Haberler

Başarılı Gazeteciden Yankı Uyandıracak Açıklamalar

Güncelleme:

Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi, Ankara'da gazetecilik yapma refleksleri, siyasilerle olan ilişkileri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine Kehkeşan Dergisi'ne özel açıklamalarda bulundu.

Yıllardır Ankara'da siyasetin nabzını tutan Abdullah Abdulkadiroğlu, Ankara'da gazetecilik yapmanın diğer alanlardan daha farklı olduğunu ifade etti. Abdulkadiroğlu "Ankara gazetecisinin bildikleri, her zaman yazdıklarından veya konuştuklarından daha fazladır. Başkent'te ülkenin gidişatını ve toplumun hayatını etkileyecek kararların alındığı her ana şahitlik edersiniz. Herkesin bilmediği, bilemeyeceği birçok bilgiye sahip olursunuz." dedi.

Siyaset, tecrübe ve fikri takip işidir diyen başarılı gazeteci, "Seçim dönemlerinin ardından meclise yeni gelen milletvekilleri çoğu zaman gazetecilerden öğrenir Ankara'yı. İyi bir Ankara gazetecisi yerine göre yeni siyasetçilerden çok çok daha iyi bilir siyaseti. Dolayısıyla tecrübeli bir gazetecinin bilgisine bazen siyasetçiler de sahip olamayabiliyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ankara'da siyaset dışında da vakit geçirilebildiğine değinen Abdulkadiroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Siyasetçiler bizim dostlarımız. Birçoğuyla arkadaş gibiyiz. Birbirimizi sadece Meclis'te gören insanlar da değiliz. Dışarıda da bir araya geliyoruz. Hatta hiç siyaset konuşmadan vakit geçirdiğimiz zamanlar da oluyor. Maç yaparız, yemek yeriz, birlikte vakit geçiririz."

Türkiye'deki siyasi tabloyu değerlendiren Abdullah Abdulkadiroğlu, "Yapılanlar demokrasinin ve bürokrasinin ahlakını bozuyor. Devletin genleriyle oynanıyor. Demokrasi halkı temsil eder, bürokrasi devleti. İkisinin de yapısı bozulursa ortaya garabet çıkar. Şu anda durum bu maalesef. Vatandaş bunu çok anlamayabilir fakat böyle devam ederse bu garabet durum bir gün herkese dokunacak ve insanlar o zaman aslında ne olduğunu anlayacaklar." açıklamasını yaptı.

"Bazı siyasetçiler üslupsuzluğu marifet sanıyor"

Siyasette üslup sorunu olduğunu belirten Samanyolu Yayın Grubu'nun Ankara Temsilcisi "Bazı siyasetçiler üslupsuzluğu marifet sanıyor. Ama genele baktığınızda iktidar partisi içinde de bu tavra tepkili olan çok sayıda siyasetçi var. Hatta çoğunluk bu üslubu doğru bulmuyor. Onlar seslerini çıkarmama ve şu andaki hortum halini zararsız geçiştirme eğilimindeler. Hareket dilini kullanarak bir yerlere gelmeye, siyasette yaşanacak tasfiyede kendilerine yer kapmaya çalışıyorlar. Üzülerek söylüyorum Erdoğan'ın partisindeki birçok siyasetçi bugünkü kaba ve hakaret üslubuna destek vermedikleri için tasfiye olacak. Ve yerlerine bugün o konuda "performansı iyi" olanlar gelecek." dedi.

"Bazı gazeteci arkadaşlarımız varlıklarını iktidara borçlular"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan tahminlere de değinen Abdulkadiroğlu, "Genelde Erdoğan ve İhsanoğlu üzerinde yoğunlaşan tahminler var. Fakat tahminden ziyade mecburi olarak bir adayı desteklemek zorunda olan bir gazeteci kesimi de var. Bu tabii meslek açısından üzüntü verici. Çünkü bazı gazeteci arkadaşlarımız varlıklarını iktidara borçlular. Bundan birkaç yıl önce aynı arkadaşlarımız böyle değillerdi fakat çalıştıkları kurumların iktidarla ilişkisi ve kendilerinin de mecburen taraf olmaları, onları mesleki açıdan geri dönülmez bir noktaya savurdu. Meselelere tarafsız bakamayandan gazeteci olmaz." şeklinde konuştu.

"Gerek bölgemizde gerekse uluslararası arenada etkisiz bir konumdayız"

Son olarak Gazze'de yaşanların Ankara'da nasıl tepkiler oluşturduğunu da aktaran başarılı gazeteci, Türkiye Filistin konusunda tarafsız olamaz, Türkiye'nin tarafı bellidir. Bu bakımdan hepimiz yaşanan olayı kınıyoruz. Yapılan katliamı lanetliyoruz. Keşke kınamaktan daha fazlasını yapabilsek. Maalesef Ankara da daha fazlasını yapamıyor. Çünkü artık gerek bölgemizde gerekse uluslararası arenada sözümüzün tesiri yok. Etkisiz bir konumdayız, elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title