Haberler

Başakşehir Livinglab Projeleri Libya'ya Uzanıyor

Güncelleme:

İİT İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Yetkilileri Başakşehir Belediyesi LivingLab Merkezi'ni ziyaret etti.

Libya'da geliştirecekleri projeler üzerine bilgi almaya gelen ekibe Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel eşlik etti. Ziyarette İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Serenli, Libya Yeniden Entegrasyon ve Kalkınma Programı (LPRD) Genel Müdürü Mustafa El Sagezlı LivingLab Merkeziyle ilgili Başkan Mevlüt Uysal'dan bilgiler aldı.

İLHAM KAYNAĞI OLACAK

Libya'da seçili KOBİ'leri Türkiye'ye getirerek buradaki KOBİ kültürünü onlara tanıtmak ve iş geliştirme eğitimleri vererek tekrar Libya'ya transfer etmeyi planlayan projede Başakşehir LivingLab, Libya'da özel sektörü geliştirmek için yeni tekniklerin öğrenileceği merkez olacak. Böylelikle Libya'da yeni bir model kurulmuş olacak.

İlk etapta yeni girişimciler ve mevcut KOBİ'lerle işe başlayacaklarını söyleyen SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Serenli," Başakşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla başlayacağımız proje Libya'ya değer katacak. Libya'da yeni bir devlet kuruluyor ve burada kurulacak her düzen diğer ülkelere de ilham kaynağı olacaktır. Hizmetin teknoloji ile birleştirilmesi, geliştirilmesi çok önemli. Akıllı çöp konteyneri projesi de tam olarak bunu anlatıyor" şeklinde konuştu.

Living Lab Merkezi'ni gezdirerek yeni teknolojik projeleri tanıtan Başkan Uysal,"Libya'da oluşacak yeni dönüşüme katkı sağlayacak olmak, yeni projeleri desteklemek bizler için mutluluk verici. Libya zor bir dönemden geçti ve yeniliklerle, teknoloji ile ne kadar iç içe olursa o kadar kısa sürede yapılanır ve gelişir. Bizde bu nokta da elimizden geleni yapacağız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Başakşehir Belediyesi Mevlüt Uysal Libya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title