Haberler

Başak Traktör 'Tarla Günleri' Devam Ediyor

Başak Traktör ’Tarla Günleri’ etkinliği kapsamında tanıtım TIR’nın ikinci durağı Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi oldu.

Başak Traktör 'Tarla Günleri' etkinliği kapsamında tanıtım TIR'nın ikinci durağı Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi oldu.

SANKO Holding'in iş ve tarım makinaları sektöründeki şirketlerince geliştirilip üretilen Başak Traktör ve MST iş makineleri, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde başlatılan 'Tarla Günleri'nin ikinci durağı Oğuzeli ilçesi Kılavuz köyü oldu. Başak Traktör ve MST iş makineleri çiftçilere tanıtıldı.

'Tarla Günleri' etkinliği kapsamında 100'ü aşkın çiftçi, Başak Traktör ve MST iş makinalarını izleme ve deneme fırsatı buldu. Çiftçiler ortalama 30 dönümlük bir alanda Başak Traktör modellerini test etme imkanı oldu. Başak Traktör'ün 2060 bahçe çift çeker, 2075 tarla çift çeker, 2080 bahçe çift çeker, BE 90 Serisi ve EKO 2047 Serisi traktörler çitçilere tanıtıldı. Etkinlik kapsamında yemek sonrası düzenlenen çekiliş ile şanslı çiftçilere çeşitli hediyeler verildi.

Başak Traktör Bölge Müdürü Sinan Taşgın, Başak Traktör'ün 101 yıldır çiftçinin hizmetinde olduğunu vurgulayarak, "Tarla Günleri de bu vizyonun bir parçası. Tanıtım TIR'ımız ve tüm ekibimizle, sahada çiftçilerle bir araya gelebildiğimiz bir organizasyon. Kaliteli, ekonomik ve kullanışlı traktörlerimiz ile tarım yapması için uğraştığımız çiftçilerimize etkinliğimize gösterdiği ilgi için çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Amacımız, tüm ekibimizle Türkiye'nin dört bir yanında çiftçilerimizle bir arada olmak, onları dinlemek ve ürünlerimizi sahada daha yakından görebilmelerini sağlamak" diyen Taşgın, etkinlik sırasında çiftçilere aileleriyle birlikte, keyifli zaman geçirebilecekleri bir ortam sunduklarını da söyledi.

Araban, Kilis ve Nizip'te de 'Tarla Günleri' düzenleyecek olan Başak Traktör, Oğuzeli etkinliği sırasında 9 adet traktör satışı da gerçekleştirdi.

BAŞAK TRAKTÖR

Başak Traktör'ün temeli, 1914 yılında Adapazarı'nda kurulan Demir Araba-Tahta Araba Fabrikası'na dayanıyor. 1944 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumu'na bağlanan şirket, Sakarya Alat-ı Ziraiye adıyla tarım alet ve makineleri üretimine başladı. Adapazarı'ndaki fabrikada o dönemlerde Türkiye'nin farklı bölgelerinde kullanılan çiftçi arabaları (at arabası), hayvanla çekilen pulluk, tırmık, motopomp ve traktör ekipmanlarının yedek parçaları üretildi.

1968 yılında Ford marka traktörleri üretmeye başlayan tesis, pulluk ve diskaroların üretimini de sürdürdü. Ford ile yapılan anlaşma doğrultusunda yüzde 65 oranında yerli traktör üretimine ulaşıldı.1976 yılında 73, 53, 43 ve 33 HP güce sahip traktörlerin üretimi için Avusturyalı Steyr firmasıyla lisans ve yerli üretim anlaşması yapıldı.1978 yılında 12 ve 17 HP gücünde tamamen yerli bahçe traktörleri üretimi için yatırımlar yapıldı ve projesi dahil tümüyle yerli "BAŞAK 12" ve BAŞAK 17" modelleri çiftçinin hizmetine sunuldu. Böylece "Başak" markası doğdu.

1994 yılında 45 HP gücünde STEYR 845 traktörleri 2x4 ve 4x4 olarak Avusturya için üretilmeye başladı. Bu proje kapsamında 1000'e yakın traktör ve parçası Avusturya'ya ihraç edildi.1996 yılında 'Başak Traktör' marka ve logosuyla ilk kez, lisans anlaşması olmadan, kendi bilgi birikimi ve teknolojisini kullanan traktör fabrikası olarak 70, 50, 45 ve 33 HP güçlerinde traktör üretimi başlayan ve 2003 yılında özelleştirilen Başak Traktör, 2012 yılında SANKO Holding tarafından satın alındı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Nurdağı Türkiye Oğuzeli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title