Haberler

Başbakan'dan ABD'nin Esad Açıklamasına Tepki!

Güncelleme:

Davutoğlu, ABD'nin Suriye açıklamalarına ilişkin, "Esad'ın elini sıkarsanız, o sıktığınız el tarih boyunca insanlık vicdanından silinmez. Ha Hitler'in eli sıkılmış, ha Esad'ın." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye konusunda Batı'dan insanlık vicdanını isyan ettiren aykırı sesler duyduklarını belirterek, "Esad ile oturup elini sıkarsanız, o sıktığınız el tarih boyunca insanlık vicdanının hafızasından silinmeyecektir. Ha Hitler'in eli sıkılmış ha Miloseviç'in eli sıkılmış, ha Radovan Karadzic'in eli sıkılmış, ha Saddam'ın eli sıkılmış, ha Esad'ın eli sıkılmış" diye konuştu.

"ABD'NİN YALANLAMASINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

ABD Dışişleri Bakanlığından Suriye'deki müzakere sürecine ilişkin açıklamalar yapıldığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Gerçi yalanladılar. O yalanlamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Ama buradan bütün batı kamuoyuna Avrupa ve ABD'ye sesleniyorum. Avrupa'da demokrasi olduğunda, insan hakları söz konusu olduğunda, bunu onların doğal hakkı olarak görüp sonra Suriye halkı, Mısır halkı demokrasi istediğinde, 'siz hele bekleyin Müslümanların demokrasi ve özgürlükle yaşaması, onların hakkı değildir' deyin. Suriye rejimiyle ya da Mısır'daki dikta rejimiyle işbirliğine kalkarsanız, dünya da hiçbir samimiliğiniz kalmaz. Bizim ise ilkemiz açıktır, sözümüz bellidir, alnımız ak ve açıktır."

"ANADOLU SINIRLARINA KİM GELDİYSE ALDIK"

Türkiye'nin, kapılarını sığınmacılara açtığını ifade eden Davutoğlu, "Biz, herhangi bir mezhep veya etnisite ayrımı yapmadık. Allah şahittir ki Anadolu sınırlarına gelen kim olmuşsa aldık. Bir tek kişiyi düşüncesi, mezhebi, etnisitesi dolayısıyla dışarıda bırakmadık" dedi.

"2023'TE NAMERDE MUHTAÇ OLMAMIŞ BİR TÜRKİYE İNŞAA ETMİŞ OLACAĞIZ"

Türkiye'nin savunma sanayinde hizmet veren bini aşkın şirketi bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah 2023'e geldiğimizde, kendi savaş uçağımızı, kendi tankımızı, kendi savaş gemimizi, kendi elektronik harp teknolojimizi kurmuş, kimseye, hele hele namerde hiç muhtaç olmamış Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceğini inşa etmiş olacağız."

"KRİZE YATIRIM YAPANLAR KAYBEDECEK"

Global piyasalarda dalgalanmalara karşın Türkiye'nin itibarının korunacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hepsinin rüyası Türkiye'de bir kriz çıksın, bu küresel dalgalanma unutturulsun ve sanki Türkiye'ye has bir kriz varmış gibi ortam doğsun ve seçimlere giderken AK Parti Hükümeti yıpransın. Avuçlarını yaladılar, yalayacaklar.

Dünya piyasaları ne kadar dalgalanırsa dalgalansın bizim yüreğimizdeki millet aşkı dalgalandıkça ekonomimiz de demokrasimiz de dış itibarımız da yerli yerinde olacaktır. Kimse kriz senaryoları üzerinden hesap yapmasın, hesap yapanlar, krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedeceklerdir."

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"ESAD'IN ELİNİ SIKARSANIZ..."

