Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin yükselen bir yıldız olduğunu belirterek, "Ülkemiz ateş çemberinin içinde. Etrafımızda idare edilemeyen 7-8 ülke var. Bunların içinde Türkiye yükselen bir yıldız, ümit veren bir güneş, mazlum yürekleri ısıtan bir muhabbet kaynağı halindedir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak için geldiği Trabzon'da bazı programlara katıldı. İl kongresinin ardından Avrasya Üniversitesi'nde 'Uyuşturucuyla Mücadele' konulu çalıştaya katılan Başbakan Davutoğlu, daha sonra Uzunsokak'ı gezerek Trabzonlularla buluştu. Valiliği ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, Vali Abdil Celil Öz ile yaptığı görüşmenin ardından Akçaabat'ta bir restoranda düzenlenen yemek programında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada Trabzon'dan en son bakan olarak ayrıldığını belirterek, "Bugün Trabzon'da müstesna bir gün geçirmiş olmamdan dolayı çok mutluyum. Trabzon'dan en son bakan olarak ayrılmıştım, başbakan olarak geri döndüm. Trabzon da bizi bağrına bastı. Türkiye son 12 yıl içinde olağanüstü bir değişim süreci yaşadı. Bunu daha da taçlandıracak şekilde 2023 hedeflerine yürüyoruz. Her şehrimiz geleceğe dönük bir vizyon tayin etmesi gerekir. Trabzon'da bu anlamda ülkenin yeni stratejik vizyonunun omurga şehirlerinden biridir. Gerçekten tarihimizin, kültürümüzün, dik durmasını bilen vakur şehirlerimizden birisi Trabzon'dur. Mekan içinde yaşayan insanların karakterlerini şekillendirir. Trabzon'un iki özelliği zihnimde belirginleşir. Birisi Karadeniz'in coşkulu dalgaları, diğeri de Trabzon'un sırtını verdiği Zigana başta olmak üzere diğer dağlarıdır. Bu iki özellik Trabzon insanının ruhuna nakşetmiş. Coşku ararsanız Trabzonluda var. Heyecan var, durmak bilmeyen bir enerji var. Bıkmadan usanmadan bir hedefe vurmak gerekiyorsa, aynen Karadeniz'in hırçın dalgaları gibi o hedefe vuracak kararlılık Trabzonlu da var. Trabzonluların enerjisine ihtiyacımız var. Sizlerin özgüveninize ihtiyacımız var. Sizin yılmak bilmeyen kararlılığınıza ihtiyacımız var. 12 yıl önce Türkiye'nin her ilinde olduğu gibi Trabzon'da da bir karamsarlık vardı. Şimdi ziyaret ettiğim bütün illerde bir heyecan var. Gelecek anlamında büyük bir iddia var" dedi.

"Ülkemiz ateş çemberinin içinde. Etrafımızda idare edilemeyen 7-8 ülke var" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bunların içinde Türkiye yükselen bir yıldız, ümit veren bir güneş, mazlum yürekleri ısıtan bir muhabbet kaynağı halindedir. 12 yıl önce İMF önünde borç bekleyen Türkiye'nin yerini bugün G-20'ye ev sahipliği yapan, dünya ekonomisine yön veren bir Türkiye almıştır. Hangi etnik kökene sahip olursak olalım, hangi görüşe sahip olursak olalım aynı geminin içinde olduğumuzu unutmayalım. Bu gemi rüzgarlı dalgalar arasında istikamet üzere gitmelidir. Bizim sorumluluğumuz bir sarsıntıya izin vermeyecektir. Çözüm süreci, milli birlik projeleri derken Türkiye'nin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyini tek bir şuurda bir araya getirmeyi hedefliyoruz. İnsan odaklı kalkınmayı hedefliyoruz. Trabzon çok önemli yatırımlar aldı ve almaya devam ediyor. 17 tünelle geçişi olan Kanuni Bulvarı ile bu coğrafyanın zorluklarını aşacağız. Salmankaş, Zigana tüneli tamamlandığında Ovit Tüneli ile birlikte Karadeniz'in köstebekler gibi dele dele dağların ardından Karadeniz limanlarını karayolu ile en kısa zamanda buna Demiryolu bağlantısını da ekleyerek Erzincan'a Erzurum'a ondan sonra da daha güneye ve daha doğuya açılacağız. İşte o zaman Trabzon'un nasıl geliştiğini göreceksiniz. Trabzon'u köklü geleneğinin içinde yeni bir yere oturtuyoruz. İç göçün durması için Trabzonlu işadamlarımızı seferberliğe davet ediyorum. Kalkınan bir Türkiye'de her vilayet kendi iş gücünü orada tutacak tedbirleri alması lazım. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin mutlaka Trabzonluya rastlarsınız da dünyanın da neresine giderseniz gidin karşınıza Trabzonlu çıkar. Böylesine azimli bir topluluk. Bizim için her yer Trabzon demişse Trabzonsporlular, sebepsiz değil. Trabzon için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Güzel olan bu nüfusun artık şehre canlılık heyecan getirmiş olmasıdır. Üniversitemizle birlikte üniversite sanayi işbirliğini geliştirmeliyiz. Devlet-sanayi-üniversite işbirliğinin hem yerelde hem şehirde geliştirmek hedeflerimiz arasındadır. Üniversitelerimiz özellikle Anadolu'da şehirden kopuk gelişmemeli."

Kentsel dönüşüm konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, estetik bakımdan kötü ve gözü yorucu binaların da ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Vali Öz de yaptığı konuşmada Başbakan Davutoğlu'na Trabzon'u ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğup büyüdüğü şehzadeler kenti Trabzon, son yıllarda aldığı kamu yatırımlarıyla, eğitim, sağlık, spor, kültür ve turizm kenti olma yolunda önemli mesafeler kat etmiştir. Bunda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, başbakanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın büyük katkısı vardır. Sayın Başbakanımıza ilimize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Karadeniz Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title