Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu...(2)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Saldırganların kimlikleri tespit edildi. Şafak Yayla, Zonguldak 1991 doğumlu, Bahtiyar Doğruyol, Ardahan, 1987 doğumlu, teröristler" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması ve operasyona ilişkin soruları cevapladı. "Teröristlerin kimlikleri belirlendi mi? Taleplerinin karşılanması düşünüldü mü?" sorusuna Davutoğlu, "Saldırganların kimlikleri tespit edildi, Şafak Yayla, Zonguldak 1991 doğumlu, Bahtiyar Doğruyol, Ardahan, 1987 doğumlu, teröristler" karşılığını verdi.

"YASAL DÜZENLEME GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Adliye Saraylarının hakimlerin, savcıların, adalet dağıtmak üzere birlikte bulundukları ortak çalışma alanı olduğunu belirten Davutoğlu, "Ama bugün örneğinde görüldüğü gibi bazı terörist unsurlar, kötü niyetli unsurlar bu çalışma alanını bozmak için tanınan bazı ayrıcalıkları istismar etme yönünde gitmektedirler. Bugün olay olur olmaz yaptığımız toplantıda ben de benzer soruları Adalet Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, ilgili birimlerimize sorarak bundan sonra atılması gereken adımlar konusunda gerekli talimatları verdim. Yani avukatlarımızın görevlerini yaparken sahip oldukları ayrıcalıkları koruyarak ama kesinlikle adliye binalarına girerken, x-raylerden geçmeleri, gerektiğinde bu anlamda hepimizin, bütün vatandaşlarımızın, sosyal hayata girdiği büyük alışveriş merkezlerinde bile uygulanan yöntemler var. Bunların da bu aramalarda uygulanması, birlikte de bu konunun ele alınması önem taşıyor. Bunun için ne gerekiyorsa yasal düzenlemeler gerekiyorsa yasal düzenlemeler yapacağız. Adalet dağıtan adalet saraylarında güvenlik mutlak surette temin edilecek... Şu ana kadar adalet saraylarımızda özel güvenlikle sağlanmış, güvenlik şartlarının bundan sonra emniyet birimlerimizce daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve belki de doğrudan emniyet birimlerimizce sağlanması konusunda gerekli tedbirler alınacak" ifadelerini kullandı.

"GÜVENLİK BİRİMLERİMİZE İKİ NET TALİMAT VERİLDİ"

"Savcı operasyon başladıktan sonra mı yoksa önce mi vuruldu?" sorusunu da yanıtlayan Davutoğlu, "Olayın olması sonrasında güvenlik birimlerimize iki net talimat verilmiştir. Savcımızın hayatını tehlikeye atmamak için ne tür çabalar, yöntemler uygulanacaksa onlar yapılacak. Bazı iletişim kanalları açık tutulmuştur. Ta ki hem savcımız sağ salim kurtarılabilsin hem de herhangi bir şekilde hiçbir vatandaşımız zarar görmeden bu terör eylemi karşısında atılması gereken adımlar atılabilsin. Ama maalesef bütün bu iletişim kanalları sürerken saat 20.24'te içeriden silah sesi gelmesi üzerine ikinci talimatımız devreye sokulmuştur. Çünkü güvenlik birimlerimize verdiğimiz talimat açık ve nettir. Her türlü görüşme yapılacak, iletişim kanalları açık tutulacak, savcımızın can güvenliği tehlikeye atılmayacak ama herhangi bir şekilde savcımızın can güvenliğine zarar geleceği ihtimali söz konusu olan bir durum söz konusu olursa en etkin şekilde müdahale edilecek" açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ATTIĞI TWEETLER

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından olaya ilişkin attığı tweetleri hatırlatarak, "Elektrik kesintilerinin saldırıda doğrudan etkisi var mı?" sorusuna ise Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun olay olur olmaz attığı tweetler gerçekten dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Daha olayın arkada planı bilinmeden, olayın gerçek veçhesiyle ilgili herhangi bir işaret fark edilmemişken Kılıçdaroğlu'nun attığı maalesef tweetler son derece provokatif ortamın doğmasına sebebiyet vermiştir. Düşünün bir yargı mensubu, bir savcımız teröristler tarafından rehin alınıyor, Kılıçdaroğlu hükümeti suçlamak için bu olayı istismar ediyor veya imaen hükümetimizin önce bir elektrik kesintisi uygulayıp daha sonra böyle bir terör eylemine zemine teşkil edecek bir senaryonun parçası olduğunu ima eden bir yaklaşım sergiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun dünyadaki değişik örneklerden biraz ders alması lazım. Böyle durumlarda iktidar unutulur, muhalefet olmak unutulur, tek şey hatırlanır: İnsan canı ve o canı kurtarmak için çaba sarf edenlerin gayretlerine destek olmak. Ama maalesef Kılıçdaroğlu ve onu takip eden bazı başka tweetler neredeyse eylemcileri haklı çıkarıp hükümeti suçlayacak, teröristleri de terörist değil sıradan eylemci gibi gösterecek eğilimler içine girdiler. Bazı medya organlarımızın bu tutumu hem bizi üzmüştür hem de bazı uluslararası örneklerde görülen dayanışma bilincini maalesef görmemizi imkansız kılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha önceki açıklamalarını da biliyoruz. Özgürlüklerin Korunması ve İç Güvenlik Reformu gündeme geldiğinde 'gerektiğinde o yüzlerini kapatan eylemcilerle beraber olurum' ifadeleri... Maalesef bugün o yüzlerini kapatan teröristler bir savcımızı şehit ettiler" karşılığını verdi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Elektrik kesintilerine yönelik soru üzerine ise Davutoğlu, "Elektrik kesintisinin arkasındaki sebepler, her ne surette olursa olsun ortaya çıkarılacak. Bunun çok teknik bir arızadan kaynaklanmadığı kanaati hakimdir. Yazılım sistemiyle ilgili ve diğer faktörler göz önünde bulundurularak, soruşturma tamamlandığında kamuoyumuza bilgi sunulacak. Şu an itibarıyla Türkiye'nin bütününe elektrik sunulmuştur, elektrik kesintileri tamamıyla durmuştur. Enerji Bakanımız ile de Ankara'ya gelir gelmez görüşeceğiz. Gerekli soruşturmalar, araştırmalar yapılacak. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için de hangi tedbir gerekiyorsa alınacak" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
title