Haberler

"Başarısızlıktan Söz Edilemez"

Güncelleme:

Suat Kılıç, "2012 Londra Olimpiyatı ve Paralimpik Oyunları'nda başarısızlıktan söz edilemez" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili İhsan Köktürk'ün soru önergesine cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "2012 Londra Olimpiyatı ve Paralimpik Oyunları'nda başarısızlıktan söz edilemez" dediCHP Zonguldak Milletvekili İhsan Köktürk'ün soru önergesine cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "2012 Londra Olimpiyatı ve Paralimpik Oyunları'nda başarısızlıktan söz edilemez" dedi.

Köktürk'e cevap gönderen Bakan Kılıç, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın Türkiye'nin en fazla sporcu ile en fazla branşta katıldığı olimpiyatlar olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

"Bugüne kadar, Olimpiyat Oyunları'na en fazla 12 branşta 68 sporcu ile katılmışken, Londra Olimpiyat Oyunları'na 16 branşta 114 sporcu ile rekor sayıda katılım sağlanmıştır. Bunun dışında, Bayanlar Voleybol ve Basketbol Milli Takımlarımız ilk kez takım oyunlarında katılım hakkı elde etmiş ve gösterdikleri performansla da büyük bir başarıya imza atmışladır. Atletizmde Aslı Çakır Alptekin'in, olimpiyat tarihinde ülkemize ilk altın madalyasını kazandırması ve Gamze Bulut'la birlikte olimpiyat kürsüsünün ilk iki sırasında yer alarak, İstiklal Marşımızın Olimpiyat Stadı'nda ilk defa çalınması gurur vericidir. Ayrıca Taekwondo da Servet Tazegül'ün altın, Nur Tatar'ın gümüş, güreşte Rıza Kayaalp'in bronz madalya kazanması önemli başarılardır.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda sporcularımız, hem katılım hem de kazanılan madalya sayısı bakımından rekorları altüst eden başarılara imza atmışlardır. 20 yıllık Paralimpik Oyunları tarihimizde 7 branşta 16 sporcuyla katıldığımız ve toplam 2 madalya kazandığımız Pekin 2008'den sonra, 10 branşta 69 sporcuyla katıldığımız Londra 2012'de, 1 altın 5 gümüş ve 4 bronzla toplam 10 madalya kazanılarak tarihe geçecek bir başarı elde edilmiştir. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Nazmiye Muslu'nun halterde dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın, Çiğdem Dede'nin gümüş, Özlem Becerikli'nin bronz madalya, atıcılıkta Korhan Yamaç'ın gümüş, Judoda Nazan Akın'ın gümüş, Duygu Çete'nin bronz, masa tenisinde Neslihan Kavas'ın gümüş, okçulukta Doğan Hancı'ın bronz madalya, Masa Tenisi Bayan Milli Takımımızın gümüş, Goolball Milli Takımımızın bronz madalya ile ilk kez takım sporlarında madalya kazanmaları hafızalardan silinmeyecek başarılardır."

2012 Londra Olimpiyatları'na 16 branşta 114 sporcu ile katılındığını hatırlatan Kılıç, federasyonlardaki yönetici eleştirilerine de "Spor Federasyonları, kendi genel kurulları olan, kendi organlarını ve yönetimini kendisi belirleyen, tüzel kişiliğe haiz bağımsız federasyonlar olup, faaliyetleri ile ilgili görevlileri de kendisi tespit ve tayin etmektedir. Her federasyon kendi branşının özelliklerine göre, belirli kriterlere uygun kişileri görevlendirmektedir. Gerek 638 Sayılı Kararname ile kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekse Bakanlığa bağlı Spor Genel Müdürlüğü'nün her kademede personel ataması; ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmakta, ehliyet ve liyakat unsurları temel kriterler olarak dikkate alınmaktadır" sözleriyle açıklarken halterdeki başarısızlığa ilişkin eleştirileri de şöyle cevapladı:

-HALTERDEKİ BAŞARISIZLIK-

"Halter sporu, performansın doğrudan ölçülebildiği bir spor dalıdır. Bu nedenle sporcular, antrenmanlardaki ve ulusal müsabakalardaki performansları göz önüne alınarak milli takım kamplarına çağrılırlar. Milli takım hazırlık kampları, geniş bir listeyle ilan edilir. Kamp çalışmalarının sonunda, sporcuların antrenman performansları göz önünde bulundurulur. Genellikle hazırlık kampının sonuna doğru, müsabaka şartlarında, sporcular kaldırışlar yapar ve buna göre uluslararası müsabakaya iştirak edecek sporcular belirlenir. Aynı sıklette mücadele eden sporcular arasında, daha fazla ağırlığı kaldıran sporcu diğerine göre daha iyidir. Dolayısıyla, sporcu seçimleri de doğrudan performansa göre yapılır. Daha önceki olimpiyatlarda madalya deposu olan güreşte bir madalyada kalmamız, halterde madalya alamamamız toplam madalya sayısını etkilemiştir. Madalya kazansın kazanmasın, sporcularımızın, gösterdikleri mücadele azmi ile gelecek olimpiyatlar için sporcu adaylarına örnek olması ve ülkemizi temsil etmeleri, 2016 Olimpiyatları için umut kaynağı olmuştur. Bu çerçevede, ilk kez bir sonraki olimpiyatların hazırlıklarına 4 yıl öncesinden başlamak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığınca, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Planlaması çalışmaları başlatılmıştır."

-OLİMPİYAT BÜTÇESİ-

Olimpiyat oyunlarına katılan sporcular uzun yıllar içinde yetiştiğini hatırlatan Bakan Kılıç, "Bir bütçe dönemini aşan bu süreç boyunca, Spor Federasyonlarınca her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bakanlığımıza ait spor tesisleri de sporcularımızın hizmetine sürekli açık tutulmakta, antrenman ve malzeme bakımından yararlanmaları sağlanmakta, Kamp Eğitim Merkezleri de hazırlık çalışmaları ve kamp yapmaları için hizmete sunulmaktadır" diyerek yıllık bütçenin tamamının sporcu yetiştirmeye yönelik tesislerin inşasına aktarıldığını ve her yıl ortalama 300 milyon TL nakit kaynağın federasyon ve spor kulüplerine aktarıldığını belirtti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Aslı Çakır Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title