Haberler

Barzani'ye İmralı'da Öcalan'la Görüşme Teklif Edildi İddiası

Güncelleme:

Türkiye'nin Barzani'ye İmralı'da Öcalan'la görüşme teklif ettiği, Barzani'nin de bu teklifi reddettiği iddia edildi.

İmralı'da devlet görevlilerinin yanı sıra BDP ve HDP heyeti ile belirlenen programlar dahilinde görüşmeler yapan Abdullah Öcalan'la görüşmesi için Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'ye teklif götürüldüğü ileri sürüldü.

"ESARET KOŞULLARINDA GÖRÜŞME YAPMAM"

Çözüm sürecine katkı kapsamında Öcalan'ı ikna etmesi için Türk yetkililerin Barzani'ye görüşme teklifinde bulunduğu, Barzani'nin "Esaret koşullarında görüşme yapamam" diyerek teklifi reddettiği iddia edildi.

TÜRK YETKİLİLER TEKLİF ETTİ

Erbil merkezli Basnews ajansının Barzani'ye yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Türk yetkililer Barzani'den İmralı Cezaevi'ne giderek Öcalan'la bir görüşme gerçekleştirmesini rica etti. Ancak Barzani, "Öcalan'ı esaret koşullarında ziyaret etme talebini kabul etmedi."

"BİR KÜRT LİDERİNİ ZİNDANDA GÖREMEM"

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'ın haberine göre, Kürdistan Bölge Başkanlığı yetkilisi olduğu açıklanan ancak ismi saklı tutulan kaynağın, "Barzani, Öcalan'ı zindan koşullarında görmek istemedi. Bir Kürt liderini zindanda görmenin kendisini huzursuz edeceğini belirterek bu teklifi reddetti" dediği belirtildi.

3 AY ÖNCE DİYARBAKIR'A GELMİŞTİ

Yaklaşık 3 ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Diyarbakır'ı ziyaret eden Barzani, çözüm sürecine katkı amacıyla devlet yetkilileri ile üst düzeyde görüşmeler yapmış, BDP yönetimi ile de bir araya gelmişti. Bir süre önce de Öcalan tarafından Barzani'ye bir mektup yazıp Kürt Ulusal Kongresi'nin toplanmasına katkı sağlamasını istemişti. Mektubu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, Erbil'de görüştükleri Barzani'ye teslim etmişti. Öcalan ile Barzani arasında zaman zaman mektuplaşma ve mesajlaşmanın olduğu biliniyor. Öcalan'ın Barzani'den Ulusal Kongre'ye ev sahipliği yapmasını ve Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava konusunda esnek bir siyaset izlemesini istiyor.

Öcalan, Barzani ile yakalanmadan önce Şam'da birkaç kez bir araya geldi, KDP ile PKK arasında yaşanan sorunları çözme konusunda ise iki kez işbirliği anlaşması imzaladı. Bir süredir Rojava'da iktidar mücadelesi nedeniyle KDP ve PKK'nin ilişkileri gerildiği için, taraflara yakın medya organlarında birbirinin aleyhine sert yazılar yayınlanıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Mesut Barzani İmralı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (61)

şerwan ypgocek.ertugrul@outlook.com:

okan belliki yaran çok büyük askerde mermiyi kötü yerden yemişsin yada kürdün birisi seni fenas hırpalamışki faşoluk yapıyorsun kürtler devlete boyun eğmedi senin gibi nerden geldiği belli olmayandanmı korkacak erkeksen sen adresi ver ötlek

73
26
yanıtYanıtla
VATAN HAİNİ ŞERWAN YPGMKS@LO.COM:

OOoO PROXYLERLE BEĞENİLERİ TAVAN YAPMIŞSIN BAKIYORUMDA ALLAHIN KROSU :)

yanıt0
yanıt0
afyonluds@ok.com:

afyon dazkırıya gel bekliyorum adım mehmet yorulmaz FACEDEN EKLE sen kimsin artistlik yapıyorsun bekliyorum gel hadi garajdan alırım seni hadi verdim adresi yiyorsa gel..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

yanıt0
yanıt0
adafdaaa@hotmail.com:

kötü niyetli kürtler sadece emperyalistlere hizmetçilik yapıyor

yanıt0
yanıt0
Ronahironahi@hotmail.com:

Ulan faşistler siz ancak taputların arkasında havlarsınız. Bu güne kadar çatışmalar vardı siz nerdeydiniz. Yeni mi erkek oldunuz Gerilalar tek kuruş almadan canını hiçe sayıp uçağınıza helikopterinize tankınıza topunuza karşı elinde AK47 le savaştı. Siz askerden kaçmak için bin bir türlü oyun yaptınız Doğuda askerlik yapmamak için bin bir türlü hile yaptınız. Şimdi klavye başında mı erkek oldunuz. Kurd cehenneme gitsede bileti 2 kişilik yanımızda sizide götürürüz

60
24
yanıtYanıtla
HAMZAMKS@OK.COM:

SANA BİRŞEY DEMİYORUM SENİ BÖYLE ÖTTÜRENLERİN .............................

yanıt0
yanıt0
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

vay be sen neymişsin....at at da kargalar yesin...ne savaşı lan zibidi...sen pusu kurarak bir haltlat etmeye,o tobülleri molotoflayarak çoluk çocuk öldürmeye odaklanmış,gözü dönmüş kürt kökenli vatandaşlarımızı çoluğunu çocuğunu zorla kandırarak dağa kaçıran PKK pisliğisiniz...fazla sallama isal olursun...TC KİMLİĞİ ALTINDAKİ HİÇ BİR TÜRK GENCİ ASKERLİKDEN KAÇMAZ...yeterki tehlike görsün hepsi tek vücut olur...OKU VE ÖĞREN...

yanıt0
yanıt0
damat feritocek.ertugrul@outlook.com:

nasıl türklerin cengizhanı tümirlenk alparslan atatürkü varsa kürtlerinde sayin talabani barzani abdullah öcalan salih müslüm murat karayılanı var niye anlamıyorsunuz

15
46
yanıtYanıtla
antalyalıhuriye_dinc@hotmail.com:

Yüce ATATÜRK'ün adını bu saydığın kişilerle (insanlığımdan kişiler diyorum) bir arada sayamazsın. Haddini bil....

yanıt0
yanıt0
yasin hacıoğlu konyayasinkhg@hotmail.com:

Hırsız ile bebek katilleri el ele

26
35
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title