Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Baykal'ın Cevabını Alkışladı

Güncelleme:

HDP'li İdris Baluken, Meclis Başkanlığı seçiminin ertelenmesini istedi. Deniz Baykal, HDP'li vekilin bu isteğini reddetti. Başbakan Davutoğlu, Baykal'ı alkışladı.

Başkanlık seçimi için toplanan TBMM'de, HDP milletvekili İdris Baluken oturumun başında söz alarak, TBMM Başkanlığı seçiminin, oturuma Nusaybin ve Silvan'da devam eden sokağa çıkma yasakları nedeniyle katılamayan HDP milletvekilleri nedeniyle, ertelenmesini istedi. Baluken'in isteğini reddeden TBMM geçici başkanı Baykal'ın cevabını Başbakan Ahmet Davutoğlu alkışladı.

SEÇİMİN ERTELENMESİNİ TALEP ETTİ

TBMM'de başkanlık seçimi için toplanan oturuma HDP milletvekili İdris Baluken'in konuşması damgasını vurdu. Oturumun açılışında söz alan Baluken, Nusaybin ve Silvan'da devam eden sokağa çıkma yasaklarını eleştirip, yasaklar nedeniyle partisinin bazı milletvekillerinin TBMM'ye gelemediklerini söyledi. Baluken, geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'dan, oturuma katılamayan HDP milletvekillerinin de seçime katılma hakkı olduğunu ve milletvekilleri oturuma katılana kadar, Meclis Başkanlığı seçiminin ertelenmesini talep etti.

Deniz Baykal, HDP'li vekilin erteleme isteğine reddederek iç tüzüğün dışındaki bir konuyu bugün görüşemeyeceklerini söyledi.

DAVUTOĞLU, BAYKAL'I ALKIŞLADI

Bu cevap üzerine HDP'lilerden tepki geldi. Baluken, Baykal'ın tutumuyla ilgili usül tartışması başlatacağını ifade etti. Baykal da "İç tüzüğü uygulayan bir başkanın tutumu hakkında söz talebini haklı bummam mümkün değildir. Gündemi ve iç tüzüğü uyguluyorum" dedi.

Cevabın ardından AK Parti sıralarından alkış sesleri yükselirken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Baykal'ı cevabından ötürü alkışlaması dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu İdris Baluken Deniz Baykal Nusaybin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (165)

türkiyeli:

Bu davutçocuk önce mevkini bilsin sonra o kanlı elleri ile alkış tutsun.kürt düşmanı kukla.

20
135
yanıtYanıtla
salih:

şte bız kürdler ıcın sıstem partıler hepsı aynıdır bızlerı katletmek ıcın aynıdır bır bızım atasözı vardır sıyahı kırmızısı beyazı aynıdır

92
5
yanıtYanıtla
T.C:

Her sey bir yana bir gün gelecek hdp diye bisey olmucak kürtlerin topunu ülkeden aticaz... Herşey Vatan İcin

35
38
yanıtYanıtla
Xırmezın:

wi qiri diye bir laf vardır

yanıt15
yanıt8
Klavye erkeği:

Sen klavyede yakıp yıkarken ben bir kürt polis olarak nusaybinde silah bomba sesleri altında gece gündüz savaşıyorum... benim için böyle yazan birinin burada vatanı bölmeye çalışandan hiçbir farkı yok... şimdi hangimiz bu vatanı daha çok hak ediyoruz taktir arkadaşların.....

yanıt1
yanıt1
Gakoş:

Eline yüregine saglık hakraman türk ordusu

46
24
yanıtYanıtla
cerkes.oglu:

dünyanin. en. medeniyetsiz. . halk. türklerdir. mongol. . . kürtlerin. tarihlerini. kendilerine. mal. ediyorlar. zavalilar. tegri. ler. tonguz. lar

yanıt0
yanıt0
3404Mobil-ANDROID:

ordaki akp li kürt velilerin alkış tutması ne kadar acı yazıklar olsun size

29
38
yanıtYanıtla
şakır şakır:

TÜRKMENLER GELSİN NANKÖR KÜRTLER DEFOLUP GİTSİN.

31
36
yanıtYanıtla
Kürtler gitmez siz gidebilirsiniz..:

Nereye gitsin? Ortasyaya mı gitsinler mesela?

yanıt22
yanıt14
Tüm 165 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title