Haberler

Başarılı Gençlere Başkan Morali

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına hayata geçirdiği MABEM Yunusemre ve Şehzadeler dershanelerinde öğrenim görüp, YGS-LYS ve TEOG sınavlarında başarı gösteren öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından ödüllendirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına hayata geçirdiği MABEM Yunusemre ve Şehzadeler dershanelerinde öğrenim görüp, YGS-LYS ve TEOG sınavlarında başarı gösteren öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından ödüllendirildi. Gençlere bundan sonraki yaşantısında başarılar dileyen Başkan Ergün, "Ailenize, vatanınıza ve milletinize yararlı birer bireyler olmak istiyorsanız çok çalışın, okuyun, araştırın. Bu yolda önünüze çıkabilecek engelleri bertaraf edin" nasihatinde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi MABEM Şehzadeler ve Yunusemre dershanelerinde öğrenim görüp YGS-LYS ve TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleşen törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, şube müdürleri, dershane yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı. Salona girmesiyle birlikte salonda bulunan vatandaşların sevgi gösterisi ve alkışlarıyla karşılanan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öğrenci ve velilerini selamladı.

ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan MABEM Şehzadeler Müdürü Abdülkadir Çam, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün himayesinde derslik ve öğrenci sayısına paralel olarak başarı çıtasının da her geçen gün yükseldiğini söyledi. Çam'ın ardından MABEM öğrencilerinden Ayşenur Karapaça sahneye davet edildi. Üzerlerinde emeği olan öğretmenlerinin ve MABEM yönetiminin yanı sıra kendilerine sunduğu fırsat ve imkanlar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür eden Karapaça, MABEM'de gördüğü eğitimle geleceğe iyi bir şekilde hazırlandığını ifade etti. Veliler adına konuşma yapan öğrenci velilerinden Nihat Poyraz da, Başkan Ergün'e teşekkür etti.

7 BİN 780 ÖĞRENCİYE HİZMET VERİLECEK

Son olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. 2007 yılında alınan Belediye Meclis kararı ile faaliyete başlayan MABEM'in 2009 yılından itibaren hizmet anlayışını; 2013 yılında MABEM'in şubesi olarak açılan AGEM ile de hizmet alanını genişlettiğini belirten Başkan Ergün, "Sosyal devlet anlayışını kendimize temel ilke edinerek ortaya koyduğumuz bu eğitim hizmetlerinde öğrenim gören evlatlarımızın başarısı, siz değerli ailelerinin olduğu gibi, bizlerin de göğsünü kabartmaktadır. Başarı seviyesinin her geçen gün artmasıyla birlikte Yunusemre ve Şehzadeler ilçemizdeki öğrenci sayısı 750'den 1760'a, ilçelerde açılan şubelerde 6 bin 20'ye ve toplamda 7 bin 780 öğrenciye hizmet verilecek. TEOG ve YGS-LYS sınavlarında başarı oranını yüzde 95'lere çıkaran eğitim kurumlarımız, verdiği eğitimin yanında vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirmeyi kendilerine ilke edinmiştir" dedi.

BAŞKAN'DAN MABEM ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR

MABEM'de fedakarca hizmet veren öğretmenlere de seslenen Başkan Ergün, "Öğrencilerimizin başarısında önemli rol üstlenen sizlere de ayrı parantez açmadan geçemeyeceğim. Bu zamana kadar fedakarca verdiğiniz görevler nedeniyle hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sizlerden tek beklentim, evlatlarımıza verdiğiniz temel eğitimin yanı sıra onlara yukarıda da belirttiğim gibi vatan ve millet sevgisi, birlik ve beraberliği, kardeşlik duygusunu da aşılamanızdır. Bu yolda Allah sizlerin yardımcısı, bizler de destekçiniz olacağız. Bundan şüpheniz olmasın. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, "Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır." Bu anlamlı sözün size ışık olmasını temenni ediyorum" dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Konuşmasının bir bölümünde velilere seslenen Başkan Ergün, "Evlatlarınızı güvenle bizlere emanet ediyorsunuz. Onların en iyi şekilde eğitim almaları sizlerin olduğu kadar bizlerin de tek beklentimizdir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında gönüllü eğitim kadromuzla çocuklarınızı hayal ettikleri okullara ulaştırmanın çabası içindeyiz ve bundan sonra da bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, şimdilerde ilçelerimize de bir kısmını devrettiğimiz çocuk kulüpleri, kreş ve dershanelerimizle 17 ilçemizin tamamında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine katkı ve destek sağlayacağız. Çocuklarımızı eğitime ve spora yönlendirmek için tesisleşme, eğitim yuvası oluşturma ve spor kulüpleriyle üzerimize düşeni yapıyoruz" diye konuştu.

ÇOK ÇALIŞIN, OKUYUN, ARAŞTIRIN

Konuşmasının son bölümünde lise ve üniversitelere yerleşen gençlere nasihatlerde bulunan Başkan Ergün, şunları söyledi; "Bizlerin yolu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Sizlere bu büyük liderin bir sözüyle seslenmek istiyorum; "Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur." Bu sözü aklınızdan çıkarmayın. Ailenize, vatanınıza ve milletinize yararlı birer bireyler olmak istiyorsanız çok çalışın, okuyun, araştırın. Bu yolda önünüze çıkabilecek engelleri bertaraf edin. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum."

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Konuşmaların ardından Başkan Ergün, MABEM öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi, verdikleri hizmetler nedeniyle tüm öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür etti. Başkan Ergün, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Halk Eğitim Şube Müdürü Ergün Aksoy ve MABEM yöneticilerine de ayrıca teşekkür etti. TEOG, LYS-YGS sınavlarında başarı gösteren öğrencilere ödüllerini de takdim eden Başkan Ergün, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Ergün Yunusemre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title