Haberler

Başbakan Barzani; Türkmenler Azınlık Değil

Güncelleme:

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Türkmenleri hiçbir zaman azınlık olarak görmedik." dedi.

Bölgeden yayın yapan Rudaw TV'ye konuşan Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Türkmenleri hiçbir zaman azınlık olarak görmedik." dedi.

TEMASLAR HIZLANDI

Rudaw'ın haberine göre, 'Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlığı' süresinin sonuna yaklaşan Mesut Barzani'ye destek verilmesi amacıyla lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) heyeti, bölgedeki partilerle temaslarını hızlandırdı.

TÜRKMENLERLE BULUŞTU

Kürt lider Mesut Barzani'nin yeğeni Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki IKDP heyeti, Erbil'deki bölgesel parlamentoda temsil edilen partileri Süleymaniye kentinde ziyaret ettikten sonra İslami Birlik Partisi (Komel) ve Türkmenler'in faaliyet gösteren 5 partisinin yetkilileri ile görüştü.

"SİZE AZINLIK GÖZÜ İLE BAKMADIK"

Başbakan Barzani, Türkmenler Evi'nde 5 Türkmen partisinin temsilcileri ile yaklaşık 1.5 saat süren görüşme yaptıktan sonra, "Türkmenler yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyor. Biz onlara hiçbir zaman azınlık gözü ile bakmadık. Erbil'de Türkmenler'in camisinde yıllar sonra Türkmence hutbeler okundu. Bundan mutluluk duydum. Türkmenler ve Asuriler; Kürtlerle eşit haklara sahiptir. Bunun Kürdistan Bölgesi'ndeki birlikte yaşam kültürüne katkı sağlıyor."

MESUD BARZANİ BİLMECESİ

Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, başkanlık seçiminin 20 Ağustos'ta yapılacağını ifade etmesine rağmen bölgedeki Yüksek Seçim Kurulu, yeterli bütçe bulunmadığı için dolayı seçimin ertelendiğini açıklamıştı. IKDP, aynı zamanda parti lideri Başkan Barzani'nin görev süresinin tekrar uzatılması için partiler arasında uzlaşma sağlanması için temaslara ağırlık vermişti. Buna karşılık Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği ile Goran Hareketi, bölgesel Kürt Parlamentosu'nun başkan seçimini yapması gerektiğini açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Neçirvan Barzani Mesut Barzani Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (51)

SEDAT:

Darısı Türkiye nin başına. . . Her cuma camiye yardım yapan şafii mezhebine mensup KÜRTLER ne Kürtçe vaaz dinledi ne de şafii mezhebi hakkında bilgi alabildi. . . . nerde adalet nerde islam anlayışı. . . .

41
72
yanıtYanıtla
SİİRTLİ ARAP:

Irkcılığın Faşistliğin Kimseye faydası yok. Son zamanlarda görüyorum ki en cok ırkçılığı Kürtler yapıyor şunu kabüllenmemiz lazım öncelikle Türk Kürt Arap Zaza Çerkez bu düşmanlığın bizlere faydası yok. Düşmanları sevindiririz. Sonucta Türkiyenin Yüzde 80 i Türk gidip Türk kelimesine alerji kurmak Türk kelimesini ağzımıza almamak hoş bir şey değil. Ben bu Ülkede Türklerden gördüğüm kaderşliği insanlığı kimseden görmedim Allah Tüm Türklerin yardımcısı olsun

84
27
yanıtYanıtla
IRAK:

O Yüzden mi Erbilde Kürtler dışında kimseye ev kimse vermiyor? Kürt ırkçılığı faşizmi artmış durumda.

75
19
yanıtYanıtla
dede:

erbil ve kerküğe kürtleri yerleştirip türkmenleri yerinden yurdundan ettiğinizden belli

51
24
yanıtYanıtla
SEZER:

Bunların hayatı yalan

50
14
yanıtYanıtla
ANTEPLİ.V:

Madem öyle neden Türkmen ve bazı kürt köylerine sürekli baskınlar düzenlediniz İnsanları yerlerinden ettiniz Türkmenler bu oyuna gelmemeli ve süratle öz savunma birliklerini güçlendirmeliler gerekirse saldırı durumunda nereden gelirse gelsin karşı saldırılarda bulunmalılar aksi taktirde ileride daha da açı çekeçekler

52
9
yanıtYanıtla
omer:

irkcilik kaybeder irkcilik yapmayan kazanir barzani yonetimi dogru yolda

10
43
yanıtYanıtla
adil:

müslümanlık kürtlere düşmanlıksa ümmet adı altinda varsın bana uğramasın.

10
41
yanıtYanıtla
Delikanli nMobil-IOS:

Bu serefsizi basbakan diye tanitiyorsunuz.peki nerenin basbakani hangi devletin basbakani dünyada böyle bir devlet varmi .

21
30
yanıtYanıtla
adil:

türk ve arap gibi müslüman olmaktansa dinsiz olmayı tercih ederim.

10
39
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title