Haberler

Trabzonspor Asbaşkanı: Onur Kıvrak'a Ceza Vermemiz Gerek

Güncelleme:

Trabzonspor Asbaşkanı Başaran, "Onur Kıvrak'ı sürekli kadro dışı bırakıp cezasını vermezsek, kulüpte disiplini sağlamamız mümkün değildir." dedi.

Trabzonspor'un 48. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çeşitli aktivitelerle kutlandı. Ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle bazı kutlamaların iptal edildiği etkinlik Trabzonspor Kulübü'ne emeği geçmiş merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam, futbolcular ve taraftarlar anısına 100. Yıl Parkı'nda yaptırılan Trabzonspor anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve divan başkanı Ali Sürmen anıta çelenk koydu.

HACIOSMANOĞLU, TERÖRÜ LANETLEDİ

Törende bir konuşma yapan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün 48. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, "Kaybettiklerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Sağ olanlara da uzun ömürler diliyorum. Bu çınarı kurup Türkiye'de Anadolu devrimini yapan insanlara layık olmaya ve onların kurmuş olduğu bu çınarı bizden sonraki nesillere tertemiz ve ahlaklı bir şekilde bırakmayı Yüce Allah bizlere nasip etsin. Bu süreçte onlara layık olacak şekilde karşılıksız hizmet edip, onların yaşattığı başarıların aynısını yaşamayı ve yaşatmayı da yine Yüce Allah bizlere nasip etsin. Son dönemde ülkemizde yeniden türeyen ve gencecik çocuklarımızı kahpece katledenleri buradan lanetliyor, şehitlerimizin acılı ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Trabzonspor'un geçmiş tarihine ve değerlerine bağlı kalarak bizim de sevdamız olan bu renklere hizmet etmeyi istiyoruz" dedi.

Tören sonunda başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün Zonguldak Futbol Okulu öğrencileriyle fotoğraf çektirdi.

ASBAŞKAN ALİ KEMAL BAŞARAN'DAN ONUR KRİZİNİ BÜYÜTECEK SÖZLER

Trabzonspor'un kuruluş yıldönümü etkinliklerinin ikinci bölümü Kadir Özcan Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran, bordo-mavili kulübün tarihinin belki de en sıkıntılı günlerinden birini yaşadığını belirterek, "Elbette hatalarımız oluyor. Ama üzüldüğüm şu; hatalar tenkit edilir, yönetimler hatalardan ders çıkarır. Ama bazen ölçüyü aşan o kadar kötü şeyler duyuyoruz ki, hak etmediğimiz şeyler kulağımıza geliyor. Sonlara doğru geliyoruz inşallah yakında bir kongre olacak. Ben başkanıma bakıyorum, gecesi yok, çoluk çocuğunu unutmuş, cebinden paraları sel gibi gidiyor. Bu kadar meşakkate ancak Trabzonspor için katlanılır diyorum. Beğenmediğiniz yanlarımız oluyor. Eleştirilirken ölçüyü aşan sözler duymak da dokunuyor bize. Son yaşadığımız bir olay var. Onur hepimiz için gurur vesilesi olan bir futbolcudur. Onur'u hepimiz çok seviyoruz. Onur bizim her şeyimizdir. Ama bir insan kulüpte hata yapıyorsa cezası da olmalıdır. Yoksa Trabzonsporlu futbolcuları disipline etmek mümkün olmaz. Bir hiyerarşi var. Bu hiyerarşide en alt seviye ama baş tacı edeceğimiz insanlar sporcularımızdır. Yürürken bir sporcu başkanın yanında, hocanın yanında saygısızca bir davranışta bulunursa, ben derim ki bunun cezası verilmelidir. Spor kamuoyunun bu konuyla ilgili bilmediği yanlar var. Kamuoyunda dedikodu gibi paylaşılan yanlar da var. Biz Onur gibi bir sporcuyu kaldırıp yerden yere çalma hakkına sahip değiliz. İdareciyiz bu kulüpte. İdareci, hoş gören, idare eden, sporcusuna, taraftarına, yöneticilik yapmış insanlarına saygı duyarak yürüyen insandır. Fedakarlık yapan insandır. Ama bunu yaparken kulüp içerisinde düzeni sağlayarak yürümek gerekiyor. Benim kişisel kanaatim, Onur'u süresiz kadro dışı bırakıp cezasını vermek. Yoksa kulüpte disiplini sağlamamız mümkün değildir. Yönetim bu konuda henüz karar almış değildir. Bu benim kişisel kanaatim" ifadelerini kullandı.

