Haberler

Başakşehirli Çocuklardan Ramazan Konseri

Güncelleme:

Başakşehir Belediyesi tarafından Sular Vadisi'nde düzenlenen Ramazan konserinde Şahintepe Bilgievi Çocuk Korosu, Türk Sanat Müziği'nin en güzel eserlerini ve sevilen ilahileri seslendirdi.

Başakşehir'de 25 binin üzerinde kayıtlı çocuğa ücretsiz eğitim veren Bilgievleri, Sular Vadisi'ndeki Ramazan standında her akşam çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerden biri de Ramazan'ın üçüncü gecesi Başakşehir Sular Vadisi'nde gerçekleşti. 8-14 yaşları arasında 22 kişiden oluşan Şahintepe Bilgievi Çocuk Korosu ve orkestrası havuz başında muhteşem bir konser verdi. Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir'in de izlediği konserde birbirinden yetenekli öğrenciler, Gül Ahmedim, Gel Gör Beni Aşk Neyledi, Ben Yürürüm Yane Yane, Allahu Allah, Seni Andım Dün Gece gibi sevilen ilahileri ve Türk Sanat Müziği'nin sevilen şarkılarını Başakşehirlilerle birlikte seslendirdi. Üç öğrencisini Güzel Sanatlar Lisesine gönderen Şahintepe Bilgievi'nin bir öğrencisi de Hasan Vapur İTÜ Konservatuarı Türk Musikisi Devlet Konservatuarını kazanmıştı.

Şahintepe Bilgievi standını ziyaret eden çocuklar, ebrudan, resim atölyesine, Jenga'dan ödüllü yarışmalara kadar pek çok etkinliğe katılabiliyor.

Ramazanda 50 bin kişiye iftar

2015 yılı Ramazan'ına özel etkinlikler ve konserlerle başlangıç yapan Başakşehir Belediyesi, ilçenin pek çok yerinde sokak iftarları düzenleyecek. İftar sofralarında 50 bin kişi ağırlanacak. Ayrıca dar gelirli vatandaşların evlerine de Ramazan'ın her akşamı sıcak yemek servisi yapılacak. Ramazanda yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi konusunda vatandaşlar bilgilendirilirken, Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) bünyesinde kadınlar da sağlıklı beslenme konusunda aydınlatılacak.

Ömer Döngeloğlu ve değerli din alimleri ile cami sohbetleri

Başakşehir'deki Ramazan akşamlarında Ömer Döngeloğlu ve ülkemizin değerli din alimleri ile cami sohbetleri gerçekleştirilecek. Ayrıca Sultan Ahmet, Ayasofya, Eyüp Sultan gibi tarihi ve dini mekânlara ziyaretler ve çocuklar için boğaz gezileri düzenlenecek. "Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti" programı Ramazan ayı süresince Başakşehir Sular Vadisi'nden canlı yayınla ekrana gelecek. Ömer Döngeloğlu'nun anlatımıyla İslam tarihinden kesitler, Ramazan'ın güzellikleri, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Allah'ın güzel isimlerinden oluşan Esma-ül Hüsna duaları ve Salâvatı Şerifeler programda yer alacak. Program her gece 01.15'de Kanal 7'de.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Başakşehir Belediyesi Ömer Döngeloğlu Eyüp Sultan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title