Haberler

Başarılı Oyuncunun Diğer Yüzü

35 yıllık sanat hayatında birçok başarılı çalışmaya imza atan Seda Yıldız, nam-ı değer "Yaşar Ağa" ve "Kurt Kanunu" dizisinin "Savcı Orhan"ı aynı zamanda oyuncu koçluğu yapıyor.

"OYUNCUNUN ZENGİNLİĞİ FARKLI ROLLERE GİREBİLMESİ"

Kurtlar Vadisi Pusu'da mafya babası Yaşar Katarcı rolünü canlandıran usta oyuncu Seda Yıldız, aynı zamanda her TRT1'de yayınlanan Kurt Kanunu dizinde de Savcı Orhan karakterine hayat veriyor. Bir dizide suç işlerken, diğerinde ise yargılayan Yıldız, "Oyuncunun zenginliği, tek bir mesleğe sahip olsa da her mesleğe bürünebilmesidir" dedi.

Yıldız, Kurtlar Vadisi Pusu'da yaklaşık 2 buçuk sezondur Yaşar Katırcı rolünü oynadığını anımsattı. Kurt Kanunu'nun da Pana Film'in bir yapımı olduğunu belirten Yıldız, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinden birçok değerli oyuncunun bu dizide de görev aldığını dile getirdi. İki diziyi bir arada yürütmeye çalıştıklarını kaydeden Yıldız, bunu da bizim asistanların sayesinde başardıklarını ifade etti.

"OPERAYLA BAŞLADIM TİYATROYLA DEVAM ETTİM"

24 yıllık İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusu olduğunu belirten Yıldız, sanat yaşamının ağabeyi Süha Yıldız sayesinde başladığını belirtti. Ağabeyinin opera sanatçısı olduğunu aktaran Yıldız, "Ben de konservatuara girdiğimde opera okudum. Opera bölümünün ortasından sonra yükseğini okumadım. Tiyatro aşkı daha ağır bastı. Bu sebepten ötürü tiyatro bölümüne geçtim. Eğitimimi tamamladıktan sonra Devlet Tiyatrosu'nda mecburi hizmet olarak Diyarbakır'da görev yaptım. Burada 1989 yılında Diyarbakır Devlet

Tiyatrosu'nu açtık. Hatta Kurtlar Vadisi Pusu'da Kara karakterini canlandıran Hakan Boyav ile Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun açılışında beraberdik. 2,5 sene orada görev yaptıktan sonra 3 yıl da Trabzon olmak üzere 5,5 sene Anadolu'da görev yaptım" diye konuştu.

"ÖN ÇALIŞMA GEREKİYOR"

Kendilerini kağıt üzerinde yazan metinlere hayat verdiğini vurgulayan Yıldız, "Kemal Tahir'in Kurt Kanunu romanı bir üçlenin parçası. Daha önce okuduğum için hikayeyi biliyorum. Bu sinemaya aktarılacağı zaman halka daha kolay anlatmak için bir takım çalışmalar yapılıyor. Bunun bir masa başı çalışması yapılıyor. Yönetmenin kafasından bazı kurgular geçer. Bize kafasındaki kurguyu anlatıyor. Biz de kendi karakterlerimizi analiz ederek harmanlayıp ortaya bir iş çıkartıyoruz. Mutlaka bir ön çalışma gerekiyor"

dedi.

Oyuncu koçluğu da yaptığını da anlatan Yıldız, "İlk olarak Fahriye Evcen'e koçluk ettim. Evcen ilk olarak bizimle başladı. Bunun yanında Lerzan Mutlu, Mert Öcal var. Setlerde bazen arkadaşlara destek vermek anlamında koçluk yapıyorum. Oyuncu olmak isteyenler önce bu işi çok sevmeli. Karşı beklentileri çok önemli. Çok çabuk şöhret olmayı mı yoksa gerçekten oyuncu olmak mı? Film yönetmenliği gibi bir düşüncem yok. Daha çok kamera önünde olmayı tercih ediyorum. Hayalimde oynamak istediğim rol, Nejat İşler'e

nasip oldu. Keşanlı Ali rolünü oynamayı çok isterdim ama Nejat da güzel iş çıkardı. İlla ki şu rol olsun diye bir düşüncem yok. Özellikle ekip işine çok inanıyorum. Ekibimin çok iyi olmasını tercih ediyorum. Ekip iyi olduğu zaman çalışma ortamı çok keyifli oluyor" şeklinde konuştu.

Evli ve 2 de çocuğunun olduğunu söyleyen Yıldız, "Oğlum 21 yaşında ve benim mesleği sürdürüyor. Şu anda Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2'inci sınıf öğrencisi. Kızım da Güzel Sanatlar Lisesi'nde sinema-televizyon eğitimini bu yıl tamamladı. Üniversitenin ilk aşamasını kazandı. Haziran'daki ikinci aşamayı bekliyoruz. Eşim İngiliz kökenli. O şimdi anaokulu İngilizce öğretmeni. Eşim ufak çocuklarla uğraşıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Seda Yıldız Diyarbakır İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title