Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu: 3 Gün Ulusal Yas İlan Edildi

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yapılan 86 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 86 kişinin öldüğü, 186 kişinin yaralandığı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük terör saldırısı sonrası basın toplantısı yaptı. Davutoğlu, 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi. Saldırıyı 2 canlı bombanın yaptığı yönünde güçlü emaraler olduğunu belirtti.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli bölümler;

- Ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı, ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır.

3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

- Cumhurbaşkanımızla görüşerek 3 gün ulusal yas ilanı kararı aldık.

SALDIRIYI 2 CANLI BOMBANIN YAPTIĞI YÖNÜNDE EMARELER VAR

- Bu saldırıların 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği yönünde çok ciddi emareler oluşmuştur.

ÜLKEMİZİN HUZURUNA DOĞRUDAN SALDIRI

- Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırıdır. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir.

- Ankara'daki terör saldırılarıyla ilgili "Şundan emin olunuz ki bu saldırı kim tarafından yapılmışsa, hangi örgüt bunları desteklemişse, arkalarında hangi gizli odaklar desteği sağlamışsa, hepsi ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılıp, hukuka teslim edilecektir.

SİYASİ LİDERLERE ÇAĞRI

- Siyasi liderlere bir kez daha çağrı yapmak istiyorum; terörü, yapana göre değerlendirmeyelim, mağduruna göre de değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur ve onların hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan da kim olursa olsun suçludur, katliam yapan insanlık düşmanlarıdır. Onlara karşı da omuz omuza duralım.

- Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

- Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını doğru çağrı olarak değerlendiriyorum.
Bu hükümet Ak Parti hükümeti değil, seçim hükümetidir.Keşke ulusal birlik hükümeti ile zorlukları göğüsleseydik. Kendisi ile görüşmeye hazırım.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

- Ortak kader dili kullanmak yerine, onca askerimiz ve polisimiz şehit edilmişken, hayatını kaybeden siviller varken saldırıyı yapanlara dair kesin veri yok iken devleti mesul göstermek yakışmaz. Bu tahriktir. Demirtaş'ın açıklamaları açık bir tahriktir.

TERÖR OLAYLARININ ÜSTÜ ÖRTÜLMEMİŞTİR

- Bu katliamı işleyen kimse gereği yapılacak. Suruç'ta da Diyarbakır'da da sorumlular yakalandı. Bizim görevimiz yakalayıp adalete teslim etmektedir. Hiçbir terör olayının üstü örtülmemiştir. Her terör olayına karşı gereken cevap verilmiştir.

CHP HÜKÜMETE KATILMIŞ OLSAYDI TERÖRE KARŞI DESTEK OLURDU

- Bugünlerde siyasi polemik yapmak istemem ama eğer Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP, bu hükümete katılmış olsalardı, teröre karşı dayanışma konusunda en büyük desteği vermiş olurlardı, bu yükü omuz omuza kaldırırdık, bu ülkeyi seçime hep birlikte götürürdük.

DEMİRTAŞ AYNI OYUNUN İÇİNDE

- Üç aydır şehit edilen onca askerimiz ve korucumuz varken, PKK'nın döşediği mayınlarla hayatını kaybeden, PKK'nın bombaladığı çorbacıda hayatını kaybeden siviller varken, onları görmezden gelip, daha ortada kesin bir veri yokken, bugün bu saldırıyı yapanlar konusunda hükme varıp, bir de devleti mesul göstermek, parlamentoda temsil edilen bir partinin genel başkanına yakışmaz. Bu açık bir tahriktir. Buradan bütün vatandaşlarımıza bu tahrike kapılmamaları ricasında bulunuyorum. 6-7 Ekim olaylarında nasıl tahrik yapmışsa Sayın Demirtaş, nasıl halkı sokağa dökmüşse şimdi de aynı oyunun içindedir.


HANGİ ÖRGÜT YAPMIŞ OLABİLİR

- DEAŞ, PKK, MLKP, DHKP-C saldırıyı yapma potansiyeli olan örgütler. Soruşturma yürütülüyor. Arkasında hangi örgüt varsa mücadelemiz sürecek.

SON ÜÇ GÜNDE PEK ÇOK CANLI BOMBA YAKALANDI

- Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı. Herhangi eksiklik zaaf söz konusu ise kesinlikle zaafın giderilmesi için gereken tedbiri aldık. Son üç günde pek çok canlı bomba yakalandı.
Art niyetli grup içine sızmış iki canlı bomba olarak orada patlamayı gerçekleştirmiş olabilirler. Detaylar incelenir.

- Fedailer üzerinden kaos çıkarılacağı yolunda istihbarat vardı. DHKP-C bağlantılı canlı bomba İstanbul'da yakalandı. Tek boyut, tek eksenli değil. Türkiye'de kaos ortamı yaratılmak isteniyor.




Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title