Haberler

Başarılı Öğrenciler Almanya'dan Döndü

Güncelleme:

Gaziantep–Ludwigshafen öğrenci değişimi ve kamp programı çerçevesinde, "Liselere Giriş Sınavında" başarılı olan 12 öğrenci Almanya'da kampa katıldı.

Gaziantep ve Ludwigshafen şehirlerinin Kardeş Şehir ilişkisi sonucunda ortaya çıkan öğrenci değişimi ve kamp projesi, sürdürülebilir olması sebebiyle Federal Almanya Cumhuriyeti Gençlik Bakanlığı'nın desteğini alarak Almanya'da en iyi uygulanan projeler (Best Practise) arasına girdi.

Proje kapsamında "Liselere Giriş Sınavında" başarılı olan 12 öğrencinin Ludwigshafen şehrinde katıldığı kampta, kültürler arası değişim, sosyal sorumluluk aktiviteleri, yabancı dil eğitimi, sportif etkinlikler, fotoğrafçılık ve radyo programcılığı alanlarında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Uzman eğitmenlerin eşliğinde gerçekleşen kampta öğrenciler, Gaziantep'in kardeş şehri olan Ludwigshafen şehrini yakından tanıma fırsatını buldu.

Ludwigshafen Belediyesi'nin ev sahipliğinde tamamlanan organizasyon çerçevesinde, Gaziantepli öğrencileri ağırlayan belediye temsilcileri, iki şehrin ortaklaşa gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Kardeş Şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin ve Uzman Tuğba Selbes'i misafir eden Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse, heyete geldikleri için teşekkür etti. Lohse, üç yıldır devam eden projeyi çok önemsediğini vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i tebrik eden Lohse, Şahin'i ağırlamak isteğini dile getirdi. Öte yandan Çetin, ziyarette, Fatma Şahin, adına Lohse'ye Gaziantep'e özgü bakır takdim etti.

ALMAN BASININDAN İLGİ

Almanya'daki kampın ardından Gaziantep'e dönen öğrenciler, projeden etkilendiklerini belirterek, başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden proje çerçevesinde kente gelen Alman öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, iki ülke arasında dostlukların kurulmasını sağladı.

Bu arada Alman ve Türk gençlerin beraber gerçekleştirdiği faaliyetler Alman basınında geniş yer buldu. Projenin sonucu olarak Gaziantep ve Ludwigshafen gençlerinin oluşturduğu ailenin her geçen yıl daha da büyüdüğü belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ludwigshafen Fatma Şahin Gaziantep Almanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title