Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra'da

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan ANA uçağı TSİ 03:30 sıralarında Londra’daki Heathrow Havalimanı'na iniş yaptı. Başbakan Davutoğlu’nu havalimanında Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve diğer yetkililer karşıladı. Davutoğlu ile birlikte eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da İngiltere’ye geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 2 gün sürecek İngiltere’deki temasları kapsamında David Cameron’la bir araya gelecek ve iki başbakan görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Davutoğlu ayrıca, Borsa İstanbul ve Türk İhracatçılar Birliği tarafından, İstanbul Finans Merkezi Girişiminin işbirliğiyle düzenlenecek olan “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu”na hitap edecek ve bu etkinlik bağlamında Borsa İstanbul ve Londra Borsası arasında işbirliği yapılmasına dair anlaşmanın imza törenine katılacak. Davutoğlu Londra’daki temasları kapsamında İngiltere’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Wilton Park tarafından düzenlenecek bir etkinlikte siyasetçiler, akademisyenler, diplomatlar, basın mensupları ve diğer kanaat önderlerinden oluşan bir gruba da hitap edecek.

Başbakan Davutoğlu İngiltere’deki temaslarını tamamlamasının ardından Çarşamba günü Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantılarına katılmak üzere İsviçre’nin Davos kentine hareket edecek.

BURAK ORTAHAMAMCILAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title