Haberler

Başbakan: Çözüm Süreciyle Yapmak İstediğimiz, Etnik ve Mezhebi Tehlikenin İçine Çekilmenin Önüne...

Davutoğlu: OMUZ OMUZA ÇALIŞMAK İÇİN DEVAM EDECEĞİZ Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış törenin ardından TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleşen 'Konya 2015 Uluslararası Tarım Fuarı'na katıldı.

Davutoğlu: OMUZ OMUZA ÇALIŞMAK İÇİN DEVAM EDECEĞİZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış törenin ardından TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleşen 'Konya 2015 Uluslararası Tarım Fuarı'na katıldı.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin son 100 yılının en büyük hamlelerinin son 12 yılda gerçekleştirildiğini belirtti. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kim ne yaparsa yapsın, değişik odaklar nasıl spekülasyonlar üretirse üretsinler. Şundan emin olun ki, nasıl bu toprakların üzerine bahar güneşi doğmuşsa, Türkiye'nin üzerine doğan bahar güneşini kimse enleyemeyecektir. Birliğimizi, beraberliğimiz koruyarak. Sayın Cumhurbaşkanımızın son 12 yıl içinde Başbakan olarak gerçekleştirdiği büyük hamleleri, nihai hedefe, 2023 hedefine ulaştırabilmek için omuz omuza çalışmak için devam edeceğiz. Birileri şu veya bu kriz senaryoları hesabı içinde olabilir. Birileri değişik spekülasyonlarla Türkiye'de siyasi istikrarı bozacak çalışmalar içinde olabilir. Ama biliniz ki Ak Parti kadroları ve hükümetimiz omuz omuza çok güçlü geleceğe yürümeye kararlıdır. 7 Haziran seçimleri yeni bir bereket döneminin başlangıcı olacaktır inşallah. Yeni bir bereket dönemidir. Rakamlar kendilerini ifade ederler."

Davutoğlu, tarım sektöründe son 12 yılda bereketli bir dönemin geçtiğini belirterek, 2002 yılında 1.8 milyar olarak verilen tarımsal desteğin bugün 2015'de 10 milyar liraya yükseldiğini bildirirken, "Takriben 5 misli. Son 13 yılda tarım da Türk çiftçisine verilen hibe desteği tam 70 milyar Türk lirasıdır. Bu, bu bereketli toprakların çiftçilerimize yansıyan ürünleridir, semeresidir. Üretimden, hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. 52 yeni destek başlattık" dedi. Davutoğlu, açılışın ardından fuarda incelemelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Ahmet Davutoğlu Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title