"BENDEN ÖNCEKİ ASBAŞKANI AYAĞINDAN VURDULAR.ŞİMDİ SIRA BANA MI GELDİ "

Kulüpte en cefakar ve en vefakar olması gereken isimlerin yöneticiler olduğunu belirten Başaran, "Trabzonspor için her şeye katlanırız diyoruz. Servetimiz sıfırlansa bile Trabzonspor'a hizmeti coşku ile yapan yönetim kadrosuyuz. Hatalarımızı böyle toplantılarda bize söyleyebilirsiniz tenkit de edebilirsiniz, bundan gocunmayız. Yeter ki niyet halisane olsun. Basında aleyhimize birçok şeyler yazıldı. Ama bazıları sırf bir başka duygu ile bizi yerden yere vurmaya çalıştı. Trabzonspor'u kullanan insanlar var. Onlarla mücadele ettik, ediyoruz. Trabzonspor'u ezmek isteyen insanlarla mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi yaparken de kimseden çekinmiyoruz. Allah'a bir can borcumuz var. Bunu yaparken ürktük, korktuk, çekindik diye bir şey yok. Ben asbaşkan olurken, 'Benden önceki asbaşkanı ayağından vurdular, her halde sıra bana geldi' dedim şaka yollu. Ama bir şey olmadı. Olabilir mi? Olabilir, kaderdir. Bu tehlikelerden dolayı korkalım, çekinelim, başka türlü yapalım görevimizi diye bir şey olmadı hayatımızda. Bu kulübe pırıl pırıl hizmet etmiş pırıl pırıl başkanlıklar yapmış bir sürü abiler gördüm. Buradan ölenleri rahmetle kalanları saygıyla anıyorum. Bu kulübe hizmet eden herkes bizim başkanımızdır. Bize ters bakıldı biz de ona ters bakalım anlayışımız yok. Haddimize de değildir. İnşallah kulübümüzü rahat günlere taşırız. Bir iki tane büyük proje var onları inşallah çözer ve kulübü ekonomik yönden rahatlatırız. Hedef elbette ki şampiyon olmaktır. Ama bu kulüp ekonomik yönden güçlü olmazsa 500 milyon lira borç yapıp şampiyon yapmak benim için önemli değil" açıklamasında bulundu.

ALİ SÜRMEN: "KULÜPLERDE HESAPLAŞMA YERLERİ GENEL KURULLARDIR"

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise kulüplerde hesaplaşma yerlerinin genel kurullar olduğunu belirterek, "Burada yönetici olmak taraftar olmak çalışan olmak fark etmiyor. Yönetici artık kılıcını kınına koyacak. Yönetici artık herkesi kucaklayacak. Yanlış söylemler olur, hakaret en kötü şeydir. Bizler buralara küfür yemek için talip olmuyoruz. İşin iç yüzünü öğrenmeden de konuşabilirsiniz. Kulüplerde hesaplaşma yerleri genel kurullardır. Trabzonspor'a sahip çıkarken, tartışırken kulüp değerlerini önde tutmalıyız. Eski başkanı eski yöneticiyi nasıl kötü cümlelerle anamazsak mevcut yöneticiyi de kötü cümlelerle anamayız. Futbolcular da kulübün değerleridir, sermayesidir. Bir futbolcuyu satmayı düşünseniz dahi onun değerini düşürür satarsanız ekonomik davranmazsınız. Futbolcu da yerini bilecek yöneticinin önüne geçmeyecek. Taraftarlar futbol arenasında taraftar olarak beyanat vermemelidir. Bu Trabzonspor'un geleceğine zarar verir. Kulübün acilen bir tüzük değişikliğine gitmesi gerekiyor. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Trabzonspor'un kuruluş yıldönümü töreni yapılan dua ile sona erdi. Bu arada akşam yapılması planlanan havai fişek gösterisi ise son günlerdeki terör olayları ve şehitler nedeniyle iptal edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ali Kemal Başaran Onur Kıvrak Trabzonspor Ali Sürmen Spor Haberler

Bakmadan Geçme

2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli?
title