Haberler

Başarılı Öğrenciler İlk Kez Havuzda Yüzdüler

Vanlı başarılı öğrenciler, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin kendilerine karne hediyesi olarak sunduğu Aqua Park’ta gönüllerince yüzüyor, oynuyor ve arkadaşlarıyla eğleniyorlar.

Vanlı başarılı öğrenciler, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin kendilerine karne hediyesi olarak sunduğu Aqua Park'ta gönüllerince yüzüyor, oynuyor ve arkadaşlarıyla eğleniyorlar.

Başkan Özgökçe'nin başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak vaat ettiği Aqua Park sözü kapsamında eskiden köy olan ve Büyükşehir Yasası'yla mahalle statüsüne geçen uzak yerleşim yerlerindeki öğrenciler, havuz keyfi yaşıyor. Okul öğretmenleri, mahalle muhtarları ve ailelerin destekleriyle başarılı öğrenciler, Tuşba Belediyesi'ne ait araçlarla evlerinden alınarak Tuşba Belediyesi hizmet binasına gezdikten sonra Aqua Park'a götürülüyor. Uzman bay ve bayan eğitmenler gözetiminde erkekler sabah ve kız öğrenciler ise öğleden sonra havuzda yüzerek gönüllerince eğleniyorlar. Öğrenciler, yine aynı şekilde belediye araçlarıyla evlerine tek tek bırakılıyor.

Çocuklar ikinci dönem daha da başarılı olmak için gece gündüz çalışacaklarını, çünkü aileleri kadar Başkan Özgökçe'nin kendilerini düşündüğünü söylediler.

Aileler de, bugüne kadar başarılı çocuklarının ilk kez ödüllendirildiği belirterek, "Başkan Fevzi Hoca'dan Allah razı olsun. İmkanlarımız olmadığından bir türlü gözbebeğimiz ve yaşama nedenimiz olan çocuklarımıza bu imkanları sağlayamıyorduk. İnşallah Tuşba Belediye Başkanımız ve çalışanları, gelecek dönemde de bu çocuklarımıza daha çok sahip çıkacak ve onları sahipleneceklerdir" dediler.

Bilim insanı olan Başkan Özgökçe ise, yüzmeyi herkese önerdiği ve Allah'ın mucizesi olarak yarattığı vücudumuzdaki tüm kasları çalıştıran yüzmenin, en keyifli sporlardan birisi olduğunu kaydetti. Özgökçe, "Kas gelişimi için tavsiye edilen yüzme, başta omurga problemleri ve kas ağrıları olmak üzere birçok şikayeti de azaltmaktadır. Tüm vücut kaslarının aynı anda çalıştığı en önemli ve en keyifli sporlarından biridir. Üç tarafı denizlerle kaplı bir ülke olarak her ne kadar nüfusumuzun yarısının yüzme bilmemesi düşündürücü olsa da, aynı şekilde göl kentli olan muhterem Vanlıların da maalesef yarıdan fazlası yüzme bilmemektedir" dedi.

Sağlıklı bireylerde kas sisteminin gelişmesi için düzenli olarak yüzülmesi gerektiğini öneren Başkan Özgökçe, "Düzenli yüzmenin faydaları saymakla bitmez. Yüzme sağlıklı bireylerin kalp ve damar sistemini, kas sistemini geliştirdiği, dayanıklılığı artırdığı için faydalı bulunurken, diğer spor dalları gibi insan psikolojisine de olumlu etkileri olduğu biliniyor. Kas iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinin bir parçası olarak da yüzme sporu uzman doktorlarca da tavsiye edilmektedir" diye konuştu.

"BEL, SIRT VE BOYNUNUZ İÇİN SIRTÜSTÜ YÜZÜN"

Bel, sırt ve boyun ağrısı şikayeti için sırt üstü yüzmenin oldukça faydalı olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, "Boyun ve bel ağrıları olan kişilerin sakınması gereken stiller ise kelebek ve kurbağalamadır. Bu stiller bel ve boyun bölgesindeki omurgaya ve kaslara fazla baskı yapacağı için sakınılması gerekmektedir. Ancak bu şikayetleri olanlar serbest stille yüzerek de hem keyifli zaman geçirebilirler hem de ağrılarından kurtulabilirler. Aynı zamanda yüzme çocuk gelişimini ve sağlığını çok olumlu bir şekilde etkilemektedir. Çocuklar için çok önemli bir spor olan yüzme, kas sisteminin gelişmesinde büyük pay sahibidir. Diğer sporlara oranla sakatlanma riski en düşük olan ve daha çok güvenli bir spor olan yüzme, çocuklar için keyifli bir aktivite olmakla birlikte Van ve Erçek gölleri gibi güzel sahillerimizde bu çocuklarımızın gelecekte boğulmaya karşı yüzme eğitimlerinin programlı olarak yapılması gerekmektedir. Yüzme ile başlanan spor disiplini daha ilerleyen yaşlarda tercih edilen diğer sporların ise daha rahat yapılmasına zemin hazırlamaktadır" ifadelerini kullandı.

"GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLİK İÇİN PROJELERİMİZ DEVAM EDECEKTİR"

Sosyal belediyecilik anlayışını her alanda uyguladıklarını söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe, başta ilçe merkezinden uzak ve şimdiye kadar hiç aqua park görmeyen çocuklar olmak üzere Tuşba sınırları içerisinde oturan tüm okullardaki başarılı öğrencileri havuz ile tanıştıracaklarını söyledi. Okullar açılmadan önce Van'da oturmasına rağmen bugüne kadar Van'ın tarihi ve turistik yerlerini gerek maddi imkanlar gerekse değişik nedenlerden dolayı görme şansı bulamayan yüzlerce çocuğu rehberler eşliğinde evlerinden alarak gün boyunca Van Kalesi, Hoşap Kalesi, Muradiye Şelalesi, Bendimahi Çayı, Akdamar Adası, Çarpanak Adası, üniversite ve kedi evi ile feribot iskelesine götürülerek bu mekanları tanımalarını sağladıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, "İlkbahar mevsimi ile birlikte ilk, orta, lise ve üniversite öğrenci ve öğretmen, eğitmen ve öğretim üyeleri ile asistanlara yönelik etkinliğimiz devam edecektir. Özellikle yurtdışında gelerek Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler ile il dışından Van'ımıza üniversite okumaya gelen bahtiyar öğrencilerimize yönelik de bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecektir. Öğrencilerimize müjde olsun Tuşba'da boş zamanlarında İngilizce, Arapça, Kürtçe, Farsça ve Osmanlıca dil öğrenmek isteyenlerin bize başvurmalarını istiyoruz, Çünkü öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir, bizde aydınlık gelecek için bu gençlerimiz için eğitimlerine destek noktasında, hayat kalitesini artırmak noktasında, sağlıklı, hayırlı, bilinçli, dürüst ve çalışkan bir toplum için her daim gençliğin yanında olacağız" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Özgökçe Tuşba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (2)

VANLI Mobil-IOS:

Helal olsun öbür belediyelerde çocuklarımı mitinklere olaylara taş atmaya teşvik etsin dursun belediyenin komple geliri 1 yıldır ne yaptılar Van'a Allah rızası için akt yapı yok yollar dar ve çöp dolu normal otübüs durağı yok Van'a yakışan belediye otübüsleri yok şehircilik yok ancak kobane yardım edin kendi memleketini savunamayıp kaçan başka memlekete hayrı olmaz

0
0
yanıtYanıtla
vanlı:

ali alaca her biji:)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title