"Bazı aykırı sesler duyuyoruz. İnsanlık vicdanını isyan ettiren sesler duyuyoruz batıdan. Esad'la müzakere edilmeliymiş. Bütün bu katliamlardan sonra, kırmızı çizgi diye çektiğiniz kimyasal silahlara rağmen Esad'ın oturup elini sıkarsanız, o sıktığınız tarihten silinmeyecektir. Ha Karacic'in, ha Saddam'ın ha Esad'ın eli sıkılmış. Hitler Polonya'ya girdiğinde sessiz kalınması savaşa yol açmışsa, büyük acılar yaşanmışsa, bugün Esad'ın elini sıkmak isteyenler Ortadoğu'da olacak her türlü zulmün vebalini omuzlarında taşırlar.

"DUR DERİZ! SESİMİZİ YÜKSELTİRİZ"

Biri zulüm yaparsa, kendi halkının üzerine kimyasal silahlarla giderse dur deriz. gücümüz yettiğince dur deriz. sesimizi yükseltiriz. ama hiçbir zaman zalimin yanında yer almadık, almayacağız.

Gerçi yalanladılar ABD dışişleri bakanının ifadesini. O yalanlamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Buradan avrupa'ya ve abd'ye sesleniyorum, insan hakları söz konusu olduğunda bunu onları doğal hakkı olarak görüp, mısır suriye halkı demokrasi istediğinde, siz hele bekleyin, onların hakkı değildir deyip, suriye mısır rejimiyle işbirliğine kalkarsanız dünyada samimiyetiniz kalmaz.

"WASHINGTON'DA OTURUP DA SURİYE..."

Hani mazur görülmez ama en azından anlaşılabilir, Berlin'de, Washington'da oturup da Suriye halkına kayıtsız kalınması. Ama Ankara'da istanbul'da Hatay'da oturup da suriye halkının acılarına kayıtsız kalanları tarih affetmez.

Suriye ulusal koalisyonu, bundan dört yıl önce ayağa kalkan humus'lu dara'lı dazkiye'li gençlerin temsilcileridir. Biz onlara yardım edeceğiz. Esad rejiminin zulmü karşsıında onları güçlü kılmamız, suriye halkının kıskaca alınmasını engelleyecektir. İnsanlık dışı b ir rejim ile terör örgütü arasında suriye halkı kıskaca alınmaya çalışılıyor.

Batı'da bir dışişleri bakanı, vatandaşları için 'hollanda'ya dönmelerindeyse suriye topraklarında ölüp kalmalarını isteriz' diyor. Gençlerinize sahip çıktın.

"TARİH ŞARTLAR BİZİ ONLARDAN AYIRDI"

Yol şudur. Tarihte anadoluyla iç içe yaşamış Suriye halkı, tarih boyunca aşırılığa meyletmemiştir. Suriye tarihinde bunu görmezsiniz. Halep, Şanlıurfa gibi mübarek bir şehirdi. Tarih şartlar bizi onlardan ayırdı.

"BİRİLERİ KINA YAKTI"

Birileri neredeyse ellerine kına yaktı, Türkiye'de kriz olacak diye. Ana muhalefet de diğer partiler de bunun içinde. Bu kritik günlerde, çanakkale savaşının yıl dönümünde, haince batı başkentlerinde kamuoylarını Türkiye aleyhine ayağa kaldırmaya çalışan paralel çetenin de rüyası bu. Sanki Türkiye'ye has kriz var gibi olsun. Aynen öyle avuçlarını yaladılar, yalayacaklar.

"AK PARTİ KAPATILSAYDI, TÜRKİYE'DE HAL NİCE OLURDU"

Eğer 2008'de Ak Parti kapatılsaydı, yenisini kurar yolumuza devam ederdik ama Türkiye'de hal nice olurdu. Seçime giderken bununla yetinmeyip başka kumpaslar içine girecekler.

