Haberler

Baş'tan Sözlü'ye Destek

Eski Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Adana Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 40’ının metro borçlarına kesildiğini hatırlatarak, “Adana’nın çağdaş yaşanabilir bir kent haline gelmesi ve bir dünya kenti olması için hükümetimiz bir an önce metroyu Ulaştırma Bakanlığına devralmalıdır” dedi.

Eski Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Adana Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 40'ının metro borçlarına kesildiğini hatırlatarak, "Adana'nın çağdaş yaşanabilir bir kent haline gelmesi ve bir dünya kenti olması için hükümetimiz bir an önce metroyu Ulaştırma Bakanlığına devralmalıdır" dedi.

Baş, yaptığı açıklamada, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Haziran 2011 tarihinde Adana mitinginde yaptığı konuşmada, "Şu anda Adana Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin yüzde 40'ı belediyenin borcuna gidiyor. Metro yapımını Ulaştırma Bakanlığımıza devralıyoruz. Birinci etabı bitirecek Akıncılar-Çukurova hattına başlayacağız. Yılan hikayesine dönen metroyu Adanalılar'a kavuşturuyoruz. Biz söz verirsek yaparız" dediğini hatırlattı. Baş, "Bu konunun hızlandırılması için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik'e, iktidar ve muhalefet milletvekillerimize büyük görevler düşüyor" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, göreve geldiğinden bugüne kadar bireysel davranış içinde değil, aksine tüm sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları ile işbirliği ve diyalog içerisinde olduğunu belirten Baş, "Adana'yı bir dünya kenti yapmak çaba sarf etmektedir. Adana, Ortadoğu'nun merkezi olmak durumundadır. Adana'mız, dünyanın iş adamlarını buluşturan bir kent olmalıdır. Sayın Sözlü, Adana'nın ihracatını 2'ye katlanması gerektiğini, bunun için yatırımcının önünü açacaklarını her platformda söylemektedir. Adanalı STK'lar ve işadamları Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'na bu konuda destek vermelidirler" diye konuştu.

Adana'nın çağdaş, yaşanabilir bir dünya kenti olabilmesi için metronun tüm borçları ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı'na devrinin şart olduğunu kaydeden Baş, "Sayın Başbakanımızın Adanalılara verdiği sözün havada kalmaması için başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik ve 14 milletvekilimize görev düşmektedir" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Sözlü Ömer Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title