Haberler

Barzani ve Bayık Bir Araya Geliyor

Güncelleme:

KCK yöneticisi Cemil Bayık'ın Rojavalı peşmergelerin geçişi için ikna olduğu ve konuyu Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yle görüşeceği bildirildi.

KANDİL'E GİTTİLER

Rûdaw TV'nin canlı yayınına telefonla bağlanan Suriye Kürt İlerici Demokrat Partisi Sekreteri Hamid Hacı Derviş, Federal Kürdistan İstihbarat ve Güvenlik Ajansı İstihbarat Sorumlusu Lahur Talabani'yle Kandil'e giderek Cemil Bayık'la görüştüklerini söyledi.

"ORTAK BİR MEKANİZMA KURULACAK"

Kandil'deki görüşmeye ilişkin Hamid Hacı Derviş, "Cemil Bayık, Rojavalı peşmergelerin geçişi için olumlu görüş bildirdi. Ancak öncesinde Mesud Barzani'yle görüşüp konuyla ilgili YPG'yle ortak bir mekanizma kurulmasını kararlaştıracaklar." dedi.

BAYIK: BARZANİ İLE ANLAŞIRSAK...

Hacı Derviş, Bayık'ın kendilerine, "Barzani'yle anlaşırsak, Peşmergelerin Rojava'ya geçmesi için hiçbir engel kalmaz." dediğini aktardı.

"BARZANİ, PEŞMERGE GÖNDERMEYE HAZIR"

Derviş ayrıca, "Barzani bize IŞİD'le mücadele için Rojava'ya Peşmerge göndermeye hazır olduklarını söyledi." diye konuştu.

OLUMLU CEVAP VERDİ

Suriye Kürt İlerici Demokrat Partisi Sekreteri, KCK'nin görüşme talebinde bulunduğu Mesud Barzani'nin olumlu cevap verdiğini söyledi.

BARZANİ'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Cemil Bayık, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda Barzani'yi hedef alarak şu ifadelere yer vermişti: "PKK, kendi iradesini dayatmadığı gibi hiç kimsenin de iradesini dayatmasını istemiyor, onu da doğru görmüyor. Dışarıdaki güçler iradelerini dayatmaya kalkarsa bunu teşhir eder, bunun karşısında durur. Hiç kimse oradaki halkın iradesini belirleyemez."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kandil Dağı Cemil Bayık Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

ülkücü kürt:

valaha ben kürtçe yazacağım neden çünkü komonis kürt ve türklere kapak olsun diye ez kurmancım ama ez dolı apo nınem ez kurmancı türkanım ez kurmancım ez mina hınka ermeni nınım

38
24
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

E BİR ARTIK BİRARAYA GELİN HALK OLARAK SİZLERDEN ÇOK BEKLENTİLERİMİZ VAR... KDP-PKK-PYD BİRBİRLERİNİDEN HABERSİZ ADIM ATMALILAR, BİRLİKTEN GÜÇ DOGAR... ZATEN BENİM AKLIMDAN ÇOK GEÇTİ, NEDEN PEŞMERGELER ROJAVAYA GÖNDERİLMİYOR DEDİM KENDİME...BIRAKIN ANLAŞMAYI PEŞMERGE ORAYA GİTMEYE MECBURDUR, BİZ BİRBİRİMİZE MECBURUZ KÜRDÜN KÜRTEN BAŞKA KARDEŞİ YOKTUR BUNU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYIN...

19
43
yanıtYanıtla
kürt kökenli:

şemdin sakık t c nin ajanıydı bunlar ölürde ötmez ermeni kökenli laz

37
2
yanıtYanıtla
ağrı lı:

biri Yahudi diğeri ermeni peki kürt nerede kim kiminle kimin için anlaşacaklar. ?

13
26
yanıtYanıtla
çüngüşlü:

itlerin kardeşliği önlerine kemik atana kadardır

11
20
yanıtYanıtla
Bombacı mülayım:

Bu kıroları niye haber ediyorsunuz

8
18
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

KÜRD KARDEŞLERİM BIRAKIN FAŞOLAR BEGENİLERDE HİLE YAPSINLAR ONLAR ANCAK BÖYLE KENDİLERİNİ AVUTURLAR... KÜRDLERİN VARLIGI VE BİRLİGİ FAŞOLARA DERT OLSUN, NE MUTLU KÜRDÜM DİYENE:)))

17
7
yanıtYanıtla
SerxwebunMobil-IOS:

Kurdistan'in akdenize acilarak TC'ye olan ihtiyacinin kirilmasinin tek yolu, rojava yönetiminin Güney Kurdistan yönetimi ile anlasmasina baglidir. Bu, hem PYD'ye, hem de federal Kurdistan yönetimine kazandiracak bir gelismedir. PKK'nin artik aklini basina alip bunu gormesi lazim. Biraksinlar yok efendim biz demokratik suriye icin mucadele ediyoruz, yok biz bolunmek istemiyoruz hikayelerini, biraksinlar sahte arap ve türk kardesligini. Yoksa aci cekmeye devam eden sadece Kurdler olur, Kürdlerin somurgecileri degil.

22
1
yanıtYanıtla
çüngüşlü:

hoştların kardeşliği önlerine kemik atana kadrdır

7
14
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

KISKANÇLIKTAN ÇATLADINIZ PİS FAŞOLAR, BİZİM SAYFAMIZDA YORUM YAPARSANIZ YAKINDA ÇOGUNUZ GEBERİSTANA YOL ALIR.:))) NE ÇOK KAHROLDUGUNUZU BİLİYORUZ HAHAHAH SİZİN BÖYLE KUDURMUŞ Bİ ŞEKİLDE YAZDIGINIZI GÖRÜNCE ÇOOOOOK MUTLU OLUYORUM:)))

13
8
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title