Haberler

AK Parti MYK'sında Haşim Kılıç'a Tepki Yağdı

Güncelleme:

Seçim sonrası toplanan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'a, mahkemeden çıkan Twitter kararından ötürü tepkili yağdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası partisinin MYK'sını topladı. Seçim sonuçları, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı, YSK kararlarının Anayasa Mahkemesi'ne taşınıp taşınmayacağına ilişkin tartışmalar masaya yatırıldı.

MYK'DA HAŞİM KILIÇ'A TEPKİ YAĞDI

MYK'da Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a tepki yağarken Erdoğan, 30 Mart seçimlerinde AK Parti'nin aldığı yüzde 45'lik oyu az buldu. "Neden yüzde 50 olmadı? Kazanamadığımız illerin nedenleri araştırılsın. Seçimlerde paralel yapıya, bir kısım medyaya rağmen halk tokadını muhalefete vurdu" dediği belirtildi.

CEMAATLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER

ANKA'nın elde ettiği bilgilere göre; toplantıda; seçim sonuçları, Anayasa Mahkemesi'nin kararları, YSK'nın seçim ile ilgili aldığı kararların Anayasa Mahkemesi'ne taşınıp taşınmayacağına ilişkin hukuki içtihatlar, Meclis çalışmaları ve Cemaatle ilgili değerlendirmeler ele alındı.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN TWİTTER KARARI SİYASİ BULUNDU"

AK Parti MYK toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı eleştirildi. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere; parti yönetimi AYM Başkanı Haşim Kılıç'a hem alınan karar hem de toplantının toplanış şekli nedeniyle tepki gösterdi. AYM'nin aldığı kararın "hukuki" değil, "siyasi" olduğu kanaatinin hakim olduğu toplantıda, Twitter karanının bazı gayri resmi kesimleri memnun edeceği yorumlarının da yapıldığı kaydedildi. Erdoğan'ın hukukçu kurmaylarından Anayasa Mahkemesi'nin, Twitter kararını, kararı alırken toplanma şeklini hukuki çerçevede araştırmaları talimatı verdiği öğrenildi.

Öte yandan, muhalefet partililerinin seçim sonuçlarına ilişkin YSK'nın aldığı kararları Anayasa Mahkemesi'ne taşınmasına yönelik açıklamaları da değerlendirildi. Toplantıda hukukçu kurmaylarınca Anayasa Mahkemesi'nin böyle bir yetkisi olmadığı belirtildi. Ancak, buna rağmen bu konunun da incelenmesi fikri benimsendi.

"SEÇİM SONUÇLARI NİYE YÜZDE 45, NİYE 50 DEĞİL? "

Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarından memnun olduğunu ancak bazı illeri çok az oy farkıyla kaybedilmesinin araştırılması talimatı verdiği belirtildi. Bunun için parti teşkilat başkanlığının oluşturacağı "seçim komisyonu" özellikle Tekirdağ, Ağrı, İğdır, Yalova ve Adana'da seçim sonuçlarına ilişkin inceleme yapacak. Başbakan Erdoğan'ın, toplantıda seçimden önce yapılan anketleri anımsatarak, bu oy oranının yüzde 50'ye çok rahat çıkabileceğini, ancak bu seçimde bazı hataların yapıldığı eleştirisini de getirdiği kaydedildi.

"17 ARALIK OYLARI AK PARTİ SEÇMENİNİ ETKİLEMEDİ"

Toplantıda, 17 Aralık süreci ve sonrasında gelişen olayların AK parti seçmenini etkilemediğini aksine kararsız seçmeni de AK Parti'ye yönelttiği görüşleri ağırlık kazandı. Seçimde halkın ne cemaate, ne muhalefete ne de medyaya inandığı ve itibar etmediği dillendirildi. Bu seçim de muhalefet partileri özellikle cemaat ve uzantıları ile medyanın halktan ağır bir tokat yediği görüşleri yapıldığı belirtildi.

"GEREKEN HER ŞEY YASAL YA DA YÖNETMELİKLE YAPILACAK"

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi de 17 Aralık süreci ve sonrasında yaşanan olaylar ile dinleme kayıtlarının sosyal medya aracılığı ile yayılması ele alındı. Erdoğan'ın, MYK üyelerine ayrıntı vermediği ancak, cemaatin ve uzantılarının gerek yasal gerekse yönetmelikle Devlet içindeki kadrolarının tasviye edileciğini de anlattığı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konunun gündeme gelmediği toplantıda, cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik yapılan açıklamalar gündeme geldiği belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın, partili ve kabine üyelerinin parti kararları ve Başbakan'ın görüşleri alınmadan yapılan açıklamaları da erken ve gereksiz bulduğu kaydedildi.

MECLİS ÇALIŞMALARI

Meclis çalışmalarının da anlatıldığı toplantıda, MİT Yasasında yapılan değişikliklerin Başbakan Erdoğan'a sunulduğu ve bu değişikliklerle birlikte Yasanın yarın Genel Kurul'da ele alınması kararı alındı. 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonunun kurulmasına ilişkin çalışmaların da ne şekilde olacağı Nisan'ın son haftasında belli olacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç Ak Parti Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500

Yorumlar (1)

hacı haydardokkuzlu_haydar@hotmail.com:

allah aşkına şu haşim kılıç.ın konuştuğuna bak adaletin milli.si olmazmış fetullah ağababa savunduğu kimin Amerikan menfeatlerini batının menfeatlerini gözeten bir adalet olurmuş oda haşim kılıç başkanımızın başında bulunduğu AYM bu işe iyi soyunmuş maşallah

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title