Haberler

Başbakan'dan İlginç Üç Dönem Kuralı Yanıtı

Güncelleme:

İstihdam Paketi'nin açıklandığı toplantıda ilginç bir an yaşandı. Davutoğlu, üç dönem kuralıyla ilgili "Sağ tarafımda o isimler oturmuş, bir tek Cevdet bey durumu kurtarıyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, destek paketi açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda sorulan son soru AK Parti'deki üç dönem kuralıyla ilgiliydi. Ali Babacan, Faruk Çelik ve Nurettin Canikli'nin yan yana oturduğunu fark eden Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Tesadüfen saydığınız isimler sağ tarafıma oturmuş' yorumunu yaparak, üç dönem kuralında değişiklik olup olmayacağı sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

"ALİ BEY DIŞINDA DEVAM EDEN BAKANIMIZ YOK"

"Sağ tarafıma saydığınız isimler oturmuş. Bir Cevdet Bey durumu kurtarıyor. AK Parti kadrolarının önemli bir farkı diğer hükümetlere göre çok ciddi yetişmiş insan unsuruna dayanmış olması. Son 12 yıl içinde, sanırım sadece Ali Bey devam ediyor, 12 yıllık iktidar döneminde Ali Bey dışında kabinede devam etmiş olan bakanımız yok. Ama hiçbir bakanımız bir önceki bakanımızdan farklı bir performans sergilemedi. Ulaştırma Bakanlığı'nda iki, sağlık Bakanlığı'nda iki, Milli Eğitim Bakanlığı'nda dört arkadaşımız görev aldı. Ancak koalisyon olmamasının, AK Parti'de uyumun göstergesi olarak dikkat ederseniz hiçbir iş aksamadı.

"SÜREKLİLİK PROBLEMİ OLMAYACAK"

İki noktaya dikkatinizi çekerim. Seçim sonrasında oluşacak AK Parti hükümetleri de aynı çizgide devam edecek. Hiçbir şekilde ne ekonomi yönetiminde, ne yargı, ne adalet, ne eğitim yönetiminde bir süreklilik problemi olmayacak. Ve bir süreklilik mantığı içinde bu çizgi sürdürülecek.

"EKİBİN İÇİNDE YER ALMAYA DEVAM EDECEKLER"

İkincisi, sağ tarafıma bakarak söylüyorum. Ali Bey, Faruk Bey, Nurettin Bey, o arkadaşlarımız ekibimizin içinde yer almaya devam edecek. Üç dönem, Meclis'te özellikle üzerinde durdum. Üç dönem, birilerini siyasetten emekli etmek için değil. Bizim anlayışımızda felsefemizde emeklilik diye bir şey yok. Siyasette de, hayatta da. Ama biz son nefese kadar bu ülkeye hizmet etmek için yaşayan bireyleriz. Anlayışımız budur.

"BENDEN ÖNCE EMEKLİ OLACAKLARINI KİMSE DÜŞÜNMESİN"

Herhalde kimse, üçü de maşallah benden genç oldukları için, üç arkadaşımın da benden önce emekli olacaklarını kimse düşünmesin. Özetle biz bir ekibiz, herkes bunu anlasın. Süreklilik içinde çalışmaya devam edeceğiz. 2002'den bu yana nasıl birçok değişiklikler yaşanmışsa, hükümetlerimizin performansını hiç etkilememiş, arkadaşlarımızın devre dışına çıkması sonucu doğurmamışsa, bir iki olumsuz örnek hariç, şimdi de bu ekip omuz omuza yoluna devam eder. Unvanlarla, makamlarla bir arada değiliz biz.

"MAKAMLAR DEĞİŞSE DE EKİP..."

Dolayısıyla makamlar değişse de bu ekibin birlikteliği değişmez. Sorunuzun tabi iyi niyetli güzel bir soru olduğu için biraz detaylı cevap verdim. Kamuoyumuz da, iş dünyamız da bilmelidirler ki AK Parti bir ekip olarak geldi, bir ekip olarak devam ediyor, bu ekibin hiçbir ferdinin erken emeklilik diye bir düşüncesi olamaz."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Ali Babacan Ak Parti Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (32)

DELİ PAŞA:

kukla gösterisi var galiba

16
12
yanıtYanıtla
Ya sev yada s... GitMobil-IOS:

Bu ülkede CHP zihniyeti iktidar olacağına siz kalın daha iyi.

2
26
yanıtYanıtla
aydın:

tabiki hırsızlık ekibi kolay kolay dağılmaz ama bakalım millet ne der az kaldı

15
12
yanıtYanıtla
koyun olmayan kişi:

yaww he he KUKLA KARDEŞ

15
11
yanıtYanıtla
ortidontist:

Küçük enişte komik adam yahu. . Ama kumandanın kimin elinde olduğunu herkez biliyor. . Keşke milleti mal yerine koymasalar üç dönem kanunu falan diye. .

18
4
yanıtYanıtla
ademmobilWeb@haberler.com:

Allahını seven şu faruk çeliği bakanlıktan alsın asgari üçretlilerin bedduası yeter ona

20
2
yanıtYanıtla
akapeli aliMobil-ANDROID:

millet bikti sizin mazeretlerinizden, olumsuz olan herseyi onun bunun ustune atiyorsunuz.bir defada olsun sorumluluk ustlenin.anlayin artik millet yutmuyor inanmiyor size,inananlarda cikari icabi.

15
6
yanıtYanıtla
HalkMobil-IOS:

Yok olun.

17
2
yanıtYanıtla
hamza gün:

topunuz bir defolup gidin ve özellikle işçi, emekli, ve memur düşmanı faruk çelik. . .

16
2
yanıtYanıtla
celu Mobil-ANDROID:

Dalton Kardesler !!!!!!!!

14
4
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title