Haberler

Başakşehir'de Dört Dörtlük Kurban Alanı

Başakşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. İlçenin iki alanında kurulan kurban satış ve kesim alanlarında kurbanlık satışları başladı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Başakşehir Belediyesi'nin ilçenin iki alanında kurduğu kurban satış ve kesim alanlarında satışlar başladı. Kurbanlıkların ve vatandaşların sağlığını düşünen Başakşehir Belediyesi, satış çadırları önlerine galoş makineleri kurarken çadırlar her gün özel ilaçlar ile temizletiyor. Belediye bu yıl da kurban yakalama timi, veteriner, din görevlisi, diyetisyen hizmeti, modern kesim konteynırları ile de dört dörtlük konforlu bir Kurban satış ve kesim hizmeti veriyor. Gıda mühendisi ve diyetisyen ise bayram günü vatandaşların sorularını cevaplayarak sağlıklı et tüketimi ile ilgili bilgi verecek. Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri ve Sağlık işleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kurban satış ve kesim alanında günlük rutin temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra alanda oluşan kokuyu kokteyli olarak adlandırılan özel bir biyolojik madde ile önlemeye çalışıyor.

"VATANDAŞLARA SAĞLIKLI KOŞULLARDA HİZMET VERİYORUZ"

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Memuru Yunus Kanlı, kurban satış ve kesim alanında yapılan çalışmaları anlatarak, "Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde alanlarımızda hayvan yakalama timi, veterinerlik, ilaçlama ekibimiz çalışmalar yürütüyor. Vatandaşlara sağlıklı koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapabilmeleri için hizmetler veriyoruz. Sabah temizlik işleri müdürlüğümüz tüm alanı temizliyor, arkasından İlaçlama ekibimiz tüm alanda ahırları, hayvanları, kesim alanlarını ilaçlama yapıyor. İlaçlama için kullanılan ürün koku giderme özelliği, bakterilerin üremesini engelleme özelliği bulunuyor. Hayvanların birebir yaş muayenesi, kurbanlık vasfını yitirmiş hayvanların ayrıştırmasını yapıyoruz. Bu ayrıştırmada da; hayvanın boynuzunun 3'de 1'i kırıksa, kulağının 3'de 1'i kopmuşsa, sevk sırasında yaralanmışsa, ayağında topallık varsa, din görevlilerimizle ortak karar vererek alanda satışına engel oluyoruz" dedi.

"KURBANLIKLARIN TÜM KONTROLLERİ TİTİZ BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR"

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, kurban alanlarının bu senede hem satıcılar hem de vatandaşlar için konforlu bir hizmet sunduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın her alanda olduğu üzere Kurban Satış ve Kesiminde de en iyi hizmeti alması için çalışıyoruz. Başakşehir'de iki bölgeye kurduğumuz Kurban satış ve kesim alanlarımız sunulan hizmetin kalitesi, temizliği ve modernliği ile il dışından satıcılar ve alıcıların ilk tercihi oluyor. Veterinerlerimiz kurbanlıkların alana girmesinden itibaren kesim aşamasına kadar kurbanlıkların tüm kontrollerini titizlikle yapıyor. Vatandaşlarımız öncesinde aldıkları numaralarla sıra beklemeden, belediyenin ikramları ile kesimlerini bekliyor. Kesilen kurbanlar belediyemizin hazırladığı özel poşetlerle kendilerine veriliyor. Alanlarda kurban satışlarımız başladı, vatandaşlarımız bu alanlardan gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilir ve kesimini yaptırabilecekler" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title