bir talimat verildi ve harekete geçildi.

İster DEAŞ şeklinde olsun, ister PKK şeklinde olsun, Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri adına tutsak etmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek. DEAŞ adı altında dinimizi istismar ederek çocuklarımızı Suriye'ye götürenler de PKK adı altında Kürt kardeşlerimizin hissiyatını istismar ederek gençlerimizi Kuzey Irak'a götürenler de aynı şekilde devletimizin kararlı tutumu karşısında boyun eğmek zorunda kalacaktır. Burada gri alan yoktur, gri alan demokraside olur. Herkes şu veya bu görüşte fikirlerini ifade eder, kimse mutlak şekilde kendisinin haklılığı üzerinden diğerinin düşüncelerine sınır getiremez. Ama hayat hakkı, özgürlükler söz konusu olduğunda, nesillerimizin geleceği söz konusu olduğunda herkesin demokratik hukuk devleti kurallarına gelmesi lazım.

Buradan bir kez daha ilgili bütün kesimlere, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunmak istiyorum, gelin hep beraber terörün her türlüsüne karşı çıkalım. DEAŞ terörüne nasıl karşı çıktıysak PKK terörüne de karşı çıkalım. Etnik ayrımcılığa nasıl karşı çıktıysak, dini ayrımcılığa da karşı çıkalım, mezhebi ayrımcılığa da karşı çıkalım."

"Herkes meşru, siyasal platforma gelsin, orada her şeyi tartışalım"

Başbakan Davutoğlu, bu kararlılıkla son dönemde kamu düzenini ihdas etmek için harekete geçtiklerini belirterek, koruculara şöyle seslendi:

"Sizler geçici bir misyonun yolcuları değilsiniz. Aslında sizler Anadolu'nun, Mezopotamya dağlarını, yaylalarını, mezralarını korurken, aslında kendi evinizi koruyorsunuz, nefes aldığınız özgürlük atmosferini koruyorsunuz. Birileri gelip, 'O yaylalarda, mezrada, köylerde, kırsalda, ilçelerde, buralarda sadece benim dediğim olur, sadece ben hükmederim, ben insanlara baskı uygular, barajların yolların inşaatını engellerim, haraç alırım' diye eşkıyalık, bugünkü adıyla terör yapmaya kalktığında, siz yiğit insanlar, 'Hayır, bu yaylalar, bu mezralar sizlerin değil, bizim ve hepimizin ortak alanıdır, buralara sizleri sokmayacağız' dediniz. İşte şimdi bu çağrıyı bir kez daha yapmanın vaktidir. Herkes meşru, siyasal platforma gelsin, orada her şeyi tartışalım. Kim, birinin özgürlük alanını daraltırsa, onun karşısında omuz omuza verelim. Ama kim, terörü bu millete musallat olan bir bela olarak üzerimizde Demokles'in kılıcı gibi kullanmak isterse o kılıcı alır ve kırarız."

"Bu çabalarda korucuların verdiği kahramanca mücadeleyi takdirle andığını" söyleyen Davutoğlu, geçen hafta GATA'da tedavi gören gazi koruculara yaptığı ziyareti anlattı.

Yaralı koruculardan birinin eşini aradığını ve Kürtçe bilen kadınla, çocuklarının tercümesi aracılığıyla konuştuğunu söyleyen Davutoğlu, "Kardeşimizin gönlündeki Türkiye sevgisini, kardeşlik duygusunu, Kürtçe ve Türkçe ayırabilir mi? Bir kez daha bütün gazi korucu kardeşlerime milletim adına teşekkür ve minnet duygularımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Mezopotamya Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title