Haberler

Başarılı Kadınlar "Fındık" Sektöründe İstihdam Edilecek

Trabzon'da kadınlara yönelik başlatılan proje kapsamında fındık seçme elemanı kursunda başarılı olan kursiyerler, fındık sektöründe istihdam edilecek.

Trabzon'da kadınlara yönelik başlatılan proje kapsamında, fındık seçme elemanı kursunda başarılı olan kursiyerlerin, fındık sektöründe istihdam edileceği bildirildi.

Trabzon Ticaret Borsasından (TTB) yapılan yazılı açıklamada, kentte kadınlara yönelik başlatılan "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi" kapsamında, fındık seçme elemanı kursunda başarılı olan kursiyerlerin, fındık fabrikalarında istihdam edileceği belirtildi.

Açıklamada, Trabzon'da fındık seçme elemanı kursunun dördüncüsünün organize edildiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

" Trabzon'un en fazla istihdam sağlayan sektörlerinden birisi fındık fabrikalarıdır. Bu kapsamda fındık fabrikalarında, fındık seçme elemanı olarak çalıştırılacak kadınlara yönelik kurs düzenledik. TTB olarak fındık seçme elemanı olarak çalıştırılacak kadınlar için İŞKUR ile Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde fındık seçme elemanı yetiştirme kurslarının dördüncüsüne Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başladık. 'UMEM BECERİ 10' diye de adlandırılan 'Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi' kapsamında, asgari 24 kişi ile başlayan fındık seçme elemanı yetiştirme kursuna en az ilkokul mezunu kadınlar katıldı."

Kursların hafta içi en az 5 saat olmak üzere 4 hafta süreceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Teorik kurslarda iş güvenliği, işçi sağlığı, iş hayatında iletişim, kişisel gelişim, gıdalarda hijyen ve sanitasyon ile gıdalarda nitel ve nicel analizler gibi modüllerden oluşan toplam 100 saatlik eğitim programı uygulanacak. Kursiyerler kurs bitiminde sınava tabi tutulacak. Kurs bitiminde yapılacak sınav sonrasında başarılı olanlara kurs bitirme belgesi verilecek. Bunun yanında 2 hafta süreyle fındık kırma ve işleme fabrikalarında staj görecek kursiyerler, başarılı olmaları halinde fabrikalarda istihdam edilecek."

Öte yandan açıklamada, daha önce açılan 3 kursa 90 kursiyerin katıldığı ve kursiyerlerin büyük bölümünün de fındık fabrikaları ve işleme tesislerinde istihdam edildiği belirtildi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title