"KRİZ SENARYOSU YAPANLAR AVUÇLARINI YALAYACAKLAR"

Çok iyi biliyorlar, bu dünyadaki dalgalanmanın Türkiye'ye yansıması. Dünyadaki genel trend içinde türk lirasının değer kaybı, belli bir ortalamada tutuldu ve herhangi bir şekilde ekonomimizin etkilenmesinin önüne geçildi. Bunun karşısında ABD'de, ekonomik dönüşüm programlarını new york'ta anlattıktan sonra, uçaktan iner inmez hem ekonomi bürokrasisinin önemli yöneticileriyle, mb başkanı, SPK başkanıyla görüştük. Atılabilecek adımları istişare ettik. Ardından cumhurbaşkanımızla istişare ettik. Salı günü 8 saati aşkın ekonomi değerlendirme toplantısı yaptık. En kötü en iyi senaryolarla ilgili tedbirlerimizi netleştirdik. kimse bizden irrasyonel bir tepki beklemesin. rasyonel olmak iddialardan vazgeçmek anlamına gelmez. Finansal yapımız sağlamdır, bütçe açığımız OECD'nin üçte biri düzeyindedir. Ekonomi yönetiminde farklı kanaatler varmış gibi kriz senaryosu yapanlar avuçlarını yalayacaklar.

Merkez Bankası başkanımızın verdiği brifing sonrasında da konuları ele aldık. Bakanlar kurulunda da gözden geçirdik. Kimse kriz senaryoları üzerine hesap etmesin. Krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedeceklerdir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Adolf Hitler Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (87)

BAK GİT:

Fare suratlı herif gene esmiş gürlemiş; kim mi? tabiki Amerikalı kerry.

12
43
yanıtYanıtla
OsmanlıMobil-IOS:

Sizin bir zamanlar can ciğer dostunuz değilmiydi yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyordu ne oldu yıllar sonra Esad da Fethullah da birden düşman oldun kedinize ( kışı) mı dediler anlatın millet bilsin siz onlardan binlerce kat daha tehlikelisiniz onlar hiç olmazsa ülkelerini namuslarını satmadılar SİZ HEPTEN VATAN HAİNİSİNİZ

18
7
yanıtYanıtla
yilmaz:

Islam älemi karistiran Erdogan dir

17
6
yanıtYanıtla
Düşünüyorsam varım!!:

Ha PKK nın elini sıkmışsınız Ha Esadın ne fark eder değilmi

16
6
yanıtYanıtla
İdirizMobil-IOS:

Küçük enişte yine boyondan büyük işlere kalkışıyor! Yarın abd git esadın elini öp derse napacan?

19
2
yanıtYanıtla
ahmet:

esad kardeşiniz değil miydi tüm huzursuzluğun nedeni erdoğan değil mi bu kadar suriyeli vatandaşın hayatını ziyan eden siz değil misiniz elinizi çekin ortalığı karıştırmayın huzur gelir

18
0
yanıtYanıtla
kurt:

LİDERRİM AHMET HOCA YA SELAMLAR

8
10
yanıtYanıtla
osman:

60 70 SENE ÖNCE OLMUS OLAYLARI BUGÜNKÜ CHP YE MALEDEN SARK KURNAZLARI ESKIYI BIRAKIN BUGÜNKÜ HIRSIZLARA BAKIN BU GÜNKÜ CHP BAMBASKA CHP NIN PROJESI YOK YALANINADA KIMSE INANMASIN KANADA NORVEC ISVICREDEN BILIMADAMLARI VE ÜNIVERSITE HOCALARINDAN ADAYLAR VAR TAMAMEN DEMOKRATIK BIR ÖNSECIMLE ADAYLAR BELIRLENIYOR TÜM SORUNLARA CÖZÜM PROJELERI VAR CIFTCIYE MAZOT 1. 5 tl olacak BÖYLECE AVRUPANIN 2 KATI FIYATA YEDIGIMIZ ET SÜT YUMURTA PIRINC YAG YÜZDE KIRK UCUZLAYACAK EV HANIMLARINA 600 TL YARDIM ENGELLILER EV HANIMLARI ISSIZLER ICIN CÖZÜM PROJELERI HAYDI TÜRKIYE HARAMILERIN SALTANATINA SON

7
11
yanıtYanıtla
HAKAN:

Suriye yi siz mahvetmediniz mi oraları karıştıran sen değil miydin Davutoğlu hatta sen Dışişleri bakanıydın

13
5
yanıtYanıtla
AtasoyMobil-IOS:

Tutmayın küçük enişteyi:):)

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title